Sikerrel zárult az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság!

2021. szeptember 23-tól 26-ig került megrendezésre az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság Bükön. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 4 fővel indult a korosztályos versenyen.

Sikerrel zárult az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság!

Egyesületünknek a visszajelzések alapján igazán színvonalas bajnokságot sikerült létrehoznia Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve. A megmérettetésen 41 egyesület 87 ifjúsági korcsoportú ökölvívója mutathatta meg tudását a négy nap során összesen 65 mérkőzésen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 4 fővel indult a korosztályos versenyen.
• Reseterics Fanni egy győzelmet és egy vereséget követően női 60 kg-ban ezüstérmet szerzett.
• Szabó Dávid ugyancsak egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett férfi 48 kg-ban.
• Buza Rafael három győzelmet követően aranyérmet szerzett férfi 63,5 kg-ban.
• Buza Rómeó szintén három győztes mérkőzést produkálva aranyérmet szerzett férfi 67 kg-ban.

Különdíjasok:
• Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági női versenyző:
Mezei Petra HFC

• Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági férfi versenyző:
Buza Rafael FBO

Összesített csapatverseny:
I. FBO
II. KSI
III. DVS

A versenynek komoly tétje volt, hiszen a nemsoká kezdődő Ifjúsági Európa-Bajnokságra induló kerettagságért is folyt a küzdelem a magyar bajnoki cím elnyerése mellett.

Az ökölvívás mellett a jótékonykodásnak ezúttal is nagy szerepe volt a négy nap során. Ez alkalommal a büki Pukler Ábel gyógykezelésének segítése céljából bocsátottunk árverezésre egy, a négyszeres K1 világbajnok, Ernesto Hoost által dedikált kesztyűt, emellett pedig az ökölvívók nagy családja spontán adományhullámot indított el, így végül 360.000.-Ft-ot sikerült összegyűjteni, amelyet a döntők napján át is adtunk Ábelnek és családjának.

“Örömünkre szolgál, hogy ennyire színvonalas bajnokságot sikerült létrehoznunk Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel közösen. A mezőny lehetett volna valamivel erősebb is, de bízunk benne, hogy ez a jövőben változni fog, és ennek ellenére is bőven akadtak parázs mérkőzések. Versenyzőink remek teljesítményt nyújtottak, sőt mi több néhányan a vártnál magasabb színvonalon teljesítettek, aminek rendkívül örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy a kemény munka, amit véghez viszünk megtérül. Nyakunkon az Ifjúsági Európa-Bajnokság, amire gőzerővel készülünk, hogy ott is minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani versenyzőink.
Támogatóinknak ezúton is köszönjük, hogy hozzájárultak rendezvényünkhöz, nélkülük mindez nem sikerült volna.”
Varsányi Áron