Választási plakátok

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének hatályos önkormányzati rendelete rendelkezik a közterület-használatról és a városkép védelméről. Ebben szerepel az önkormányzati választási időszakban alkalmazandó szabályokról is. Ezek alapján kérjük a mellékletben található szabályok betartását.

Az alul idézett paragrafus alapján a Művelődési Központ helyezi ki az önkormányzat által biztosított 3-3 mobil hirdető táblára (fehér fém táblák) a polgármester jelöltek és képviselő-jelöltek anyagait. Polgármester jelöltek számára minden körzetben biztosított a megjelenés, képviselő-jelöltek esetében csupán a saját körzetükben kihelyezett táblán, mindenkinek egységesen 1-1 darabot. Az ehhez szükséges plakátanyagot 2014. szeptember 29-én 12 óráig kérjük a Művelődési Központ irodájába juttassák el a jelöltek.

19.§

(1) Az önkormányzati képviselők és a polgármesterek választása során a választási kampány időszaka alatt a jelöltek az önkormányzat által kihelyezett, a 11. mellékletben szavazókörönként kijelölt közterületen 3-3 db mobil hirdető-berendezésen helyezhetnek el díj fizetése nélkül plakátot a Művelődési Központ útján.
(2) Az (1) bekezdésen túl a jelöltek a választási kampány időszaka alatt szavazókörönként legfeljebb kétoldalú, oldalanként 1 m2 nagyságot el nem érő, jelöltenként 2 darab mobil hirdető berendezést helyezhetnek el közterületen közterület-használati díj fizetése nélkül az 1. mellékletben felsorolt közterületek és a Fő tér kivételével.
(3) A (2) bekezdése szerinti, a választási kampány cél-ját szolgáló hirdető-berendezés közterületi elhelyezésé-nek engedélyezésére e rendelet általános szabályait kell alkalmazni.

11. melléklet az 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelethez:

Az önkormányzati képviselők és a polgármesterek választása során a választási kampány időszaka alatt az önkormányzat által kihelyezett mobil hirdető-berendezések szavazókörönkénti helye:

1. Csónakázó-tó buszmegálló
2. Károly Róbert tér
3. Rajnis utca 7. előtt – vasaló ház
4. Liszt Ferenc utca – buszpályaudvar
5. Velemi-Írottkő utcák sarka
6. Temető és Szent Imre herceg utcák sarka
7. Rohonci utca 40.
8. Kórház utca 7. előtt
9. Kőszegfalvi út 52. előtt - Óvoda és klub