V. KRAFT-konferencia Kőszeg

Léptékváltás – Egy történelmi régió újrafogalmazza önmagát címmel kezdődik a konferencia a Jurisics Vár Lovagtermében 2019. szeptember 20-án, pénteken 9.30 órakor.

Léptékváltás – Egy történelmi régió újrafogalmazza önmagát címmel kezdődik az V. KRAFT-konferencia Kőszeg a Jurisics Vár Lovagtermében - 2019. szeptember 20-án, pénteken 9.30 órakor.



Konferenciánk célja, hogy bemutassuk a régiófejlesztés legkorszerűbb szemléletét, mivel Európában a kis- és középvárosok, valamint régióik a világszerte végbemenő urbanizáció mellett is fontos terei az életnek. Egy-egy ilyen vidék életképessége, alkalmazkodási képessége leginkább az ott élők egymásba vetett bizalmán, együttműködésén és újításain múlik. Ismerniük kell örökségüket, értékeiket, szembe kell nézniük múltjukkal és jelenükkel. A legtöbbet ugyanis a rendelkezésre álló értékeik gondozásával, a lehető legszélesebb értelemben vett kultúrájukkal tudják adni közösségüknek és önmaguknak. Az V. KRAFT konferencián Orbán Balázs miniszterhelyettes (Miniszterelnökség) mellett jelen lesznek a Pannon Városok Szövetségének vezetői, illetve hazai kutatók és szakértők.



Részletek: https://iask.hu/hu/v-nemzetkozi-kraft-konferencia-2-2/





Nyitott kapuk címmel bejárhatók lesznek a KRAFT-program keretében megújított kőszegi épületek és az Intézet helyszínei, ahol bemutatjuk az itt folyó munkán keresztül Kőszeg és környéke életének egy-egy szeletét - 2019. szeptember 20-án, pénteken 16.30 órától.





A jövő körvonalai - TÉR///ERŐ II. Építészeti Nemzeti Szalon - A Műcsarnok jövőszekciója és a kőszegi perspektíva címmel építészeti kiállítás nyílik a Kőszegen a Zwinger Öregtoronyban - 2019. szeptember 20-án, pénteken 17.00 órakor.

A jelen és a jövő közötti kapocs a fiatal generáció. Ők éppen a jelen problémáit élik meg, de húsz-harminc év múlva már egészen más kihívások előtt állnak majd. A kiállításon bemutatott diplomatervek és külföldi pályázatokra készült javaslatok a sztereotípiákon túllépni képes gondolkodás példái. Azonban, mint minden jövőre vonatkozó elképzelés szervesen kapcsolódik a múlthoz, a hagyományokhoz. A múltból erőt merítő, a hagyományokra építkező, de a jövő iránt érzett felelősség jellemzi a Kreatív Város, Fenntartható Vidék (KRAFT) programot is. A KRAFT sikerének első lépéseit mutatják be Kőszeg város felújított történelmi épületei a Zwinger Öregtoronyban, a 2020. március 30-ig látható tárlaton.

Részletek: https://iask.hu/hu/a-mucsarnok-jovoszekcioja-es-a-koszegi-perspektiva/





Vukán Creative Arts verseny és koncert lesz 2019. szeptember 21-én, szombaton délután a Kőszeg Chernel u. 14. sz. alatt az Európa Házban.

Részletek: https://iask.hu/hu/vukan-creative-art-2019-zongoraverseny-es-koncert-koszegen/



A Kulturális Örökség Napok országos rendezvénysorozat részeként a Sgraffitós ház és a Zwinger Öregtorony mellet két Vukán Györgyhöz kapcsolódó kőszegi épület is nyitott kapukkal várja az érdeklődőket Kőszeg rejtett kincsei program, keretében - 2019. szeptember 21-22. között.

Részletek: https://iask.hu/hu/koszeg-rejtett-kincsei-a-kulturalis-orokseg-napjai-koszegen/