Szép Zalában…

Kedves Olvasóink! Az alábbiakban olvashatják a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes nyári táborának beszámolóját!

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes kiemelten fontosnak tartja, hogy tagjai számára évről-évre lehetőséget biztosítson arra, hogy nyári edzőtáborban bővíthesse tudását. Ezen alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak a közösség összekovácsolására is, melyet a kezdetek óta elsődleges célunknak tekintünk.

Az idei évben a Zala vármegyei Pákán tölthetett el néhány napot báziscsoportunk, a szenior korosztállyal kiegészülve. A négynapos táborban az ismétlésen, a motívumok, koreográfiák pontosításán volt a hangsúly, készülve ezzel a novemberben tartandó jubileumi gálaműsorunkra. A próbák lebonyolításában két tapasztalt, Szombathelyről érkező oktató segítette munkánkat: Horváth Győző, valamint Csollány Csaba.
A munka mellett természetesen a szórakozás sem maradhatott el. A próbákat közös játék, csapatépítő feladatok követték, valamint felfedeztük a gyönyörű zalai dombokat az ország leghosszabb nyomvonalú kisvasútján utazva. Jártunk az Öveges József Emlékházban, megcsodáltuk a pákai Szent Péter és Pál apostolok templomot. A szombati napon a felhőtlen mulatságé volt a főszerep: táncházba hívtuk a helyi közösséget, kicsiket és nagyokat egyaránt. A legkisebbek népi játékokkal, mondókákkal ismerkedhettek meg, míg az idősebb korosztály moldvai, valamint vasi polgári táncokat tanulhatott csoportunktól.
Megtapasztaltuk emellett a Páka és környéki emberek páratlan vendégszeretetét. Németh Csaba plébános úr, valamint a helyi lakosok fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy a náluk töltött négy napunk élményekben gazdagon teljen. Fáradozásukat, felénk való önzetlenségüket ezúton is hálásan köszönjük!