TRIATLON Utánpótlás hírek

TRIATLON Utánpótlás Országos Bajnokság, Váltócsapat OB és Sprint Triatlon Ranglistaverseny volt PÉCSETT 2019.augusztus 3-án és 4-én. Aranyérmes lett az Újonc 1 lány, bronzérmes a fiú Gyermek csapat, Magyar bajnok a Gyermek fiú Váltócsapat!

TRIATLON Utánpótlás Országos Bajnokság, Váltócsapat OB
és Sprint Triatlon Ranglistaverseny
PÉCS
2019.08.03-04.

Aranyérmes az Újonc 1 lány, bronzérmes a fiú Gyermek csapatunk.
Magyar bajnok a Gyermek fiú Váltócsapatunk!

A hétvégén részt vettünk Pécsen az Utánpótlás Triatlon Országos Bajnokságon és Váltócsapat Országos Bajnokságon, amely egyúttal Sprint Ranglista verseny volt az idősebb korosztályok számára.
Szombaton reggeltől az Utánpótlás Országos Bajnokság futamai zajlottak.
A legkisebbeknél négy lány versenyzőnk és egy fiú versenyzőnk állt rajthoz. A lányok az egyéni eredmények alapján Újonc 1 korosztályban Hóbor Enikő, Kiricsi Flóra, Kiricsi Fanni összeállításban Magyar Bajnoki címet szereztek (az idei Duatlon Bajnoki mellé), a két legkisebb versenyzőnk is szépen szerepelt Kiss Boglárka és Stumpf Vince is szépen teljesítette legkisebbként a távot.
Az újonc 2 korosztályban Horváth Anna és Hóbor Álmos révén voltunk érdekeltek, mindketten jó versenyzéssel szép eredményt értek el.
A Gyermek kategóriában a lányoknál Básthy Katalin első Országos Bajnokságán indult és az idei évben rengeteget fejlődött, végül a középmezőnyben ért célba. A fiúknál nagyon erős csapatunk van. A legnagyobb létszámú (89 beérkező) mezőnyben Hóbor Lehel, Medvegy András, Laki Barnabás, Pongrácz Alex és Kiss Gábor eredményéből az első három figyelembe vételével Országos Bajnoki bronzérmet szereztek a fiúk. Hóbor Lehel végig elöl versenyezve egyéniben a díjazott 5. helyezést érte el.
A Serdülők versenyében Stumpf Anna a lányoknál az úszáson az élmezőnyhöz közel kijőve a kerékpáron felért az első nagyobb csapatra, végül a 8. helyen ért célba. A fiúknál Molnár Levente és Neudl Gábor indult, akik a célvonalon szinte együtt „estek át”.

Szombaton délután a Sprint Ranglista futamok zajlottak, ahol a lányoknál és fiúknál is érdekeltek voltunk. A délután jött nagy eső és jég miatt sár öntötte el a kerékpáros pályát, így a rendezők végül az aquatlon verseny megtartása mellett döntöttek.
A lányok mezőnyében Hóbor Eszter végig egyenletes jó futással az 5. lett, Kovács Anna (11.), Medvegy Nóra (15.) és Palatkás Anna (20.) követtea célba. Az ifi fiúknál egyedül Thaler Leventéért szoríthattunk, aki jó úszás után egyenletes futással a 11. helyet szerezte meg.

Vasárnap a Váltócsapat OB-val folytatódtak a küzdelmek. Reggel először az UP2, felnőtt és szenior korosztályúak versenye zajlott. Itt az UP 2 lány csapatoknál voltunk érdekeltek. A lányok (Hóbor Eszter – Medvegy Nóra – Kovács Anna összeállításban) végig szoros versenyben, a többi csapattal végig kiélezett versenyt folytatva végül 4. helyen végeztek.
Dél előtt a kisebbek futamában a fiúknál Gyermek korcsoportban Hóbor Lehel, Medvegy András, Laki Barnabás összeállításban esélyes fiú csapat állt rajthoz. A fiúk mindhárman szépen teljesítve magabiztosan szerezték meg a győzelmet.
A lányoknál az előző nap indult Újonc 1. korosztályos lányokból összeállított csapatunk versenyzett a nagyokkal (serdülőkkel bezáróan) megegyező távokon. A lányok ügyesen versenyeztek, szépen teljesítették a váltóversenyt, náluk a korosztály négy különböző születési évből volt összevonva, így nem volt esélyük a jó helyezések megszerzésére.

Idén az egész évhez hasonlóan itt is nagyon szép eredményeket értünk el. Az egyesület „magja” egész évben szépen dolgozott, az edzéseken nagyon jó hozzáállással végezte a feladatokat, a nyáron is folyamatosan fejlődött ennek meg is lett (és meg is lesz) az eredménye. Most kezdődik a megérdemelt pihenőjük.

eredmények: http://korido.hu/2019UPOB_result

UP Országos Bajnokság eredmények:

Újonc 1 fiú (26 induló):
19. Stumpf Vince

Újonc 1 lány (31):
8. Hóbor Enikő
10. Kiricsi Fanni
11. Kiricsi Flóra
28. Kiss Boglárka

Csapat (5):
1.Hóbor Enikő – Kiricsi Fanni – Kiricsi Flóra


Újonc 2 fiú (79):
10. Hóbor Álmos

Újonc 2 lány (66):
22. Horváth Anna

Gyermek fiú (89 induló):
5. Hóbor Lehel
18. Medvegy András
25. Laki Barnabás
30. Pongrácz Alex
51. Kiss Gábor
Csapat (15):
3.Hóbor Lehel – Medvegy András – Laki Barnabás

Gyermek lány (76):
43. Básthy Katalin

Serdülő fiú (66):
43. Molnár Levente
44. Neudl Gábor

Serdülő lány (47):
8. Stumpf Anna

Sprint Ranglista eredmények:

Ifjúsági lány (33):
5. Hóbor Eszter
11. Kovács Anna
15. Medvegy Nóra
20. Palatkás Anna

Ifjúsági fiú (33):
11. Thaler Levente

Váltócsapat OB:

UP2 lány (8):
4. Hóbor Eszter - Medvegy Nóra - Kovács Anna

UP1 lány (12):
11. Hóbor Enikő – Kiricsi Flóra – Kiricsi Fanni

Gyermek fiú (11):
1. Hóbor Lehel – Medvegy András – Laki Barnabás

Triatlon Váltó OB Magyar
Bajnok - Medvegy András, Laki Barnabás, Hóbor Lehel - balról jobbra



Hóbor Péter