Nádasdy József sikerei

Csak a házigazda Egyesült Királyság előzte meg a magyar csapatot az éremtáblán a Szervátültetettek és Művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán.

Nádasdy József 70 éves, Kőszegen élő versenyző 12 éve májátültetett. A sikeres szervátültetés után fokozatosan kezdett el sportolni: kerékpározni, úszni, később bowlingozni és petanqueozni. Az elmúlt 10 évben rutinos versenyző lett a szervátültetettek versenyrendszerében, mind a hazai-, mind a nemzetközi versenyeken állhatott már a dobogón és annak tetején is.
Ezen az Európa Bajnokságon az egyéni bowlingversenyeken ezüstérmet szerzett, a vegyespárosok versenyében – szolnoki vesetranszplantált bowling párjával, Lukács Edittel – a dobogó harmadik fokára állhattak, majd a férfipárosok versenye hozta el az álmait: gádorosi vesetranszplantált társával, Kóródi Istvánnal megszerezték a korosztályos Európa bajnoki címet.
Az egyéni petanque versenyeken is a harmadik helyen végzett, majd a férfipárosok versenyében – vácszentlátszlói szívátültetett párjával, Juhász Zoltánnal – aranyérmet szereztek.
József így az idei Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságát teljes éremkollekcióval zárta: két bronz-, 1 ezüst- és 2 aranyéremmel térhetett haza a versenyről.


Fotók: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
https://www.trapilap.hu/sajtoszoba/