MŰVÉSZETI SZEMLE

A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház idén is megrendezi a hagyományos Művészeti Szemlét a kőszegi és városkörnyéki általános és középiskolai tanulók részére, melyre sok szeretettel várják a kedves érdeklődőket a Jurisics vár lovagtermébe.

Az idei program elsődleges célja a tehetségek felfedezése, a figyelem felhívása kulturális értékeinkre és a tehetséggondozás. Természetesen nem valószínű, hogy a nevezettek mindegyike előadóművész lesz, de a biztos önkifejezés, a magabiztos fellépés az élet más területein is kamatoztatható. Az iskolán kívüli nevelés részét képező foglalkozásokon a gyerekek önfegyelmet is tanulhatnak, a felkészülés segíti koncentrációs képességüket. Szándékaink szerint a kultúrát értékként elfogadó felnőtteket nevelhetünk a jelen szereplőiből, akik később is életük kiteljesedését láthatják a kultúra és művészetek által. A programot támogatta a Nemzeti Kulturális Alap KÖZMŰVELŐDÉS KOLLÉGIUMA! Pályázati azonosító: 205107/04110
A Művészeti Szemle időpontja:
2024. Március 5. (kedd) 14.00 óra - alsó tagozat
2024. Március 6. (szerda) 14.00 óra - felső tagozat
2024. Március 7. (csütörtök) 14.00 óra - középiskola
2024. Március 8. (péntek) 14.00 óra - tánc
Helyszín: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, lovagterem
Az 1964 óta megrendezett eseményen idén 100 produkciót és kb. összesen 250 szereplőt láthatunk a Jurisics vár lovagtermében.
A Művészeti Szemlére azokat a gyerekeket vártuk, akik az iskolánként megrendezett elődöntőkön a legjobban szerepeltek. Nevezni az iskolánként megadott keretszámokon belül lehetett, ének, vers és próza, hangszeres zene és tánc kategóriákban.
A Művészeti Szemlét 2024. március 14-én 17.00 órától a legjobb produkciókból összeállított ünnepi díjátadó gálaműsor zárja a lovagteremben a Nemzeti Ünnephez kapcsolódó megemlékezés keretében.
A gálán a részvétel regisztrációköteles a helyszín befogadóképessége miatt.
Regisztráció 2024. március 12-ig: gelencser@koszeg.hu
A programot támogatta az
Zsűri, Alsó, Felső Tagozat, Középiskola:
- Nagyné Erőss Rozália - színházi szaknevelő
- Fasching Zsuzsa – ELTE Savaria Egyetemi Központ zenei tanszékének főiskolai adjunktusa
- Sándorfi Olga – Paragvári Utcai Általános Iskola ének-zene szakos tanára, kórusvezető
- Merklin Ferenc - A Kanizsai Dorottya Gimnázium magyar szakos tanára, a Szombathelyi TV műsorvezetője