Tiszaújváros Klubcsapat OB és Ranglista Verseny

2015. május 23-24. - beszámoló

Újabb hétvégi verseny, újabb hosszú utazás – a szombati verseny miatt péntek délután indultunk útnak Tiszaújvárosba. Az amúgy sem rövid utazás, a pénteki nagy forgalom (Pünkösd hosszú hétvégéje) és a balesetek miatt még hosszabbra sikeredett, de szerencsésen megérkeztünk estére.

Tiszaújváros Klubcsapat OB és Ranglista Verseny
2015. május 23-24.

Újabb hétvégi verseny, újabb hosszú utazás – a szombati verseny miatt péntek délután indultunk útnak Tiszaújvárosba. Az amúgy sem rövid utazás, a pénteki nagy forgalom (Pünkösd hosszú hétvégéje) és a balesetek miatt még hosszabbra sikeredett, de szerencsésen megérkeztünk estére.
Szombaton, a klubcsapat versenyeken szoríthattunk az Utánpótlás 1-es korosztályú fiú és lány csapatunkért.
A lányok versenyével kezdődtek a küzdelmek. Először azok a csapatok indultak, akik az elmúlt évben nem indultak (mi először indultunk a klubcsapat OB-n, így 6.-nak indult fiú és lány csapatunk is), majd a tavalyi versenyen indultak fordított erősorrendben követtek minket. A csapatunk előtt indultak a Csepel Dolphins versenyzői, akik egyéni eredményeik alapján toronymagas esélyesként álltak rajthoz (végül ők nyerték a versenyt). A lányok a kerékpár után (kisebb bukás után – a vizes pályán a legtöbb csapat az élen végzettek közül kisebb-nagyobb esések után ért be a depóba) a csepeli lányoktól mindössze 13 másodperccel lemaradva kezdhette meg a futást. Négy lány hasonló képességekkel futott ki a depóból, ami azért volt fontos, mert bátran nekiindulhattak a futó távnak – a csapat eredmény a csapatból a célba harmadikként beérő versenyző ideével egyezik meg, úgy, hogy a számok közötti váltásoknál a depó kijárat sávján belül kell az első három versenyzőnek egyszerre áthaladni. A lányok a célba érkezés pillanatában második helyen álltak, persze a tavalyi legjobbak még kinn voltak a versenypályán. Végül csak két csapat ért már be jobb idővel a lányoknál, így a Gurisatti Jázmin, Pillisz Réka, Pósfalvi Dalma, Spanraft Liza és Varga Kitti összeállítású csapatunk az első nekifutásra az Országos Bajnokságon a 4. helyet szerezte meg (16 beérkező csapatból).
A fiúk is eközben már a pályán tartózkodtak, és ők is jól álltak a rendelkezésre álló idők alapján. Mint utóbb kiderült rajtuk is kifogott ugyanaz a csúszós körforgalom, de amikor célba értek az addig beérkezett csapatok közül elsőként teljesítették a távot 30 percen belül, így pillanatnyilag elsőként várhatták a célba érkező csapatokat. Végül a 22 csapatos mezőnyből a 10. helyet szerezték meg.
Vasárnap az egyéni ranglista versenyeket rendezték. Ekkor már meleg, napos, száraz időben zajlottak a futamok. Ez az egy triatlon ranglista verseny van, amit úszómedencében rendeznek, így a mezőny tagjai a jelentkezésnél egy pálya számot húztak, így osztották el a mezőnyt. A vasárnapi futamokon a mieink közül Schwahofer Balázs teljesített a legjobban, 12. lett (sajnos a pályáján nem volt jobb úszó, aki segíthette volna a jobb úszóidő, majd kerékpáros boly elérésében), míg Nyul Marcell is egyre jobb formába lendül, 17. helyen ért célba.
A gyermek lány kategóriában Spanraft Liza 14., Gutisatti Jázmin 15. helyen fejezte be a versenyt.
A serdülő korosztályban Molnár Gábor 19., a lányoknál Pillisz Réka a 18. helyen végzett, a mieink közül ők szerepeltek a korosztályukban a legjobban.
Az úszás eredményeken kell még javítanunk első sorban, hogy felvehessük a versenyt az élmezőnnyel.
Összességében egy sikeres hétvégét zártunk, ahol a lány csapatunk a várakozáson felül teljesített.
A következő állomás szombaton Keszthely Sprint és Utánpótlás Ranglista verseny.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu