NYÁRKÖSZÖNTŐ DÉL-AMERIKAI EST

2018. június 9-én, szombaton, 18.00 órától ad dél-amerikai dallamokból koncertet a Concordia-Barátság Énekegyesület az Evangélikus Templomban.

Dél-Amerika egzotikus, a legtöbb európai ember számára ismeretlen, megközelíthetetlen. Kóruszenei szemszögből nézve pedig jogosan nevezhetjük a klasszikus „Terra Incognita”-nak, hiszen legtöbben, bár ismerik ennek az idegen világnak a muzsikáját, a népzenére, és annak világzenébe ivódott olyan tánczenékre gondolnak, mint a szamba, a bosa nova, vagy a rumba.

Június 9-én a Concordia-Barátság Énekegyesület merész vállalkozásként megpróbálja közelebb hozni ezt az ismeretlenül is ismerős világot mindazokhoz, akik eljönnek este 6 órára a kőszegi Evangélikus Templomba. A kórus lelkes tagjai az elmúlt hónapokban belemerültek nagyobb részt a spanyol, kisebb részt a portugál nyelv rejtelmeiben, és a viszonylag egyszerű, mégis egészen egyedi hangzásvilágban.

A koncerten dél-amerikai költők versei színesítik az egyházzenétől a munkadalokon át a szerelmes dalokig terjedő repertoárt, így segítve a hallgatóságot egy képzeletbeli egzotikus utazás átélésében.