ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK 2024

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából sokszínű programmal várnak idén is mindenkit - gyermekeket, felnőtteket - a CHERNEL KÁLMÁN VÁROSI KÖNYVTÁRBA!

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK 2024
Az Országos Könyvtári Napok alkalmából sokszínű programmal várunk idén is mindenkit - gyermekeket, felnőtteket - a CHERNEL KÁLMÁN VÁROSI KÖNYVTÁRBA!
Október 1. kedd - 2. szerda - 3. csütörtök - 4. péntek délelőtt:
Benedek Elek születésnapja alkalmából NÉPMESEI könyvtári foglalkozást tartunk óvodai csoportoknak gyermekrészlegünkben.
A foglalkozásra előzetes időpont egyeztetés szükséges, melyet szeptember 27-ig a 94/360-259-es telefonszámon, vagy a gyermekkonyvtar@kvmkl.hu e-mail címen lehet megtenni.
Október 1. kedd, 17 óra:
JERKOVICS BOGLÁRKA séf, életmód-, és vegán táplálkozási tanácsadó, mentes gasztrospecialista előadása a rendezvénytermünkben. A belépés díjtalan!
'Az életmódváltás alapjai - lelki feloldások - testi megoldások'
Október 2. szerda 10 óra:
TÁRSASJÁTÉK-KLUB a felnőttrészleg olvasótermében!
Lehetőség nyílik csatlakozni egy lelkes kis csapathoz minden játszani szerető felnőttnek!
Október 3. csütörtök, 17 óra:
LUTTER IMRE előadóművész, műsorvezető, költő, producer, újságíró, drámapedagógus, az egyéni versmondás világrekordere érkezik rendezvénytermünkbe, zenés estet tart IDŐUTAZÓK címmel.
- 50 perces zenés verskalandozás, évszázados távolságokban élt költők között, messzemenőkig humorosan és emberközelben Molnár György Kaleidoszkóp-díjas verszenésszel.
Belépődíj: 500 Ft/fő
Október 4. péntek, 10 óra:
DANKOVICS RÓBERT a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum munkatársa tart képes előadást rendezvénytermünkben az ÁLLATOK VILÁGNAPJA alkalmából 'A kutya és a macska világa - házikedvencek és a gazdik kapcsolata' címmel óvodás csoportoknak, alsó tagozatos általános iskolás osztályoknak, mely után lehetőség nyílik állatok közelebbi megtekintésére és simogatására is!
Regisztrációkat 2024.10.02-ig a gyermekkonyvtar@kvmkl.hu e-mail címre vagy a 94/360-259-es telefonszámra várjuk!
Október 4. péntek, 17 óra:
Rendezvénytermünkben DALNOKY FERENC rendező és forgatókönyvíró sikeres 'Macska a betonban' című áldokumentum-vígjátékának FILMVETÍTÉSÉN vehetnek részt az érdeklődők, majd beszélgetést hallgathatnak a film készítőjével! A belépés díjtalan!
Október 5. szombat, 10 óra:
KVÍZJÁTÉK! Egy izgalmas szombat délelőtt rendezvénytermünkben!
Furfangos - ügyességi - elméleti - játékos feladatok
Az első három helyezett csapat között 60.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét!
Várjuk 3-5 fős családi-baráti társaságok jelentkezését szeptember 27-ig a 94/360-259-es telefonszámon vagy a programszervezes@kvmkl.hu e-mail címen.
Az idei programok a JÁTÉK és négy elem: a FÖLD-VÍZ-TŰZ-LEVEGŐ jegyében tükrözik vissza a könyvtárak kapcsolódási pontját a természet, az emberek, a közösségek, a kultúrák és a gondolatok között.
TALÁLKOZZUNK A KÖNYVTÁRBAN!