Nevelőszülők - SOS

Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülőket keres Kőszegre. Magyarországon több mint 20 ezer, ebből Vas megyében közel 400 gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Országosan több száz nevelőszülőre lenne szükség.

Nevelőszülőket keresnek Vas megyében


Magyarországon több mint 20 ezer, ebből Vas megyében közel 400 gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Országosan többszáz nevelőszülőre lenne szükség. Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülőket keres Kőszegre.


A nevelőszülők otthont biztosítanak a családjukból kiemelt, különösen nehéz sorsú gyermekeknek. Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből 70-en az SOS Gyermekfalvak keretein belül. Ennél azonban jóval többre lenne szükség, 2014. január elseje óta ugyanis minden 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. A kőszegi SOS Gyermekfaluban több mint 100, országszerte majdnem félezer gyermeknek nyújt otthont az Alapítvány.


Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülei a hozzájuk kerülő, traumákat átélt gyermekeknek a lehető legbiztonságosabb és legjobb körülményeket biztosítják. Az SOS-ben barátságos házakban laknak a gyerekek az SOS saját ingatlanán, többek között fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén új esélyt kapnak, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.


Bárkiből lehet jó nevelőszülő. Speciális végzettségre sincs szükség, ha elég elhivatottságot érez magában. Lehet fiatal vagy idősebb, nő, férfi, akár egyedülálló vagy házas, városi vagy vidéki: ahogy minden gyermek más, úgy a hozzájuk illő nevelőszülők is mások.

Ki lehet nevelőszülő?

Büntetlen előéletű;
24. életévét betöltötte; a gondozott gyermeknél legalább 18 évvel és legfeljebb 50 évvel idősebb;
Személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek egészséges fejlődésének biztosítására;
Hajlandó a felkészítő tanfolyam elvégzésére, és a gyermekfalvak által megkövet

Jelentkezni és érdeklődni a NEVELOSZULO@SOS.HU címen lehet.