Szépül a Kőszegi Csónakázó tó

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2011. május 10-én a Madarak és Fák Napján közel 50 fát ültetett a kezelésében lévő Csónakázó tó környezetébe, ezzel is tisztelegve a kőszegi születésű Chernel István ornitológus előtt, aki 1902-ben a világon először szervezte meg e jeles napot.

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2011. május 10-én a Madarak és Fák Napján közel 50 fát ültetett a kezelésében lévő csónakázó tó környezetébe, ezzel is tisztelegve a kőszegi születésű Chernel István ornitológus előtt, aki 1902-ben a világon először szervezte meg e jeles napot.

Az egyesület horgász oktató és bemutató ház környezetébe növényismereti bemutató kialakítását tervezi, mely során a már meglévő, és egyben az újonnan ültetett különféle fák, cserjék, bemutatásával kívánja az ismeretterjesztést elősegíteni, ezzel is elősegítve a város zöld szívének fejlődését.

Az egyesület jelenleg felújítását végzi a helyi halismereti tanösvénynek, melyet ismeretlenek rongáltak meg a tavalyi évben. Tervek szerint a növényismereti bemutató, és a helyreállított halismereti tanösvény az egyesület házi horgászversenyén már látogatható lesz.

Köszönet illeti meg Gurisatti Péter vállalkozót a fák felajánlásáért és az ültetés során adott szakmai segítségét, illetve az ültetésben részvevő horgászokat: Széles László, Lázár Gábor, Híró Gyula, id. Makán Tibor, ifj. Makán Tibor, Albert Balázs, Stampf Ferenc, Tompa Szilárd, Koczor Zsolt, Bálint Péter, Kelemen Péter.