Lezajlott a XI. Ostrom Kupa!

A hagyományokhoz híven idén is két napon keresztül küzdöttek meg egymással az ökölvívók Kőszegen. Ezúttal összesen 3 nemzet, 31 egyesületének, 121 versenyzője, 71 mérkőzésen szállt szembe egymással utánpótlás korcsoporttól egészen az elit korcsoportig.

A pofontparti mellett elit válogatóra is sor került, ahol a felnőtt válogatott tagjai csaptak össze egymással a következő nagy nemzetközi versenyen való részvételért. A rendezvényre szép számmal kilátogató nézők kétség kívül izgalmas és szoros mérkőzéseket láthattak.

Egyesületünk versenyzői közül tizenhárman léptek szorítóba!

Pesti József, Gombai Dominik, Ujhelyi Barna, Hámori Luca, Ambrus Viktória, Naisz Áron, Tóth József és Hámori Ádám bemutató és edzőmérkőzéseken mutathatták meg tudásukat, amelyeken kivétel nélkül jó teljesítményt nyújtottak.
Pesti Gabriella ifjúsági női 60kg-ban az első napon a KSI versenyzőjével, Szabó Petrával küzdött meg. Gabika minden igyekezete ellenére vereséget szenvedett. A második napon pedig bemutató körmérkőzést vívott.
Lukács Tifani (Büki Szakosztály) junior női 54kg-ban az oroszlányi Terdik Dorinával csapott össze. Tifani döntő fölénnyel nyerte az első napi mérkőzést. A verseny második napján szintén az oroszlányi ökölvívóval mérkőzött volna meg, de az ellenfél nem állt ki Tifi ellen, így mérkőzés nélküli győzelmet szerzett.
Buza Rómeó junior férfi 54kg-ban elsőként a Vasas versenyzőjével, Tóth-Szabó Vilmossal nézett farkasszemet. Rómeó erősen és határozottan bunyózott, aminek meg is lett az eredménye, győztesen hagyta el a szorítót. A második napon a Tatabányai Sport Club bunyósával, Páter Alexel szemben lépett kötelek közé. Rómeó előző napi lendülete megmaradt, ennek köszönhetően döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést.
Buza Rafael junior férfi 57kg-ban a tatai Sámuel Martinnal csapott össze. Rafi egy percig sem kímélte ellenfelét, így nem okozott meglepetést az sem, hogy döntő fölénnyel nyerte az első napi mérkőzést. Következő meccsén a Libanonból érkező El Khoury Ryan volt Rafi ellenfele. Ezen a mérkőzésen versenyzőnk már megfontoltabban bunyózott, ügyesen kihasználta ellenfele gyenge pontjait, így újabb győzelmet szerzett.
Szoták Titusz elit férfi 69kg-ban elsőként a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Sportegyesület versenyzőjével, Hassan Yasinnal mérkőzött meg. Titusz szépen bunyózott mindhárom menetben, keményen haladt előre. Ezáltal sikerült fogást találnia vetélytársán, győztesen hagyta el a ringet. Másodikként a Tatabányai Sport Club versenyzőjével, Csonka Zsolttal kellett szembeszállnia. Titusz igyekezett felvenni a tempót és irányítani, de ez nem bizonyult elégnek, ökölvívónk vereséget szenvedett.
Buza Rómeó elnyerte a legjobb teljesítményt nyújtó hazai versenyzőnek járó küldöndíjat!

Hámori Luca pedig a legjobb teljesítményt nyújtó női versenyző különdíjat vihette haza!!

Büszkék vagyunk minden versenyzőnkre és teljesítményükre!

Ezúton szeretnénk meg köszönni mindenkinek, aki az elmúlt tíz évben bármilyen formában hozzájárult egyesületünk és ökölvívóink sikereihez!!!