Sikerrel zárták a Felnőtt Országos Bajnokságot a Fitt-Box versenyzői!

December 3-tól 06-ig került megrendezésre a Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokság, Budapesten. Felnőtt magyar bajnok lett Hámori Luca és Hámori Ádám is!

Sikerrel zárták a Felnőtt Országos Bajnokságot a Fitt-Box versenyzői!

12.03.-tól 12.06.-ig került megrendezésre a Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokság, Budapesten. Egyesületünk ökölvívói közül öten vágtak neki a megmérettetésnek, amelyen 53 egyesület 140 ökölvívója mutathatta meg tudását.

-Hámori Luca női 64kg-ban 12.04.-én kezdte meg a versenyzést, ellenfele első alkalommal a Vasas Sport Club ökölvívója, Fábián Melinda volt. Luca magabiztosan indította a mérkőzést, ezt a szintet tartani is tudta mindhárom menetben, így nem okozott meglepetést, hogy egyhangú pontozással győzött és menetelhetett az elődöntőbe.
A következő mérkőzésére 12.05.-én került sor, amelyen a vetélytársa a Központi Sportiskola versenyzője, Halász Nóra volt. Luca előző napi lendülete töretlen maradt, folyamatosan pontos támadásokat indított. A technikás bunyónak köszönhetően ismét egyhangú pontozásos győzelemmel készülhetett a döntő mérkőzésre.
12.06.-án a Kőbányai Sport Club ökölvívója, Papp Nikolett volt az utolsó leküzdendő ellenfél versenyezőnk számára. Luca ezúttal is hozta a tőle megszokott színvonalat. A megfelelő időben indított kombinációkkal sikerült túlszárnyalnia a kőbányai bunyóst, így első Felnőtt Magyar Bajnokságán Luca aranyérmet szerzett!! Emellett teljesítményével kiérdemelte a legjobb női versenyzőnek járó különdíjat is!

-Ambrus Viktória, büki szakosztályunk versenyzője női 75kg-ban 12.03.-án lépett először szorítóba. Ellenfele a Kőbányai Sport Club ökölvívója, Kantár Fanni volt. Viki teljesítménye egyértelműen jobb volt az ellenfelénél, így győzelemmel indított és készülhetett tovább az elődöntőre.
12.05.-én a Lelle Fitness és Küzdősport SE. versenyzőjével, Lakos Reginával kellett összecsapnia. Viki szokásához híven erős ütésekkel kezdett. A kemény tempót tartotta is a harmadik menetig, amikor az ellenfél edzője feladta a küzdelmet, így ökölvívónk a döntőbe jutott.
12.06.-án a mindent eldöntő küzdelmet a Madárfészek Alapítvány Akadémia versenyzőjével,
Nagy Tímeával vívta, aki tizenkétszeres magyar bajnok. Az ellenfél lényegesen tapasztaltabb volt Vikinél, ami érezhető is volt. Ennek ellenére versenyzőnk minden tőle telhetőt megtett, de sajnos ez nem bizonyult elégnek a rutinnal szemben. Viki első Felnőtt Magyar Bajnokságán ezüstérem tulajdonosaként állhatott a dobogó legfelső fokára.

-Jankó Krisztián férfi 69kg-ban 12.03.-án indult először csatába. Ellenfele a Boxvilág SE. ökölvívója, Pink Roland volt. Krisztiánnak sikerült olyannyira erősen kezdenie, hogy egy jól eltalált ütés következtében az első menetben kiütéssel győzte le vetélytársát.
12.04.-én az Egri Városi Sportiskola bunyósával, Lindi Norberttel szemben bizonyíthatott. A mérkőzés rendkívül kiélezett volt a két ökölvívó között, folyamatos támadásokkal bombázták egymást, azonban Krisztián volt az, aki több érvényes találattal győztesen hagyhatta el a szorítót.
12.05.-én az elődöntőben Pócza Milossal, az Érdi Box Club versenyzőjével szállt szembe. Krisztián igyekezett hozni az elmúlt napokban nyújtott teljesítményét. Minden igyekezetet ellenére viszont a másik ökölvívó bizonyult jobbnak, így versenyzőnk bronzéremmel zárta a megmérettetést.

-Hámori Ádám férfi 91kg-ban eddigi eredményei alapján kiemelt versenyzőként lépett át az első napon.
12.04.-én Lakatos Kristóffal a Ceglédi Vasutas SE. öklözőjével szemben kezdte meg a tényleges versenyzést. Ádám egy pillanatig sem kímélte ellenfelét, folyamatosan erős test ütésekkel haladt előre. Ennek eredménye az lett, hogy az ellenfél edzője a második menetben feladta a küzdelmet.
12.05.-én került volna sok a következő mérkőzésére, azonban az elődöntőben ellenfele a Vasas Sport Club versenyzője, Lábad Norbert visszalépett s küzdelemtől, így Ádám már a döntőre tudott összpontosítani.
12.06.-án a Gladiátor Alapítvány Akadémia ökölvívója, Egervári Richárd volt az utolsó ellenfél Ádám számára. Rögtön az első menet elején érezhető volt, hogy versenyzőnk van fölényben. Pillanatok leforgása alatt Ádám ütéseinek következtében ellenfele a földre került, így kiütéses győzelemmel Ádám ismét magyar bajnoki címmel távozott Budapestről.

Krötzl Krisztián férfi 91kg-ban 12.03.-án a Kőbányai Sport Club ökölvívójával, Nagy Kornéllal szállt szembe. Krisztián teljesítményének köszönhetően győzelemmel zárta az első napot és készülhetett a következő körre.
12.04.-én Tarnóczay Mihállyal, a Központi Sportiskola versenyzőjével nézett szembe. Krisztián próbálta felvenni a tempót, igyekezett minél több alkalommal támadni, de sajnos túl nagy falatnak bizonyult a KSI versenyzője, így ökölvívónk az ötödik helyen zárta az idei Felnőtt Magyar Bajnokságot.

Nagyon elégedettek vagyunk versenyzőink teljesítményével. Az előzetes elképzeléseink alapján 3-4 érem elnyerése volt a cél. Ezt teljesíteni is tudtuk. Annak ellenére, hogy a verseny előtt szinte minden indulónk beteg volt, és sérült, sikerült hozniuk azt, amit elvártunk tőlük. 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz és 1 ötödik hely arról árulkodik, hogy minden energiájukat belefektették a felkészülésbe. Külön megemlíteném a visszatérőként ringbe lépő Krötzl Krisztiánt, aki bár nem dobogós helyen végzett, még is nagyon közel volt az éremszerzéshez!
Rendkívül büszkék vagyunk versenyzőinkre!! Szép zárása volt ez az idei évnek, és hasonlóan jó eredményekben bízva vágunk majd neki a következő évnek is!

Varsányi Áron