Szelektív hulladékgyűjtés

Változik Kőszegen a szelektív hulladékgyűjtés módszere. A Kőszegi Városüzemeltető Kft. a hatékonyabb, a lakosság számára kényelmesebb házhoz menő hulladékgyűjtést kívánja bevezetni. A gyűjtőszigetes rendszer 2013. szeptember végéig megszűnik, csak az üveghulladék kerül ilyen módon – biztonsági okokból – gyűjtésre.

Szelektív hulladékgyűjtés

Változik Kőszegen a szelektív hulladékgyűjtés módszere. A Kőszegi Városüzemeltető Kft. a hatékonyabb, a lakosság számára kényelmesebb házhoz menő hulladékgyűjtést kívánja
bevezetni. A gyűjtőszigetes rendszer 2013. szeptember végéig megszűnik, csak az üveghulladék kerül ilyen módon – biztonsági okokból – gyűjtésre. A városüzemeltető térítésmentesen bocsát emblémával ellátott sárga gyűjtőzsákokat a lakosság részére és térítésmentesen szállítja el azokat.
A szállítás szeptember első hetében kezdődik a kommunális hulladékok gyűjtési napján, a továbbiakban kéthetes gyakorisággal. A zsákokba belekerülhet minden olyan újrahasznosítható hulladék, amelyet a zsák feliratozása tartalmaz. A lakosságnak nem kell a hulladékot fajtánként különválogatni. Kérjük a lakosságot, hogy a gyűjtőszigetek helyére ne rakjanak le kommunális vagy lomhulladékot, hiszen ezzel jelentősen szennyezik a környezetet, rontják a városképet, többletmunkára kényszerítik a szolgáltatót! Az illegális hulladéklerakás szabálysértési eljárást von maga után és komoly szankciókkal jár. Kérjük a lakosságot, hogy a veszélyes hulladékot se helyezzenek el közterületen vagy a gyűjtőszigeteken, hiszen ezek fokozott veszélyt jelentenek a környezetre! A lakosságtól származó, háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokat térítésmentesen befogadjuk a hulladékudvarban. A veszélyes hulladék illegális lerakása büntető eljárást von maga után. Kérjük, a lakosság együttműködését, hogy környezetünket megóvhassuk, és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásokat csökkenő lakossági terhek mellett is biztosíthassuk az Önök számára!
Kovács István ügyvezető igazgató