Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság és Utánpótlás Ranglistaverseny

Tiszaújvárosban 2022. június 4-5. között szerepeltek a Kőszegi Triatlon Klub versenyzői.

Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság
és Utánpótlás Ranglistaverseny
Tiszaújváros, 2022. június 04-05.
Az UP2 lánycsapat bronzérmes az U21 fiúcsapatunk negyedik helyezett lett az Országos Bajnokságon,
Hóbor Zalán bronzérmes a juniori fiú ranglistaversenyen.
A múlt hétvégén a Klubcsapat Országos Bajnokságon vettünk részt, ahol másnap az idei év első triatlon ranglista verseny futamaira került sor.
A klubcsapat országos bajnokságon a nevezett csapatok külön-külön rajtolnak, csak a csapat tagok dolgozhatnak össze, más csapatokkal ez nem megengedett. A versenyben a csapat 3. beérkezőjének ideje számít, a csapat tagjai csak úgy hagyhatják el a váltó területet, hogy az első három csapattag már együtt bent tartózkodik egy megjelölt területen.
Az idei évben két csapattal indultunk az UP2 korcsoportban 1-1 lány és fiú csapat vett részt a versenyen. Nagyon jól sikerült a szombati versenynap, mert idén ugyan mindkét csapatunk igen fiatalnak mondható a korcsoportban (2003-2006-os születési évű gyermekek nevezhetők) hiszen mindkét csapatunkból csak egy-egy versenyzőnk nem a legfiatalabb (2006) születési évű.
A Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Laki Barnabás, Medvegy András és Varga Tamás összetételű UP2-es csapatunk a 4. helyet szerezte meg, míg a Básthy Katalin, Kulcsár Amira és Stumpf Anna összeállítású UP2-es csapatunk 3. lett. Mindkét csapatunk szépen, összedolgozva versenyzett.
Vasárnap az egyéni ranglistaverseny futamaival folytatódott a program.
Először a Gyermek korosztály versenyzői álltak tőlünk rajthoz, itt Hóbor Enikő nagyon jó úszás és futás után (kerékpáron még az idősebbek erősebbek jóval) 9. helyen (69 induló) ért célba.
A serdülő korcsoportban a fiúknál Hóbor Álmos 51. lett (68).
A verseny futamai a sprint távon folytatódtak az elit, junior és ifi lányok futamaival. Itt több lány révén is érdekeltek voltunk. Beérkezés sorrendjében az alábbi korosztályos helyezések születtek: Kulcsár Amira 13., Stumpf Anna 14. az ifjúsági korcsoportban (35), Medvegy Nóra 8. az elit korcsoportban.
Az amatőr női versennyel folytatódtak a futamok, ahol Pillisz Réka a női Felnőtt 1-es korosztályban lett 4. (10).
A férfi elit, junior és ifjúsági kategória futamában indultak még versenyzőink. Hóbor Zalán úszásban a pályáján elöl úszott és elérte az első nagyobb bolyt kerékpáron (két U23-as válogatott versenyző ment elöl külön),sajnos Zalánék bolyára még többen felértek ezt követően egy jó, egyenletes tempót tudott tartani a futás során is így a korosztályában 3. lett (23), ami az abszulút 7. helyezést (183 férfi induló közül). Az ifjúsági korcsoportos versenyzőink közül Hóbor Lehel szintén a pályájáról elsőként szállt ki a vízből, végül a korosztályában 12., Laki Barnabás 18., Varga Tamás 23. helyen ért célba (38).
Sikeres itthoni triatlonos évkezdésen vagyunk túl, de már a jövő héten Lengyeltótiban folytatódik a ranglista verseny sorozat. Az ifi –junior versenyzőinkkel pedig Welsben (AUT) állunk rajthoz Junior Európa Kupa futamon.
eredmények:
https://www.evochip.hu/eredmenyek/
http://triatlon.hu/eredmenyek/xxxi-tisza-triatlon-klubcsapat-ob


Kőszeg, 2022.06.10.