TRIATLON Sprint távú Országos Bajnokság és Utánpótlás Triatlon Ranglistaverseny

2019.június 29-30. között Baján volt a verseny, ahol bronzérmes lett az ifjúsági lány csapat.

A hétvégén részt vettünk a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságon és Utánpótlás Ranglista versenyen Baján, ahol több értékes helyezést értek el versenyzőink.
Szombaton délután a Sprint OB futamai zajlottak, ahol előbb a lányoknál, majd a fiúknál is érdekeltek voltunk.
A lányok mezőnyében Kovács Anna és Hóbor Eszter az első ifjúsági boly végén jött ki a vízből, de sajnos a váltásnál éppen lemaradtak az első sorról (még egy ifi lány ment el még előbb a junior-felnőtt sorral), így a kerékpár első körében egyedül tekertek, míg a következő sorral össze nem értek. Ezzel a csapattal ért be Hóbor Eszter, míg Anna végül Pillisz Rékával együtt váltott a futásra. Eszter végig egyenletes jó futással az eddigi legjobb lány helyezésünket érte el az országos bajnokságon, 5. lett, őt Medvegy Nóra (15.) és Kovács Anna (16.) követte. Pillisz Réka 9. lett a juniorok mezőnyében.
A fiúknál egyedül Thaler Leventéért szoríthattunk, aki egész jó úszás után kifejezetten jól bringázott, míg a futásra kissé elfáradt, de ott is egyenletesen teljesített, 17. helyen ért célba.

Vasárnap a ranglista versenyekkel folytatódtak a küzdelmek. A fiúknál gyermek korcsoportban Hóbor Lehel jó úszás-kerékpározással 5. , Medvegy András a futásának, kerékpározásának köszönhetően 15. , Pongrácz Alex erős futással, jó bringázással 18. , míg Kiss Gábor egyre jobb úszással, kerékpározással a 33. helyen ért célba a legnépesebb mezőnyben.
A gyermek korosztályban Hóbor Zalán szintén kiemelkedően úszott-kerékpározott, de a futásra nem maradt elég ereje, 14. lett, míg Neudl Gábor egyre erősebb kerékpározást és futást produkálva a 38. helyen ért célba.
A lányoknál Stumpf Anna sajnos nem tudta hozni az elmúlt hetekben látott jó úszását, de a kerékpáron, futáson folyamatosan jött fel, így végül a 12. helyen ért célba.

Csapatban az ifi lányok révén dobogóra állhatott az egyesület, hiszen a lányok 3. helyezést értek el.
Gratulálunk a versenyzőinknek!

A bajai versennyel lezárult az első szakasz a triatlon szezonban, az eddigi eredmények alapján a serdülő és gyermek korosztályból a legjobb versenyzőket meghívták a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhéten rendezendő utánpótlás gálára, egyesületünkből öten is jogot szereztek az indulásra. Medvegy András nem tud részt venni a versenyen, de a többiek képviselni fogják egyesületünket.
Név szerint: Stupmf Anna, Hóbor Lehel, Laki Barnabás és Hóbor Zalán.
Hóbor Eszter és Kovács Anna a junior Európa Kupa futamán vesz részt ugyanott.

eredmények: http://korido.hu/2019MogyiTriatlon

Ranglista eredmények:

Gyermek fiú (73 induló):
5. Hóbor Lehel
15. Medvegy András
18. Pongrácz Alex


Serdülő fiú (62):
14. Hóbor Zalán
38. Neudl Gábor

Serdülő lány (43):
12. Stumpf Anna

Országos Bajnoki eredmények:

Ifjúsági lány (44):
5. Hóbor Eszter
15. Medvegy Nóra
16. Kovács Anna

Junior lány (16):
9. Pillisz Réka

Ifjúsági fiú (39):
17. Thaler Levente

Csapatverseny:
Ifjúsági lány (7):
3. Kőszegi Triatlon és Úszó Klub (Hóbor Eszter, Medvegy Nóra, Kovács Anna)

(Képen a gyermek fiú indulóink - balról jobbra: Kiss Gábor, Pongrácz
Alex, Medvegy András és Hóbor Lehel)

Hóbor Péter