Programok a Tekiben

2019. október 2-án a No waste piknikre, október 3-án az Állatok Világnapja és Teremtés Heti rendezvényre hívják az érdeklődőket a Kőszegi Evangélikus Középiskolában.

2019.10.02.

No Waste, azaz hulladékmentes piknikre invitálunk mindenkit. Az idei tanévben a teremtés hetében tartjuk az egyik iskolai rekollekciónkat, melyet a nyilvánosságot (általános iskolákat, középiskolákat, felnőtt érdeklődőket) bevonva tervezünk lebonyolítani. Az útvonalat az iskola udvarán található regisztrációnál kapják meg a csapatok, melyen haladva megtalálják a feladatot adó állomásokat és a piknik helyszínére érkeznek az Alpannónia Parkba. A piknik helyszínén is kapnak újabb információt a helyszíni feladatokról.

Eső esetén a program elmarad.



2019.10.03.

A Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 120 éves jubileuma alkalmából "kiTEKIntő - avagy egy emberöltő kincsei" címmel rendezvénysorozatot tart, ezúttal az Állatok Világnapjához is kapcsolódóan.

Ennek keretében régi tanítványokat hívunk meg bemutatkozásra, életútjuk bemutatására. Ez alkalommal Kutschi Péter, Váczi Miklós őrszolgálat vezető, osztályvezető, Peresztegi Attila állatorvos tart előadást természetvédelemről, madárvédelemről, a ragadozómadarakról és állategészségügyről. Kiállításon mutatjuk be Csonka Vivien különféle csontpreparátumait és Kovács-Bognár Erika szívmelengető állatfiguráit.

Lehetőség lesz adakozásra is - szeretnénk közösen örökbe fogadni egy vércsecsaládot.
A programokra a belépés díjtalan, mindenkit sok szeretettel várunk!