Találd ki Kőszeget!

Az ISES Alapítvány tisztelettel hívja a Kőszegen élő vagy a városban tanuló fiatalokat s minden kedves érdeklődőt a fenti című alkotópályázathoz kapcsolódó workshopjára. Időpont: 2015. március 12. 15.00. Helyszín: Európa Ház, Kőszeg, Chernel u. 14.

Az ISES Alapítvány tisztelettel hívja a Kőszegen élő vagy a városban tanuló fiatalokat s minden kedves érdeklődőt a

Találd ki Kőszeget!
alkotópályázathoz kapcsolódó workshopjára.

Időpont: 2015. március 12. 15.00
Helyszín: Európa Ház, Kőszeg, Chernel u. 14.

Program:
- Köszöntő
- Tájékoztató a KRAFT programról
- A Pannon Egyetem Kőszegen: tájékoztató a kőszegi campus munkájáról
- Fórum

ISES ALAPÍTVÁNY

Pályázati felhívás
Találd ki Kőszeget! mottóval alkotópályázatot indít a kőszegi KRAFT Projekt a kőszegi lakhelyű középiskolás korúak, illetve a városban tanuló középiskolások számára két kategóriában. Célunk, hogy a fiatalokat, a jövő generációját is ösztönözzük arra, hogy magukénak érezzék a KRAFT Projekt gondolkodásmódját, elmerüljenek annak fogalomvilágában. Az alkotás során végiggondolják azt, hogyan tudnák lakóhelyüket fejleszteni, újragondolni, újraértelmezni, még szerethetőbbé, vonzóbbá és élhetőbbé tenni. Minden vélemény számít!
Néhány fontos kulcsszó az alkotáshoz: innovatív város, okosváros, kreatív város, fenntartható város, élhető város, kulturális város, kutató város.
Az első kategória (képzőművészet) pályamunkái formátuma kézi, illetve digitális is lehet. A kézi alkotások tetszőleges technikával készülhetnek (ceruza, tus, zsírkréta, tempera, vízfesték, kollázs, stb.), és minimum A/4-es, maximum A/3-as méretűnek kell lenniük. A digitális technika szintén tetszőlegesen megválaszható, akár fotómanipulációval is készíthető pályamű.
A második kategóriába esszéket, írásokat, akár szépirodalmi alkotásokat várunk, melyek szintén átgondolják, feldolgozzák a projekt tematikáját és „kitalálják” Kőszeget, végiggondolják azt, mik a város erősségei, gyengeségei és lehetőségei, előtérbe helyezve a megadott kulcsszavakat. A művek hosszúsága minimum egy, maximum három A/4-es oldal lehet.
A pályaművek beérkezésének határideje: 2015. március 24.
A műveket postai úton az alábbi címre várjuk: ISES Alapítvány, 9730 Kőszeg, Chernel utca 14., de személyesen is leadhatóak az irodában, munkaidőben, hétfőtől péntekig. A digitálisan készített műveket, illetve az írásokat kérjük nyomtatva a megadott címre eljuttatni, illetve elektronikusan is beküldeni az alábbi e-mail címre: info@ises.hu, az e-mail tárgya: KRAFT alkotópályázat.
Kérjük, hogy a pályázathoz csatolják nevüket, életkorukat, elérhetőségüket (e-mail cím), iskolájukat és a felkészítő tanár nevét.
A pályázatokat a KRAFT Projekt menedzsmentje fogja értékelni, elbírálni. Kategóriánként az első három helyezett nyereményben részesül, a legtöbb pályamű kiállításra kerül az Európa Házban (Kőszeg, Chernel utca 14.).
Az eredményekről és a kiállítás-megnyitó időpontjáról meghívót küldünk a középiskoláknak, illetve a pályázókat a megadott e-mail címeken értesítjük.
A projektről a pályázók bővebben a www.kraftprojekt.hu oldalról tájékozódhatnak, illetve 2015. március 12-én workshopot szervezünk, amely során tájékoztatást adunk az érintett korosztály számára a projektről, annak céljairól. A rendezvény pontos időpontját, programját a rövidesen kiküldendő meghívó fogja tartalmazni.