Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokság és Utánpótlás Ranglistaverseny

Lengyeltótiban 2023. június 3-4-én rendezték a versenyt, ahol az UP2 csapatunk Magyar Bajnok lett az Országos Bajnokságon, abszolútban a 3. helyen értek célba, Hóbor Zalán az abszolút 1. helyezett egyéniben, így megnyerte a juniori fiú ranglistaversenyt is, Hóbor Enikő bronzérmes a Gyermek korcsoportosok versenyében.

A múlt hétvégén szombaton Lengyeltótiban a triatlon sprint és utánpótlás ranglista versenyen vettünk részt, míg vasárnap a Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokság versenyei zajlottak.
Szombaton az egyéni ranglistaverseny futamaival kezdődött a program.
Először a Gyermek korosztály versenyzői álltak rajthoz, itt Hóbor Enikő nagyon jó úszás (a mezőny elején jött ki a vízből) és végül futás után a 3. helyezést (48 induló) szerezte meg.
A serdülő korcsoportban a fiúknál Hóbor Álmos 30. lett (68), már a tavalyinál sokkal jobb úszással.
Az Újonc futamban Vincze Márton indult a klubból, akinek ez volt az első triatlon versenye. A nyílt vízi úszás még szokatlan volt neki, de utána a kerékpáron és futáson már zárkózott a mezőnyhöz, végül a 22. (28) helyen ért célba.
A délután a sprint távú futamok versenyeivel telt. Először az ifi-junior-elit férfiak rajtoltak. Itt junior és ifi versenyzőink indultak. Hóbor Zalán jött ki elsőnek a vízből, Hóbor Lehel is kissé lemaradva a 4. helyen szaladt a depóba, Medvegy Andrásnak sajnos most nem jött ki a lépés, Ő bő 1 perces hátránnyal kezdhette meg a kerékpáros számot. A kerékpárról végül 4 versenyző szállt le az első csoportban köztük Zalán és Lehel. Zalán egyenletes futással az első helyen ért célba az abszolut versenyben is, míg Lehelnek erős volt még a kerékpár és így a futás nem ment olyan jól, az ifik között így is 6. lett (32 induló közül), Medvegy András pedig a 17. helyen ért célba.
A fiúk után 15 perccel az ifi-junior-elit lány futam is elrajtolt. Sajnos az itt induló lányainknak nem úgy sikerült az úszás, ahogy szerettük volna, így a következő két számban kellett előrébb kerülniük. A célba Kulcsár Amira 9. ifiként (33), Kun Tamara 4. juniorként (13), Stumpf Anna 6. juniorként, Medvegy Nóra 2. elit befutóként ért célba.
Az amatőr női versennyel folytatódtak a futamok, ahol Pillisz Réka a női Felnőtt 1-es korosztályban lett 1. szép egyenletes teljesítménnyel, kifejezetten jó idővel. Réka egyre jobb eredményeket ér el hétről-hétre.
Vasárnap a Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokság futamait rendezték. Ez a versenyszám a Tokiói Olimpián volt először a programban és nagy sikert aratott.
A Gyermek korosztályban indult reggel az egyik csapatunk, ahol a Gurisatti Péter – Hóbor Enikő – Kovács Levente – Ürmös Panka váltónk az 5. helyen ért célba (15 csapat közül).
A kisebbek után az UP2-es, Elit és felnőtt, szenior váltók álltak rajthoz.
Ebben a futamban UP2-es csapatunk indult akik Hóbor Zalán – Kun Tamara – Hóbor Lehel – Kulcsár Amira összeállításban Magyar Bajnoki címet szerzett (10) úgy, hogy az abszolut versenyben a 3. helyen (29) értek célba.
Ezen a hétvégén is ügyesen szerepelt a csapat. A következő verseny Baján az Ifjúsági, Junior és Elit Triatlon Országos Bajnokság lesz.
eredmények:
http://triatlon.hu/eredmenyek/ix-bui-triatlon
http://triatlon.hu/eredmenyek/ix-bui-triatlon-mix-valto-ob
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/293/IX-BUI-Triatlon-UP-ranglista-Amator-kupa
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/294/IX-BUI-Triatlon-Mix-valtocsapat-OB

Kőszeg, 2023. június 7.