Triatlon hírek

Az elmúlt időszak versenyeinek összefoglalóját olvashatják a bővítményben Hóbor Péternek köszönhetően.

TriKids Cup 2023. (Triatlon)
Neufeld, 2023. június 10.
Gurisatti Péter első, Hóbor Álmos második lett a koroszályában.
Neufeldben nagyon szép környezetben egy hegyi forrás által táplált tiszta vízű tóban úsztak a gyerekek, majd a mellette lévő jó minőségű úton kerékpároztak, végül a tó partján futottak.
Schüler D korosztályban 12. helyen (18) ért célba.
Schüler C korosztályban Vincze Márton 5., Gurisatti Ádám 6., Gaján Péter 7. (14) helyen ért célba. Ügyesen versenyeztek a váltásokon tudunk még könnyen javítani sok gyakorlással, versenyzéssel.
Schüler B korcsoportban a fiúknál Gurisatti Péter 1. (14) helyen végzett.
Schüler A korcsoportban Hóbor Álmos 2. (5) lett.
eredmények:
https://balancer.pentek-timing.at/results.html?pnr=14323
Kőszeg, 2023. 06.26.



Sprint Triatlon Országos Bajnokság
és Gyermek, Serdülő Ranglistaverseny
Baja, 2023. június 11.
Hóbor Zalán ezüstérmes a sprint triatlon Junior Országos Bajnokságon, az UP2-es fiú csapatunk bronzérmes lett, Hóbor Enikő ezüstérmes a Gyermek korcsoportosok versenyében.
Egy hete vasárnap a Sprint Triatlon Országos Bajnokság versenyei zajlottak Baján.
Először a Gyermek korosztály versenyzői álltak rajthoz nekik és a Serdülőknek ranglista versenyt rendeztek, itt Hóbor Enikő nagyon jó úszás (a mezőny elején jött ki a vízből), kerékpározás és végül futás után a 2. helyezést (58 induló) szerezte meg.
A serdülő korcsoportban a fiúknál Hóbor Álmos 11. lett (69). Álmos úszása még nem volt igazán jó, viszont kerékpáron és futáson kifejezetten jól teljesített, így az idei legjobb helyezését érte el.
Más fiatal versenyzőnk Baján nem indult, inkább a zalaegerszegi futamra készülünk Velük.
A délután a sprint távú futamok versenyeivel telt. Először az ifi-junior-elit férfiak rajtoltak. Itt junior és ifi versenyzőink indultak. Hóbor Zalán a 3-4. helyen jött ki a vízből míg Lehel is az első bolyban úszva a 9. helyen szaladt a depóba, Medvegy Andrásnak és Laki Barnabásnak sajnos most nem jött ki a lépés, Ők majd 2 perccel később jöttek ki a vízből, így sajnos nem tudtak elég erős sorral tekerni.
Az úszás élboly is szétszakadozott. Dobi Gergőt mintegy 202-el követte egy négy fős sor (Zalánnal együtt), majd ugyanígy 20” különbséggel Faldum Gábor másodmagával, míg Kiss Gergő feladta a versenyt, Hóbor Lehel pedig az üldözőbolyt bevárva velük tekert (sajnos sokan voltak és lassan haladtak).
A futáson Zalán szinte végig jól futott sokáig a második-harmadik helyen, míg a vége felé a harmadik helyért versenyben volt (abszolút), de a vége előtt 500 méterrel beszúrt az oldala és vissza kellett vennie a tempóból. Így a korosztályos második, abszulút 6. hellyel kellett beérnie. Lehelnek sajnos a futás nem jött össze, így az ifi fiúknál a 9. lett (46 induló közül), míg Medvegy András a 13., Laki Barnabás pedig a 177. helyre futott fel. Az UP2-es csapatban a fiúk bronzérmesek lettek.
A fiúk után az ifi-junior-elit lány futam is elrajtolt. Sajnos az itt induló lányainknak nem úgy sikerült az úszás, ahogy szerettük volna, így a következő két számban kellett előrébb kerülniük. A célba, Kun Tamara 4. juniorként (19), Kulcsár Amira 15. ifiként (41) , Stumpf Anna 10. juniorként, Medvegy Nóra 8. elit befutóként ért célba.
eredmények:
http://triatlon.hu/eredmenyek/xviii-mogyi-triatlon

Kőszeg, 2023. június 27.



Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Wels – Ausztria)
Wels, 2023. június 25.
Hóbor Zalán ezüstérmes a Junior Európa Kupa futamon

Múlt pénteken Welsbe utaztunk, hogy hét ifi és junior korú versenyzővel részt vegyünk a junior Európa Kupa versenyen. Zalán még kedden érettségizett és csütörtökön vehette át az érettségi bizonyítványát.
Pénteken a verseny tájékoztatón és rajtszám felvételen kellett részt venni, utána egy kis futás átmozgatás volt a szálláshelyen. (A verseny távja: 750m úszás /folyóban/ – 20 km kerékpár – 5km futás)
Szombaton délután a versenypályán lehetett úszni, ami azért volt fontos, mert folyó vízben csak itt úsztak azok, akik tavaly már részt vettek közülünk ezen a versenyen, a többieknek ez volt az első folyó vizes versenye. Az úszás után a kerékpáros pályán is tekerhettek a versenyzők még nem lezárt pályán, de rendőri felvezetéssel. Szombaton este a felnőttek versenyét rendezték.
Vasárnap reggel korán kellett kelni, mert a fiúk 9 órakor már rajtoltak, míg a lányok 45 perccel utánuk ugrottak a vízbe.
Az úszás első 500m-ét lefelé úszva, míg az utolsó részt a sodrással szemben kellett teljesíteni. A fiúknál Zalán juniorként, míg Lehel, András és Barnabás még ifjúsági korú versenyzőként állt rajthoz. Zalán nem tudott teljesen jól indulni, de a táv második felében már az élre állt és egy jó fordulóval, erős utolsó résszel sikerült egy kicsit elszakadni a mezőnytől. Lehel a középmezőnyben, András egy kicsit Tőle lemaradva, míg Barnabás a mezőny vége felé jött ki a vízből.
Zalánt végül egy francia fiú tudta követni, de sajnos nem tudott igazán sokat segíteni a szökésben, így az öt körös kerékpár második körében bevárták a tizenöt fős üldöző bolyt, melyben a jelenlegi triatlon világbajnok is tekert. A kerékpárt Ők ebben a csapatban fejezték be. Zalán depózása ismét jól sikerült és elöl tudott kimenni az utolsó számra. A futásra odafigyelve egyenletes tempót diktált aminél csak a regnáló világbajnok futott gyorsabban. A többieket sikerült egymás után leszakítani, így a tavalyi tiszaújvárosi dobogós helyezés után újra érmes helyen, immár ezüstérmesként ért célba.
Hóbor Lehel végül 34., Medvegy András 45., Laki Barnabás pedig 67. helyezést ért el.
A lányoknak sajnos nem sikerült jól az úszás, így a többi számban igyekeztek előrébb lépni. Stumpf Annának ez egy kerékpáros bukás miatt nem sikerülhetett, míg Kulcsár Amira 35., Kun Tamara pedig 41. helyen ért célba.
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_wels
Egyéni döntő teljes felvétele (az oldalon élőben közvetítették) /a fiúk versenye 28’30” körül rajtolt el – Zalán 10–es rajtszámmal indult/, a lányok a fiúk után indultak 45 perccel.
https://risingstarstri.com/wels/

Kőszeg, 2023. június 27.