Vas megyei Prima

Újra Kőszeg ad otthont a Prima Primissima díj kistestvérét jelentő megyei Prima díjátadónak, November 12-én, pénteken, délután. A jelöltek között két kőszegi is található: Kőszeg Város Fúvószenekara és Horváthné Kutasi Mária a JMG igazgatónője. Szavazni is lehet rájuk, kérem támogassák őket szavazatukkal!

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett, és népszerűsége is óriási lett. A Prima Primissima Díj néhány év alatt szervesen beépült a társadalom szövetébe, és a nagyközönség mellett a vállalkozók legjava is fölismerte a díj rangját, értékeit. Ennek vitathatatlan bizonyítéka, hogy már 2005-ben a Prima Primissima területi Prima díjak rendszerével egészült ki. A magyar szellemi élet, kultúra, tudomány és művészet támogatásába már tavalyelőtt 15 megye kapcsolódott be, és ebben az évben várhatóan mind a tizenkilenc megye képviselteti magát.
A Megyei Prima átadáshoz a kezdetektől csatlakoztak Vas megye vállalkozói is. Szőnye József elnök – aki tagja a Prima Primissima kuratóriumnak! – személye jelentette a garanciát a Megyei Prima Díj létrejöttéhez, és sikeréhez. Az Ő munkája segítette Pusztay Jánost is Prima Primissima díjhoz, örömet és dicsőséget hozva a megyének.
A Vas Megyei Prima Díj Kultúra és Művészetek, Tudomány, illetve Oktatás és Közművelődés kategóriákban kerül kiosztásra.
Kategóriánként 3 jelölt közül választ a VOSZ Vas megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület.
A kategória győztesek 1 millió forinttal lesznek gazdagabbak, míg a jelöltek 100-100 ezer forint díjazásban részesülnek.
Idén is lehetőség lesz közönségszavazatok leadására a Vas Népe újság segítségével. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Puskás Tivadar gondoskodik.
Az idei évben a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a megye legnagyobb értékű díjai átadásán a közélet meghatározó szereplői is jelen legyenek, társadalmi megerősítést és rangot adva az eseménynek. A 2010. november 12-én 15 órakor a kőszegi Jurisics vár lovagtermében kezdődő díjátadón üdvözölhetjük többek között a VOSZ Országos vezetőségét és a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma tagjait, a Vas megyei Közgyűlés vezetőit, Vas megyei országgyűlési képviselőket, a megye városainak polgármestereit, és meghatározó intézményeinek vezetőit.
Természetesen jelen lesznek a díj támogatói, a díj összegét biztosító vállalkozók, akik ezen a napon tisztelegnek a kultúra, tudomány és művészetek képviselői előtt. Társadalmi példát mutatnak együttműködésben, összefogásban és a politikán túl mutató értékek megbecsülésében.
Az ünnepi műsorban fellépnek: Kőszeg Város Fúvószenekera, Tánczos Róbert-zongora, Nagygöncöl népdalénekesei, Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, Jordán Tamás színművész, Nagy János énekművész, és Stuller Damján - gordonka



A 2010. évi Vas megyei Prima-Díj jelöltjei



1. Tudomány kategória:
Prof. Dr. Széll Kálmán sebész
Prof. Dr. Cholnoky Péter gyermekgyógyász
Dr. Korcsmár József kézsebész

2. Kultúra és művészetek kategória
Jordán Tamás színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója
Savaria Szimfonikus Zenekar, Mérei Tamás igazgató
Kőszeg Város Fúvószenekara, Bakos György elnök

3. Oktatás és közművelődés:
Horváthné Kutasi Mária, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója
Sabáli László zeneszerző, zenetanár
Horváth József atya, pápai prelátus

A VOSZ Vas Megyei Szervezete Elnöksége a „2010. ÉV VÁLLALKOZÓJA” díjra az alábbi javaslatot tette:

1. Molnár Árpád
Molnár Árpád közel 14 éve a takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője. Ez idő alatt 2-szer (2001-ben és 2010-ben) választották be az országos szövetség (OTSZ)
Felügyelő Bizottságába. 2003-2005-ig a Vas-Zala Megyei Takarékszövetkezetek Szövetsége elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. Társadalmi funkciói: 2008-tól a Répcelaki SE társadalmi elnöke, 2006-tól a Megyei Príma Díj odaítéléséről döntő bizottság tagja.
A VOSZ Megyei Szervezetnek meghatározó tagja. Minden rendezvényünkön kiemelt aktivitással vesz részt.
Sokat tesz a VOSZ és a Takarékszövetkezetek együttműködésének elősegítésére és megvalósulására.

