TRIATLON Junior Európa Kupa

A verseny egyben Gyermek, Serdülő Meghívásos Gálaverseny is volt TISZAÚJVÁROSBAN 2019.július 13-14-én. A fiú indulók mindannyian díjazott helyen végeztek.

TRIATLON Junior Európa Kupa,
Gyermek, Serdülő Meghívásos Gálaverseny
TISZAÚJVÁROS
2019.07.13-14.

A fiú indulóink mindannyian díjazott helyen végeztek.

A hétvégén részt vettünk a Tiszaújvárosban megrendezésre került Junior Európa Kupa futamon illetve a Gyermek és Serdülő korosztály számára rendezett meghívásos triatlon gála versenyen. A gyermek és serdülő sportolók az idei pillanatnyi ranglista alapján 16-16-an kerültek meghívásra fiúk és lányok is, valamint a rendezők saját jogon még egy-két versenyzőt meghívnak, hazai versenyzőt elindítanak a gálaversenyen.
A Junior EK-n első ízben vettünk részt, klubunkból Kovács Anna és Hóbor Eszter állt rajthoz, noha még csak ifjúsági korú versenyzők, az idei évben már szépen teljesítettek a hazai ranglista versenyeken. Szombaton a lányoknál két előfutamot rendeztek, innen lehetett bejutni a vasárnapi döntőbe. A távok a saját versenytávjuknál rövidebbek lettek volna (serdülők távján zajlott volna) az előfutamokban, de a változékony zivataros időnek, előrejelzésnek köszönhetően a jobb variálhatóság miatt (versenyrajt időpontja) ezt a távot is lefelezték így végül a gyermek korosztály távjain (250m – 6km – 1,6km) zajlottak az előfutamok.
Sajnos egyik lányunk sem tudott a döntőbe kerülni, de tapasztalatszerzésnek, edzésnek mindenképpen hasznos volt a verseny.
Vasárnap így az utánpótlás gála futamaira koncentráltunk.
Az idei évben 5 versenyzőnket is meghívták a négy futamba, eddig ez a legjobb évünk ebből a szempontból is! Egyikük, Medvegy András sajnos nem tudott elindulni. A Gyermek futamra Hóbor Lehelt hatodiknak, Laki Barnabást tizenegyediknek hívták meg, míg a serdülőknél Stumpf Annát a kilencedik, Hóbor Zalánt a tizenharmadik helyen hívták be.
Anna a verseny előtt este ért le Tiszaújvárosba, a másnap délelőtti futamra úgy tűnt nem tudott kellően „felpörögni”, nagyon nehezen ment az úszás és ez a versenyére rányomta a bélyegét. A futás végére egy kicsit előrébb tudott lépni, ez a 14. helyezésre volt elegendő.

Ezen hétvégén a fiúk nagyon szépen teljesítettek, ügyesen versenyeztek.
A Gyermek futamban Hóbor Lehel jó úszás és kerékpározás után az 5. helyen ért célba, míg Laki Barnabás a kerékpározásának és futásának köszönhetően a 8. helyen végzett.
A Serdülő fiúk versenyében Hóbor Zalán indult, aki jó úszás után, ügyesen beosztotta az erejét a kerékpározás során és kifejezetten jó futással 5. helyezést ért el. Mivel a futamok 1-8.helyezettjét díjazták, így minden fiú versenyzőnket az emelvényre szólították.

Gratulálunk minden indulónknak, hiszen aki ezen a versenyen részt vett az az idei évben már szépen teljesített!

A következő versenyünk a pécsi Gyermek és Serdülő Országos Bajnokság és utánpótlás ranglistaverseny lesz augusztus első hétvégéjén.

A képen Hóbor Zalán serdülő futam 5. helyezettje

Kőszeg, 2019. július 15. Hóbor Péter

eredmények: https://www.evochip.hu/results