Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság és Utánpótlás Ranglistaverseny

Tiszaújvárosban 2023. május 20-21.között rendezték a versenyt, ahol az UP2 lány és fiú csapatunk is 2. helyezett lett az Országos Bajnokságon, Hóbor Zalán az abszolút ezüstérmes, megnyerte a juniori fiú ranglistaversenyt, Hóbor Lehel ezüstérmes az ifjúsági korcsoportosok versenyében.

A múlt hétvégén a Klubcsapat Országos Bajnokságon vettünk részt, ahol másnap az idei év első triatlon ranglista verseny futamaira került sor.
A klubcsapat országos bajnokságon a nevezett csapatok külön-külön rajtolnak, csak a csapat tagok dolgozhatnak össze, más csapatokkal ez nem megengedett. A versenyben a csapat 3. beérkezőjének ideje számít, a csapat tagjai csak úgy hagyhatják el a váltó területet, hogy az első három csapattag már együtt bent tartózkodik egy megjelölt területen.
Az idei évben két csapattal indultunk az UP2 korcsoportban 1-1 lány és fiú csapat vett részt a versenyen. Nagyon jól sikerült a szombati versenynap, mert idén már mindkét csapatunk a dobogó második fokára állhatott, a Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Laki Barnabás és Medvegy András összetételű fiú és a Básthy Katalin, Kulcsár Amira, Kun Tamara és Stumpf Anna összeállítású lány csapatunk is szépen összedolgozva, egymásra odafigyelve versenyzett.
Vasárnap az egyéni ranglistaverseny futamaival folytatódott a program.
Először a Gyermek korosztály versenyzői álltak tőlünk rajthoz, itt Hóbor Enikő nagyon jó úszás (a mezőny elején jött ki a vízből) és végül futás után a 4. helyezést (62 induló) szerezte meg.
A serdülő korcsoportban a fiúknál Hóbor Álmos 30. lett (68), már a tavalyinál sokkal jobb úszással.
A verseny futamai a sprint távon folytatódtak az elit, junior és ifi lányok futamaival. Itt több lány révén is érdekeltek voltunk. Beérkezés sorrendjében az alábbi korosztályos helyezések születtek: Kulcsár Amira 5., az ifjúsági korcsoportban (39), Medvegy Nóra 2. az elit korcsoportban, Stumpf Anna 7. a juniorok közt (16). A lányoknál Amira jó úszást produkált a pillanatnyi tudásához képest. Végül a három lány együtt ért be a kerékpár végén a depóba egy nagy bolyban, amely megközelítette az első üldöző bolyt. (Legelöl egy junior és egy ifi lány tudott elszakadni a mezőnytől, akik egyedül tekerték le a kerékpáros távot.) A futáson Amira egyenletesen teljesített (bár sajnos sérüléssel küzd), Medvegy Nóra nagyon szépen teljesített, Stumpf Annából viszont túl sokat kivett az előző napi klubcsapat OB.
Az amatőr női versennyel folytatódtak a futamok, ahol Pillisz Réka a női Felnőtt 1-es korosztályban lett 1. szép egyenletes teljesítménnyel. Réka munka és tanulás mellett kifejezetten szép eredményt ért el.
A fiúk-férfiak futamait a nagy létszám miatt kettéosztották.
Először az ifjúsági korcsoportosok versenyére került sor, ahol három versenyzőnkért szoríthattunk. Ebben a futamban Hóbor Lehel jött ki elsőnek a vízből kifejezetten jó úszó idővel, hiszen 8’50”-et mutatott az óra, amikor a 750m úszás után Lehel kijött a medencéből és átfutott a depó felé vezető úton a chipszőnyegen (ezzel az idővel egyébként tavaly az elit mezőnyben is első lett volna). A kerékpáros pályán negyedmagával tudott elszakadni a mezőnytől és a 10km-es fordítóban már több, mint egy perces előnnyel érkeztek amit a 20km-es táv végére még növelni is tudtak. A futást Lehel egyenletesen kezdte és fél távnál (2,5km) a harmadik helyen futott kissé lemaradva a vezető kettőstől, végül nagyon jó második kör után az első helyezett mögött 2 másodperccel a második helyen ért célba. Medvegy András és Laki Barnabás az úszás után a második-harmadik üldöző bolyban tudott tekerni amelyek összeértek végül. A futáson András hozta a jó futó formáját és végül a 8. helyen ért célba, míg Barnabás a végére kissé elfáradva a 15. helyen ért célba (50).
Az elit-junior futamban csak Hóbor Zalán indult a klubunkból. Zalán a mezőny elején jött ki a medencéből (végig elöl úszott a páláján). A szőnyegen 8’39” elteltével futott át. Ők szintén négyen tudtak elszakadni a mezőnytől, őket hárman követték, majd két nagyobb sor üldözte őket. Zalánék 455,5km/órás átlagsebességgel tekerve végül hárman érkeztek együtt a váltó zónába. Zalán jó váltást követően elsőként ment ki futni, majd a többiekkel együtt indult az utolsó 5 km-nek. Ebben a számban végül elszakadtak egymástól és Zalán az első felnőtt versenyzőt követve másodikként, első juniorként ért célba.
Sikeres itthoni triatlonos évkezdésen vagyunk túl. A ranglista sorozat Lengyeltótiban folytatódik ahol a második versenynapon a triatlon mix-váltó OB futamaira kerül majd sor.
eredmények:
https://www.evochip.hu/eredmenyek/
http://triatlon.hu/eredmenyek/xxxi-tisza-triatlon-klubcsapat-ob

Kőszeg, 2023. május 25.