Kőszegi Triatlon Klub

A bővítményben a Neufeld Triatlon – TriKids Cup 2014. június 7-i és a Sport XXI. Aquatlon OB (Budapest) 2014. május 31-i versenyéről szóló beszámolót olvashatják. A képen Nyúl Marcell, aki mindkét versenyen 2. helyezést ért el.

Sport XXI. Aquatlon OB (Budapest)
2014. május 31.


Május 31-én Budapesten vettünk részt az országos Aquatlon (úszás – futás) versenyen.
17 versenyzővel utaztunk, akik korosztályonként, nemenként 60-70 fős mezőnyben mérték össze tudásukat az ország legjobbjaival. Az idei évben csak az igazolt versenyzők indulhattak a különböző korosztályok futamaiban.
Nyul Marcell révén egy második helyezéssel (minimális 1 másodpeccel lemaradva az elsőtől) gazdagodva jöhettünk haza, míg csapatban Hóbor Zalán és Marton Zsolttal kiegészülve mindössze 3 másodperccel maradtak le a fiúk a dobogóról.
A lányok is szép eredményeket értek el. A legkisebbeknél Fekete Kata 12., Spanraft Liza 15., Pillisz Réka 18. helyezést ért el. A többi versenyzőnk is szépen teljesített és egyéni eredményeit legtöbb esetben megjavítva szintén szép eredményeket ért el.

Ezen a napon csapatunk másik része (akik nincsenek leigazolva, illetve erdei iskolából a közelebbi versenyt elérve) az ausztriai Pöttschingben szintén aquatlon versenyen szerepeltek a TriKids Cup versenysorozat harmadik állomásán. Jó versenyzéssel több dobogós helyezéssel tértek haza.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu; www.triatlon.hu; www.triathlon-poettsching.at


Neufeld Triatlon – TriKids Cup
2014. június 7.


Szombaton a jó idő beköszöntével a triatlon versenyek is elkezdődtek a TriKids Cup sorozatban is. Mivel Neufeldben egy gyönyörű, tiszta vizű tóban van az úszás, amit a hegyi patakok táplálnak, várakozással érkeztünk, hogy tényleg engedik-e az úszást a versenyrendezők a gyerekeknek (tavaly nagyon lerövidített távokon, 16-17 fokos vízben). Szerencsére az utolsó napok végül 19 fokos hőmérsékletig melegítették a vizet, így teljes távokon rendezték az úszó számot is.
Nyul Marcell az előző heti versenyzés után ismét második helyezést ért el, most egy osztrák versenyző mögött (ennek a korosztálynak a futama indult a legnagyobb létszámmal). Szintén második helyezést ért el Molnár Gábor, míg harmadikak lettek: Schwahofer Balázs, Spanraft Liza és Palatkás Anna is.
Schwahofer Balázs a múlt heti második helyezése után, így már az összetett sorozat élén áll, míg Molnár Gábor feljött a második helyre.
A többiek is értékes pontokat gyűjtöttek, és készülhetnek a következő két hét múlva esedékes fertőmeggyesi aquatlon futamra.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu