MÁRTON NAPI LIBA-TOR-TÚRA

Beszámoló a libalakomával egybekötött túráról.

Ragyogó időben, közel 60 túrázó részvételével zajlott a „Márton napi liba-tort-túra” november 12-én szombaton. Kőszegről délelőtt 10.00 órakor indult a túrázókat az Írottkő osztrák oldali „Passhöhe” parkolójáig szállító busz, 11.00 órakor pedig már kóstoltuk is a Geschriebenstein Naturpark kollégái által főzött forraltbort, teát és sültgesztenyét. Túravezetőnk, Bogáti András, az Írottkő Natúrparkért Egyesület természetvédelmi alelnöke, valamint Engelbert Kenyeri, a Geschriebenstein Naturpark elnöke köszöntötte a népes társaságot. A túra alapötlete Kenyeri úrtól származott, csillagtúra szerűen nem csak Kőszegre, hanem osztrák oldali natúrparki településekre is indultak túrák aznap.

A túra első megállója stílszerűen az Írottkő-kilátónál volt, ahol megelevenedett Szent Márton és a koldus legendája is Bogáti András túravezető és Szőts Attila túratárs közreműködésében. A műsort nem csak a túra résztvevői élvezhették, hiszen a csodálatos időjárásnak köszönhetően nagyon sokan keresték fel szombat délelőtt az Írottkőt gyalogosan, illetve kerékpárral egyaránt.

Az útvonal a Kendig irányában folytatódott, kis megszakításokkal végig panorámás környezetben túráztunk. Helyenként a természetben fellelhető gyógyhatású növényekről, másutt energiavonalról mesélt túravezetőnk, de volt időnk rövidke meditálásra és napfürdőzésre is.

Az Óház-kilátó után már mindenki csak a sült libacombra tudott gondolni, ezért Kőszeget célozva a lehető legrövidebb úton folytattuk a túrát. A lakomára végül a Kőszegi Borok Házában került sor, a kiadós túranapot egy kis közös énekléssel zártuk.