Sprint távú Triatlon Országos Bajnokság és Triatlon Ranglistaverseny

Zalaegerszeg, 2024. június 30.
Medvegy András bronzérmes lett a Junior Triatlon Országos Bajnokságon.
A ranglista versenyen a Gyermek korcsoportban Kovács Levente szintén 3. helyezett lett.

Június utolsó vasárnapján, Zalaegerszegen került megrendezésre az utánpótlás és sprint távú ranglista verseny, amely a Duna magas vízállása miatt előző héten elmaradt bajai verseny helyett az Ifjúsági, Junior és Sprint távú Triatlon Országos Bajnokság is volt egyben.
Délelőtt a kisebbek ranglista futamai zajlottak. Az Újonc 2-es korcsoportban három versenyzőnk is rajthoz állt és jó volt látni, hogy egy év alatt mennyit fejlődtek. A célba végül Gaján Péter 5. (18.), Gurisatti Ádám 14. és Tislerics Mihály 17. helyen ért be.
A Gyermek korosztályban Kovács Levente 3. helyen (40), Dán Ábel 39. helyen végzett.
A Serdülőknél a fiúknál Gurisatti Péter a 18. helyre (52 indulóból) tudott felfutni a verseny végére. A lányoknál Hóbor Enikő 12. (45), Ürmös Panka 25. és Jelencsics Alíz 33. helyen végzett.
A délutánra a két sprint távú futam maradt, ami egyben az Országos Bajnokság volt az elmaradt bajai verseny miatt. Sajnos sokan betegséggel küzdöttek az elmúlt hetekben. Volt, aki már kifele jött belőle, de még nem volt sok ereje és volt akin csak a versenyzéskor látszott, hogy nincs rendben.
Az ifi fiúknál Hóbor Álmos 36. lett, a junior lányoknál Kulcsár Amira Zsóka 5. (21), Stumpf Anna 8. lett.
A junior fiúknál Medvegy András révén országos bajnoki dobogós helyezésnek örülhettünk, hiszen 3. helyen ért be a juniorok között, itt Laki Barnabás 13. lett míg Hóbor Lehelt lehívtam a futópályáról, így nem fejezte be a versenyt. Lehelt próbáltuk kikúrálni a következő hétvégi junior Európa Kupa futamára (Tiszaújváros). Hóbor Zalán az U23-asok között lett 10., ő is csak végig küzdötte a versenyt, de nem volt jól ő sem. Zalán következő hétvégi tiszaújvárosi Világ Kupa versenyét is kénytelen voltam lemondani.

eredmények:
https://triatlon.hu/triathlon_results/zalatriatlon-2024/
https://www.evochip.hu/eredmenyek/