Új vezetőség a Kőszegi Ostromnapok Egyesületben

Minapi tisztújító közgyűlésén új vezetőséget választott magának a Kőszegi Ostromnapok Egyesület. Új elnökük Móricz Imre, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatóhelyettese.

Új vezetőség a Kőszegi Ostromnapok Egyesületben

Minapi tisztújító közgyűlésén új vezetőséget választott magának a Kőszegi Ostromnapok Egyesület. A civil szervezet kiemelt egyesületként folytatja munkáját a városban. A tisztújítást követően két tagozatot hoztak létre.
Móricz Imre, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatóhelyettesének személyében új elnököt választott magának a Kőszegi Ostromnapok Egyesület. A február 23-án lezajlott tisztújító közgyűlés döntése – mely alelnöknek Hernigl Lászlót, titkárnak Horváth Mártát, vezetőségi tagoknak Polák Norbertet és Varsányi Áront választotta - azonban nem az egyetlen újdonság a civil szervezet életében.
- A tisztújítás mellett is nagyon sok változás történt az elmúlt hetekben, melynek látható eredményét vélhetően az Ostromnapokon tapasztalhatják meg jobban a kőszegiek – mondta az új elnök. Hangsúlyozta azonban, a leköszönt elnökség, Seper Andrásék kiváló munkája elengedhetetlen feltétele annak, hogy az alpokaljai városban ilyen színvonalas, napjainkra országos hírnévnek örvendő rendezvénysorozat várja a nyár második felében a turistákat.
- Az önkormányzat is elismerte Andrásék munkáját számos alkalommal, úgy vélem, ennek is köszönhető, hogy egyesületünk új székhellyel vághat neki ennek az évnek – mondta Móricz Imre. A civil szervezet, a helyi önkormányzat döntése nyomán kiemelt civil szervezetté vált 2018-tól, mely ugyancsak az Ostromnapok színvonalának emelését hivatott elősegíteni.
- Úgy vélem, pontosan az említett rendezvénysorozat fejlesztését segíti az is, hogy az egyesületen belül két tagozat alakult. A Darabontok alapján álló hagyományőrzés mellett fokozott hangsúlyt kell fektetnünk az Ostromnapok és általában rendezvényeink mind jobb szervezésére, így egy szervező tagozatot is létrehoztunk a civil szervezeten belül – tette hozzá az elnök. Elmondta, a török kori Kőszeg történelmi hagyományait gondozó egyesület az idei évtől szablyavívó szakkörrel is erősít, tagjaik rendre részt vesznek a városi rendezvényeken, segítik a Jurisics-vár rendezvényeit. A várral való együttműködés a helyi iparosoknak is régóta szívügye, képviselőjük az egyesületben is erősítheti az együttműködést más, helyi szervezetekkel is. Az egyesület természetesen kiveszi részét az idei Mátyás-év megmozdulásaiból is.
- A már emlegetett török-kori hagyományőrzés összefüggésében új fejlemény, hogy egy török csapattal mutatkozunk meg az idei Tatai Patarán. Reményeink szerint ez a lépés tovább erősíti a kőszegi hagyományőrzés színvonalát. Hozzá kell tenni még azt is, a 2018-as Kőszegi Ostromnapokon a közönség újabb szereplőkkel találkozhat többek közt pont a török táborban is – jelentette ki Móricz Imre elnök.