Sprint Triatlon Országos Bajnokság és Ranglista Verseny

Országos harmadik a fiú ifjúsági csapatunk!

2018. június 23-24-én, Baján rendezték a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságot, ahol a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub az ifjúsági és Junior korosztályban volt érdekelt a szombati napon.

Sprint Triatlon Országos Bajnokság és Ranglista Verseny
2018. június 23-24. – Baja
Országos harmadik a fiú ifjúsági csapatunk!
A hétvégén rendezték a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságot Baján, ahol a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub az ifjúsági és Junior korosztályban volt érdekelt a szombati napon.
Délután rajtoltak a versenyzők, először a női futam versenye zajlott. Az elmúlt hetek kánikulája után az utóbbi napok lehűlése miatt nem kellett a hőséggel is küzdeni a versenyzőknek, de a Duna-holtág még nem hűlt le túlságosan (majdnem 23 fokos volt szombaton). Az ifjúsági korú lányoknál Hóbor Eszter 8., Marton Emese 26. helyezést ért el. A junior korcsoportban pedig Pillisz Réka 9. lett.
A fiúk már kora este rajtoltak. Itt csak ifjúsági korú versenyzőink indultak, viszont hárman is, így a csapatversenyben is érdekeltek voltunk. Mindhárom fiú a mezőny közepén úszott Nyul Patrik vezetésével. Az első váltás során Patrik még egy erős kerékpáros sorral tudott kimenni a bringás pályára. Balázs és Gábor egymást segítve követték őket kissé lemaradva. A futásra Patrikék előnye körről körre nőtt, viszont a futó számban a másik két fiú erősebb volt így megfordult a sorrend. Végül Molnár Gábor 14., Schwahofer Balázs 15. és Nyul Patrik 19. helyen ért célba. A fiúk csapatban dobogóra állhattak, mivel harmadik helyezést értek el!
Vasárnap a gyermek és serdülő versenyzőink indultak ranglista futamon, többek között, hogy meghívást szerezzenek a tiszaújvárosi Utánpótlás Gálára.
A gyermek korcsoportban Hóbor Lehel állt rajthoz sajnos az úszásután nem az idén már megszokott jó helyen jött ki a vízből, így a mezőny közepén tudott kerékpárra ülni. A kerékpár és a futás során a helyezése nem sokat változott, így a 27. helyen fejezte be a versenyt. Az előző két jobb eredménye alapján csak a következő napokban derül ki, hogy indulhat e Tiszaújvárosban.
A gyermek futamban először a fiúk ugrottak vízbe. Hóbor Zalán a 10., Nyul Marcell a 12. helyen jött ki a vízből, Thaler Levente a középmezőnyben követte őket. Ebben a futamban az élmezőny kerékpáron igencsak szétszakadozott, csak egy-két nagyobb boly alakult ki. Zalán a 15. helyen szállt le a kerékpárról, míg Marcell és Levente kicsit mögötte ért be másodszor a váltózónába. Végül Zalán 15., Levente 18., Marcell pedig 21. helyen fejezte be a versenyt.
A lányok futamában Palatkás Anna a középmezőny elején fogott partot, a kerékpáron és a futáson még szintén érződött a sérülések miatti sok kihagyás, végül a 29. helyen ért célba. Neki még kell egy kis idő, hogy visszarázódjon a megszokott versenytempójára.
Gratulálok a versenyzőinknek! Következik Tiszaújváros, majd az Aquatlon OB Veresegyházán.
A felkészülésünket sajnos nem könnyíti meg, hogy műszaki okokból pillanatnyilag zárva van a helyi uszoda. A múlt héten még áttekertünk úszni Lékára, de sajnos az elmúlt napok lehűlése után a kinti fűtetlen medencében nem lehet ideális körülmények között edzeni.
Bízunk benne, hogy hamarosan megoldást találnak a problémára, hiszen a versenyszezon közepén tartunk, sorra jönnek a különböző korosztályos Országos Bajnokságok. Ráadásul az egyesület működését az úszásoktatásokból oldjuk meg (más rendszeres támogatásra nem számíthatunk), közel 200 gyermek jár hozzánk Kőszegről és a környező településekről.
eredmények: https://www.evochip.hu/results/result.php?lang=hu Kőszeg, 2018. június 26.