Sportlétesítmények - közlemény

Rendelkezés Kőszeg Város Önkormányzata közigazgatási területén működő sportlétesítmények használatáról.

KŐSZEG VÁROS POLGÁRMESTERE

KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE

Rendelkezés

Kőszeg Város Önkormányzata közigazgatási területén működő sportlétesítmények használatáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy tekintettel arra, hogy a kijárási korlátozás Kőszegen is megszűnt Kőszeg Város Önkormányzata a kellő óvatosságot és fokozatosságot szem előtt tartva, a Lóránt Gyula Sporttelep, a Kenyérhegyi Síugrósánc, a Petőfi téri Teniszpálya és a Rábai Gábor Sporttelep (a továbbiakban együtt: sportlétesítmények) használatát 2020. május 4. napjától az alábbi védelmi intézkedések megtartásával engedélyezi:

• A sportlétesítmények használata – eltérő rendelkezésig – kizárólag a sportegyesületek által szervezett edzésen való részvétel céljából, valamint, ahol ennek feltételei adottak szabadidős futók számára engedélyezett.

• Az edzéseken nézők jelenléte nem megengedett.

• A szabadidős futók kerüljék a személyes érintkezést, és ügyeljenek egymástól a 1,5 méter védőtávolság tartására. Egyidejűleg a sportlétesítmény területén maximum 5 fő szabadidős futó tartózkodjon.

• A sportlétesítmények területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

• A sportlétesítmények területén egyidejűleg több egyesület vagy több korosztály számára edzés csak szükséges esetben és oly módon tartható, ha biztosítható a sportlétesítmény területén a biztonságos távolság megtartása a sportolók között. Erre a sportlétesítmények használói – a sportlétesítmények adottságainak megfelelően – fokozottan ügyeljenek.

• Az öltözők, zuhanyzók, zárt terek használata a járvány idején továbbra is tilos!

• Kérünk minden sportolót, hogy az edzéseire már sport ruházatban érkezzen, és törekedjen arra, hogy az edzésidőn kívül a sportlétesítmények területén minimális ideig tartózkodjon.

A sportlétesítményeket a fentiek betartásával mindenki saját felelősségére használhatja!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy továbbra is fegyelmezetten, a védelmi intézkedések szem előtt tartásával, a személyes érintkezést kerülve vigyázzunk egymásra a sportlétesítmények használata során is.

Biztonságos sportolást kívánva, megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A rendelkezés az aláírás napján lép hatályba, és visszavonásig hatályos.

Kőszeg, 2020. május 4.

Básthy Béla Dr. Zalán Gábor
polgármester s.k. jegyző s.k.