2. Harsányi Zsolt Ferenc
48 éves vállalkozó, 9 főt foglalkoztat cégvezetőként. Cégének fő profilja a CNC forgácsolás. Szombathelyen született, Kőszegen él feleségével és két lányával. Szakközépiskolai érettségivel és forgácsoló technikusi végzettséggel rendelkezik.
Sikerült több év kemény munka után méltó helyünket elfoglalni ebben az üzletágban. Gazdaságválság minket is keményen érintett.
Ahhoz, hogy megtudjuk tartani a munkahelyeket, így biztonságot adva az itt dolgozó embereknek, újból s újból csak ugyanazt tudom ismételni. Megrendelőink bizalma, az üzleti tisztesség, mely minden olyan vállalkozást életben tart ill. sikeres lehet, aki ezt magáénak vallja.

Társadalmi szerepvállalását tekintve a VOSZ Vas Megyei Szervezetének elnökségi tagja. Hat éve a Kőszegi Ipartestület vezetőségi tagja, 4 éve IPOSZ tag.






A VOSZ kiírása alapján „AZ ÉV VÁLLALKOZÓJA” cím elnyerésére pályáznak:

1. Soós Ferenc
Soós Ferenc 47 éves üzletember az S-Group International Security cégcsoport meghatározó tulajdonosa és irányítója. Az üzleti életben 16 éve tevékenykedik sikeresen, a szakma elismert és tisztelt személyisége. Kiemelt figyelmet fordít a cégcsoport szolgáltatásai magas színvonalú teljesítésre.
A vagyonvédelem mellett az üzletember egyéb szolgáltatási szférában, min munkaerő kölcsönzés és közvetítés, egészségügyi szolgáltatás, fitness és sport, vendéglátás, ingatlanbefektetés területén is szép üzleti sikereket tudhat magának.
Soós Ferenc aktívan részt vesz a szakmai kamarák munkájában, támogatja az egyesületek és civil szervezetek tevékenységét.

2. Beszterczi Zoltán
Beszterczi Zoltán 56 éves üzletember, három gyermek édesapja. Kőszegen született, Salköveskúton él családjával. Egyéni vállalkozó.
Középiskolai tanulmányait Szombathelyen végezte. Korábban a vendéglátásban dolgozott vezetőként. 1983-ban indította el saját vállalkozását, zöldség-gyümölcs kereskedelmet, majd folyamatosan az évek során bővítette kereskedelmi bolthálózatát.
Jelenleg két üzletet vezet, irányít, hét fő alkalmazottat foglalkoztat.
Lényeges kérdésnek tekintem, hogy a vevőkörünk megtartásáért a kiskereskedelemben még meglévő személyes kontaktust, közvetlenséget fenntartsuk.

Az Év Vállalkozója Díjra előterjesztett vállalkozókat és a pályázót a VOSZ Vas megyei Szervezete a 2010. 04. 22-i Közgyűlésen egyhangú döntéssel támogatta.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete megyei szinten az alábbi javaslatot tette:

Az Év Cukrásza Vas Megyében: Somogy Miklósné

Az Év Ruhakészítője Vas Megyében: Bukvai Albertné

Az Év Fodrásza Vas Megyében: Nagy János

Az Év Péke Vas Megyében: Zsolnai Zoltán

Az Év Távközlési Cége Vas Megyében: Vasi Full-Táv Kft.
Ügyvezető igazgató: Rácz István

Az Év Villanyszerelője Vas Megyében: Baranyai József

Az Év Virág Nagykereskedője Vas Megyében: Kolledics János

Az Év Építőipari Szakoktatói Szakképzője: Soós Jenő

Az Év Stihl Márkaszervízese Vas Megyében: Füzesi Judit

Az Év Fotóművésze Vas Megyében: Tóth Imre