Újabb KRAFT pont

2016. április 21-én (csütörtökön) Prof.Dr. Miszlivetz Ferenc megbízott főigazgató vezetésével kisebb küldöttség vesz részt Nagykanizsán az újabb Kraft-pont megnyitásán a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének képviseletében.

Tájékoztatás a sajtónak

Holnap, 2016. április 21-én (csütörtökön) Prof.Dr. Miszlivetz Ferenc megbízott főigazgató vezetésével kisebb küldöttség vesz részt Nagykanizsán az újabb Kraft-pont megnyitásán a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének képviseletében.
A Kraft-program a korábban méltánytalanul és szűklátókörűen elhanyagolt kis-és középvárosok együtteseit, láncolatait figyelembe véve keresi a kreatív társadalmi energiák felszabadításával és összekapcsolásával az ilyen települések fejlesztésének új útjait.
2014 januárjában a Kormány döntése alapján kezdődött el a valódi viszonyok közötti tesztelése a Kraft-nak. A kezdetben csak a Kőszeg-Szombathely város-együttes fejlesztésére szorítkozó program módosítása után első lépésként Kőszeg kreatív várossá alakítása lett a cél, ezen lehet majd lemérni annak hatékonyságát.
Az eltelt időben először Keszthelyen, majd Veszprémben is nyíltak Kraft-pontok és őket követi a nagykanizsai. Ezzel a módszerrel indul meg a kreatív városok hálózatos együttműködése. A folyamat nem áll meg, számos hasonló nagyságrendű olyan település is érdeklődik a Kraft-településsé válás iránt, ahol valamilyen formájú felsőoktatási intézmény működik.

Kőszeg, 2016. április 20.

Dr. Tóth László
ügyvezető szakértő