OLASZORSZÁGI KÖRUTAZÁS ÉS ZARÁNDOKLAT

Lelki vezetéssel, szentmisékkel és idegenvezetéssel RÓMA – POMPEI – VEZÚV – CAPRI – ASSISI – LORETO útvonalon kerül sor 2023. május végén. Lelki vezető: Dr. Perger Gyula plébános.

OLASZORSZÁGI KÖRUTAZÁS ÉS ZARÁNDOKLAT
lelki vezetéssel, szentmisékkel és idegenvezetéssel

RÓMA – POMPEI – VEZÚV – CAPRI – ASSISI – LORETO

Lelki vezető: Dr. Perger Gyula plébános

Időpont: 2023. május 23-30. (8 nap, 7 éjszaka)
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal: Kőszeg – Klagenfurt – Mestre – Padova – Róma – Vezúv – Pompei – Sorrento – Capri – Assisi – Loreto – Mestre – Klagenfurt – Kőszeg
Elhelyezés: 3*-os kategóriájú, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (bővített kontinentális reggeli és háromfogásos menüvacsora)

P r o g r a m :

1. nap: Találkozás 4.00 órakor Kőszegen a volt Kulacs Vendéglő előtt és indulás 4.30 órakor. Folyamatos utazás a fenti útvonalon rövid pihenőkkel.
Rövid séta és a bazilika megtekintése Szt. Antal városában, Padovában.
Vacsora, szállás Rómában (4 éj).
2-3-4. nap: Félpanziós ellátás Rómában.
A háromnapos római tartózkodás ideje alatt – a zarándok programok mellett – ismerkedés az „Örök város” páratlan szépségű műemlékeivel, híres épületeivel: Szt. Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok a Sixtus-kápolnával, Szt. Pál bazilika, Lateráni Szt. János bazilika, Szent lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika, San Pietro in Vincoli templom, Colosseum és Forum Romanum (kívülről), Capitolium domb, Victor Emanuel emlékmű, Piazza Venezia, Santa Maria Sopra Minerva, Pantheon, Piazza Navona, Trevi kút, Spanyol lépcső.
Egyik napon esti városnézés Rómában.
5. nap: Reggeli után utazás a Vezúvhoz, melynek 1.200 méter magas vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe és a világ egyik legnevezetesebb, ma is működő vulkánja.
Ezt követően indulás Pompeibe és látogatás az eltemetett városban. Pompei földünk talán legépebben megmaradt ókori romvárosa, mely a Római Birodalom egyik virágzó városa volt és a Vezúv i.sz. 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el.
Vacsora, szállás a Sorrento-i félszigeten (2 éj).
6. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás hajóval Capri szigetére. Ismerkedés a Földközi-tenger gyöngyszemével: a sziget körülhajózása során a smaragd, fehér és zöld barlangok megtekintése (a program időjárásfüggő). Ezt követően kisbuszokkal látogatás Capri városába: séta a kis utcákon, látogatás Augustus kertjében, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a Faraglioni-sziklákra. A délutáni órákban továbbutazás az őslakosok városába, Anacapriba: a híres svéd orvos, Axel Munthe villájának megtekintése. Ezután szabadidő keretében limoncello kóstolási lehetőség, vagy szép időben libegőzés a Monte Solaro hegyre. Vacsora, szállás: mint előző nap.
7. nap: Reggeli után indulás Assisibe, Szt. Ferenc és Szt. Klára városába. Látogatás a Szt. Klára bazilikában, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szt. Klára és testvére, Szt. Ágnes nyugszik. Ezután a hangulatos óvároson keresztül séta a Szt. Ferenc bazilikához, melynek kriptájában található Ferenc testvér sírja, felső templomát pedig Giotto – több, mint húsz képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló – nagyszerű freskósorozata díszíti. A késő délutáni órákban utazás Loretoba, Itália leghíresebb búcsújáró helyére. Vacsora, szállás (1 éj)
8. nap: Reggeli után szentmise a loretoi bazilikában, ahol a Szt. Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Kb. 11 órakor hazaindulás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon.
Érkezés a késő esti, éjszakai órákban.






Részvételi díj: 269 000 Ft/fő
BBP biztosítás: 4 000 Ft/fő
Ö s s z e s e n : 273 000 Ft/fő

1 ágyas felár: 45 000 Ft/fő

Belépődíjak: (helyszínen fizetendők, tájékoztató jelleggel zarándokcsoportok részére)
• Vatikáni Múzeumok 35 €/fő (belépő + helyi vezetés + foglalási díj + fülhallgató)
• Vezúv 15 €/fő (helyi autóbusz + belépő a kráterhez)
• Pompei 20 €/fő (helyi vezetés + belépő)
• Capri 58 €/fő (hajó + kisbusz)
20 €/fő (a sziget körülhajózása – időjárásfüggő)
10 €/fő (Axel Munthe villa belépő)
2 €/fő (Augustus kert belépő)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio-guide készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és adományokat.


Jelentkezés időpontja és helye: 2023. január 25-től Plébánia, Kőszeg Jurisics tér 12.
félfogadási idő: szerda 16.00 - 18.00
csütörtök: 8.00 - 11.00
péntek: 16.00 - 18.00

Jelentkezéskor a következő személyi adatokat kérjük megadni:
- személyi okmány szerinti pontos név, születési hely, év, hó, nap, lakcím, mobiltel.sz, e-mail cím

Előleg fizetés: 100 000 Ft/fő jelentkezéskor készpénzben
Hátralék: 169 000 Ft/fő + 4 000 Ft/fő biztosítás 2023. április 21-ig
az iroda bankszámlájára átutalással, vagy OTP Bankban a számlára történő készpénzes befizetéssel,
Számlaszám: 11748007-20190347

Minimum létszám: 35 fő





KEGYELMEKBEN ÉS ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST KÍVÁNUNK!