Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny

A Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat részeként 2022. április 21. 10.00 órakor kerül megrendezésre a verseny a vár lovagtermében. A két versenyre összesen nevezett 257 minta, melyet 35 fős zsűri fog elbírálni. A környékbeli borokat egy gasztronómiai zsűri is fogja kóstolni, javaslatokat téve a további éttermi hasznosításra.

Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat
2022. április 21. 10.00 Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny
A rendezvénysorozat több irányból is szeretne emléket állítani a város hivatalos ünnepének a Szőlő Jövésnek Könyvének, a Szent György Napnak.
Szövényi Ernő (2010 †) borász szakmai munkájának folytatásaként színvonalas megyei és nemzetközi borversenyt rendezünk. A borversenyre 35 fős vizsgázott borbírálót várunk, köztük nem csak magyar szakemberek, hanem olasz bírák is kóstolnak. Idén is lesz gasztronómiai zsűri, akik a kereskedelmi forgalomban kapható alapvetően Vas megyei borok közül válogatnak díjazásra, illetve javaslatokat tesznek egy borvacsora menüjére. A hagyomány továbbvitelét segítik Szövényi István egykori múzeumigazgatónk, díszpolgárunk unokái Szövényi Viktória és Szövényi Áron borászok. A borbírálók közt üdvözölhetjük Koczor Kálmánt a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnök-nagymesterét, a Magyar Bor Akadémia részéről Kállay Miklós tiszteletbeli elnököt és Taschner Kurt elnökségi tagot.
Szakmai együttműködő partnerünk a Kőszeg és Környéke - Vaskeresztes és Környéke Hegyközség Böröcz Tamás vezetésével

Vas Megyei Borverseny
vörös bor 2021. 28 minta
fehér bor 2021. 38 minta
vörös óbor 25 minta
fehér óbor 4 minta
rosé 2021. 13
összesen: 108 minta

Nemzetközi Borverseny
vörös bor 60 minta
fehér bor 67 minta
habzó és pezsgő 12 MINTA
rosé 10 minta
összesen: 149 minta

a két versenyre összesen nevezett 257 minta