Triatlon Európa Kupa és Klubcsapat Országos Bajnokság és Triatlon Ranglistaverseny

Kitzbühelben (AUT), 2024. június 14-15-én Hóbor Zalán 8. helyezést ért el a felnőtt Európa Kupa futamon. Az UP2-es csapatunk ezüstérmes, a Serdülő csapatunk pedig bronzérmes lett a triatlon Mix-váltó Országos Bajnokságon Ikrényben. A ranglista versenyen Junior korcsoportban Hóbor Lehel 1., Medvegy András 2. helyezést ért el. A Gyermek korcsoportban Kovács Levente 2. helyezett lett.

Triatlon Európa Kupa
Kitzbühel (AUT), 2024. június 14-15.

Hóbor Zalán 8. helyezést ért el a hétvégi felnőtt Európa Kupa futamon.
A hétvégén ismét egy kieséses rendszerű szupersprint távú versenyen vett részt Zalán itt a táv valamivel hosszabb volt a két héttel ezelőtti versenynél (00m úszás – 11,2km kerékpár – 3km futás). Az előfutamokat pénteken, a döntőt szombaton rendezték. A kerékpáros és futó pályában itt szint is volt. Az időjárás miatt ezért egy kicsit izgultunk is, hogy lehetőleg ne legyen vizes a kerékpáros pálya.
A pénteki napon Zalán az első előfutamba került, mint utóbb kiderült elég erős futamot kaptak az itt indulók. Zalán az úszáson hamar az élre állt és a legjobb úszóidővel jött ki a vízből egy ausztrál versenyzővel a háta mögött. A kerékpáron ketten próbálták megőrizni az úszáson gyűjtött kis (10-12 másodperces) előnyüket. Az üldözők először 8 –an és 6-an végül összeérve 14 fővel üldözték őket, de egy 16-17 másodperces előnyük és egy kicsit több fáradság a lábukban, maradt az utolsó számra. A futáson az üldözők az olimpiai ezüstérmes Alex Yee-vel az élen utolérték őket, de már kissé szétszakadozott a sor. Végül Zalán a 6. helyen kvalifikálta magát a másnapi döntőbe úgy, hogy a következő két előfutamból mindössze 1 fő ért be jobb idővel nála. Az időjárás ekkor még kegyes volt a versenyzőkhöz és a beígért eső elmaradt.
Szombaton este a 18 órás döntő idejére már eleredt az eső. Zalán most is jó rajtot vett és az úszáson az élre állva diktálta az iramot. Végül a második helyen jött ki a vízből, majd jó váltás után elsőnek szállt fel a kerékpárra. A 30 fős mezőny két részre szakadt. A 4 körös kerékpár felétől már szakadt az eső, de szerencsére bukás nem történt. A 12 fős első bolyt mindössze 10-12 másodperces lemaradással követte az üldöző 18 versenyző. A kerékpárról mindössze 8-10 másodperc különbséggel szálltak le. Zalán ismét jól váltott és 2-3. helyen ment ki a sorban az utolsó számra. Alex Yee most is hamar a mezőny élére állt. Hárman-négyen kissé el tudtak szakadni a mezőnytől, de az őket követő 6-8 versenyző között ott futott Zalán is.
Végül nagyon szoros befutóban a 8. helyet szerezte meg!
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2024_europe_triathlon_cup_kitzbuhel

Kőszeg, 2024. június 18.




Klubcsapat Országos Bajnokság
és Triatlon Ranglistaverseny

Győr-Ikrény, 2024. június 15-16.
Az UP2-es csapatunk ezüstérmes, a Serdülő csapatunk pedig bronzérmes lett a triatlon Mix-váltó Országos Bajnokságon.
A ranglista versenyen Junior korcsoportban Hóbor Lehel 1., Medvegy András 2. helyezést ért el. A Gyermek korcsoportban Kovács Levente 2. helyezett lett.

A hétvégén sűrű programunk volt, mert amíg Hóbor Zalán Triatlon Európa Kupán szerepelt, addig a többi versenyzőnk Győr mellett vett részt Triatlon Ranglista versenyen és a triatlon Mix-váltó OB-n.
Szombaton az Országos Ranglistaverseny futamait rendezték a nagyobbaknál (ifi-junior-elit) kieséses rendszerben, szupersprint (300m úszás – 9km kerékpár – 2km futás) távon.
Az Újonc 2-es korcsoportban a kicsiknél Gaján Péter 12., Gurisatti Ádám 17. és Tislerics Mihály 27. helyezést ért el (38 induló közül).
A Gyermek korcsoportban Kovács Levente 2. helyezett (56 indulóból), Vincze Márton 45., míg Dán Ábel 53. helyezettként ért célba.
A Serdülőknél a fiúk versenyében Gurisatti Péter 13. (58) helyezett lett, míg a lányok futamában Hóbor Enikő 17. (49), Jelencsics Alíz 22. és Ürmös Panka 24. helyezettként futott be a célba.
Közben a délelőtt folyamán a nagyok előfutamai zajlottak. Hóbor Lehel, Medvegy András és Laki Barnabás az A döntőbe, Hóbor Álmos a B döntőbe jutott be. A lányoknál Medvegy Nóra és Stumpf Anna döntőbe jutott, Kulcsár Amira pedig műszaki probléma miatt nem tudta befejezni a versenyt.
Délután Álmos a B döntőben 6. helyezést ért el.
Az A döntőben Hóbor Lehel két felnőtt korú versenyző mögött legjobb juniorkén 3. helyen ért célba, mögötte közvetlenül Medvegy András ért célba 2. juniorként, Míg Laki Barnabás az abszolút verseny 22. helyén ért célba.
A lányok döntőjében Medvegy Nóra 17., Stumpf Anna 25. helyezést ért el.
Vasárnap két váltót indítottunk. A kisebbeknél a Serdülő korcsoportosokhoz felneveztük Kovács Leventét. Így a Kovács Levente-Hóbor Enikő-Gurisatti Péter-Jelencsics Alíz összeállítású csapat indult, akik Országos Bajnoki bronzérmet szereztek. Utánuk a Hóbor Lehel – Kulcsár Amira – Medvegy András – Stumpf Anna összeállítású váltónk indult, akik ezüstérmesek lettek az UP2-es (ifjúsági-junior) korcsoportban.


eredmények:
https://triatlon.hu/triathlon_results/i-kis-tri-triatlon-fesztival-up-ranglista-es-amator-kupa/
https://www.evochip.hu/eredmenyek/
Kőszeg, 2023. 06.18.