Tisztelt Sportbarátok!

polgármesteri tájékoztató

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lóránt Gyula Sporttelepen található Sportbüfé és Tekepálya átmenetileg nem látogatható. A Képviselő-testület döntése értelmében korlátozott időtartamban, kizárólag a Kőszegi Sportegyesület (KSE) igazolt tekézői számára biztosítunk itt edzési és versenyzési lehetőséget, amennyiben a Képviselő-testület által már elfogadott megállapodási javaslatot a KSE is elfogadja.

Tisztelt Sportbarátok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lóránt Gyula Sporttelepen található Sportbüfé és Tekepálya átmenetileg nem látogatható.
Az elmúlt 10 hónapban az ingatlant a Pannónia Szociális Szövetkezet térítésmentesen és jogellenesen, a tulajdonos, azaz Kőszeg Város Önkormányzata hozzájárulása nélkül használta. A jogszerűtlen használat megszüntetése érdekében indított perben a Kőszegi Járásbíróság 2016. február 12-én kelt, 3.G.20.167/2015/10. számú elsőfokú ítéletével kötelezte a Pannónia Szociális Szövetkezetet az általa jogszerűtlenül használt tekepálya és büfé épületének elhagyására.
Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy a helyiségek kiürítése során az ingatlanban ismeretlenek jelentős és értelmetlen rombolást végeztek, súlyos károkat okozva Kőszeg Város Önkormányzatának és sportszerető lakosságának. Együttérzésünkről biztosítjuk mindazokat, akiknek sportolási és szabadidős lehetőségeit ez a barbár rombolás hátrányosan befolyásolja, és bűncselekmény elkövetésének gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a Kőszegi Rendőrkapitányságon.
Kőszeg Város Önkormányzata elkötelezett a kőszegi sport fejlesztése, a Sportbüfé és a Tekepálya sporthoz méltó működtetése iránt. Ugyanakkor az elmúlt időszak jogosulatlan ingatlanhasználata miatt elhúzódó pereskedés és az azt követő rombolás nyomán jelenleg az ingatlan nyilvános üzemeltetése nem biztosítható. Átmeneti megoldásként a Képviselő-testület döntése értelmében korlátozott időtartamban, kizárólag a Kőszegi Sportegyesület (KSE) igazolt tekézői számára biztosítunk itt edzési és versenyzési lehetőséget, amennyiben a Képviselő-testület által már elfogadott megállapodási javaslatot a KSE is elfogadja.
Reméljük, hogy a Sportbüfé és a Tekepálya mihamarabb megújulva, méltó módon fogadhatja majd sportszerető közönségét!

Kőszeg, 2016. március 2.


Huber László sk.
polgármester