Tavaszköszöntő Hangverseny

Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara 2020. március 21-én, szombaton, 18.00 órától adna hangversenyt a Dr. Nagy EGYMI dísztermében. Vezényel: Szilágyiné Gasztonyi Eszter. A RENDEZVÉNY ELMARAD!!!

Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara 2012-ben alakult újjá a felnőtt zenekar fiataljaiból és a zeneiskola néhány lelkes növendékéből.
Az elmúlt 8 évben alapjaiból építettük fel, építettük újjá az ifjúsági zenekart. A tagság létszáma és a hangszer összeállítás, közben folyamatosan változott. Igyekeztünk minden évben legalább egyszer közönség elé állni az év folyamán elsajátított darabokkal. Ezek az alkalmak először térzenék voltak a Jurisics téren, majd résztvevői lettünk a Kőszegi Szüret megnyitójának is. 2016-ban álltunk először „nagyszínpadon” a Jurisics-vár Lovagtermében, mikor a hagyományos Tavaszi Hangverseny első felét az ifjúsági fúvószenekar műsora adta.
2019 nyarán szerveződött az első zenekaros tábor, melynek során a csapat igazi közösséggé kovácsolódott. Azért, hogy megmutathassuk tudásunkat és kedvet csináljunk a fúvós és ütős tanszakok növendékeinek a zenekari zenéléshez, úgy gondoltuk önálló hangversenyen is megmutatjuk, hova fejlődtünk az elmúlt közel 8 évben. Reméljük, sokaknak kedvet csinálunk a közös, zenekari muzsikáláshoz. A koncert műsora változatos, különböző zenei stílusból játszunk műveket. A repertoárt azokból a darabokból állítottam össze, melyeket a zenészek szívesen játszanak. A Dr. Nagy László EGYMI dísztermében, március 21-én 18.00 órai kezdéssel hallhatják a fiatalok műsorát a tisztelt érdeklődők.
A hangverseny bár elsősorban gyerekeknek szól, de természetesen mindenkit sok szeretettel várunk!
Szilágyiné Gasztonyi Eszter