Ökölvívó hírek

Immáron 10 alkalommal rendezték meg Február 24-25.-ig Nagyberkiben a Szalacska Kupát, ahol a magyarokon kívül horvát és szlovén csapatok is szerepeltek. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 4 fővel vett részt a versenyen,Buza Rómeó serdülő 46 kg, Buza Rafael serdülő 48 kg, Szoták Titusz ifjúsági 64 kg, és a büki szakosztályunktól Farkas Richárd junior 80 kg.

-Rafael az első nap egy kőbányai versenyzőt vert meg nagy fölénnyel, a második menetbe számoltak is ellenfelére. A döntőbe egy kaposvári versenyzőt vert szintén nagy fölénnyel,egyhangú pontozással,és aranyérmet szerzett.
- Farkas Richárd súlyába nem volt több induló, így +80-ba kellett indulnia,hogy mérkőzése legyen. Ricsinek mind a két nap Kőbányai ellenfél maradt,és mind a két nap nagy csatát vívott. A döntőben annyira belelendült, hogy a második menetben
számoltak az ellenfelére.Ricsi így megnyerte a Szalacska Kupát.
- Buza Rómeó először megverte szlovén ellenfelét,majd a döntőben egy nagyon szoros meccsen kikapott egy kőbányai versenyzőtől, és a második helyen végzett.
-Szoták Titusz egy rutinos horvát versenyzővel találkozott az elődöntőben, és kimagasló teljesítménnyel győzött ellene. A döntőben a kaposváriak válogatott kerettag versenyzője Bogdán Tibor következett,akivel a verseny egyik legjobb mérkőzését vívták. A nagy adok kapokba mindkét versenyzőt intették, a kaposvári versenyzőt háromszor is orvoshoz kellett vinni. A végletekig kiélezett csatát végül a hazai pályán bokszoló 3:2 pontozással a kaposvári versenyző nyerte,így Titusz az előkelő második helyen végzett.
- Ez egy nagyon jó megmérettetés volt versenyzőink számára,ahol szép eredményeket,és sok sok tapasztalatot sikerült szerezni. A Buza ikrek egyre jobb formába vannak,szép jövő áll előttük,ha így folytatják. Ricsi egy súlycsoporttal feljebb a jóval nagyobb srácok ellen is megmutatta mekkora szíve van,és milyen nagy harcos, szüksége volt erre a versenyre. Tituszról már az előző versenynél írtam,hogy egyre jobb formában van, de ez most fokozódott, már szinte sikerült átlépnie az árnyékát. Nagyon jól fejlődik,kezd beérni,ha kitudja küszöbölni a kis hullámvölgyeit,még sok szép győzelmet szerezhet.Nem állunk meg a héten a serdülőknek edzőtábor,a junioroknak,és ifiknek a jövő héten kedden kezdődik a nemzetközi Bornemissza Emlékverseny,míg Hámori Ádámra egy edzőtábor,és egy nagy verseny vár Finnországba.