X.Tóth Ákos Nemzetközi Emlékverseny

2019. márcious 8-án és 9-én került megrendezésre a verseny Kókán, ahol 4 nemzet ökölvívói mérkőztek meg egymással. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük 3 versenyzője Buza Rómeó, Buza Rafael és Szoták Titusz szállt harcba a megmérettetésen.

Buza Rómeó nyitotta a sort, aki az első napon a Tatabányai Sport Club versenyzőjével, Oláh Leventével csapott össze. Rómeó próbálta felvenni az ellenfél által diktált tempót, de ez sajnos nem sikerült, így az első menetben feladta a küzdelmet.
A következő napon ismét a tatabányai bunyóssal szemben lépett kötelek közé. Versenyzőnk ma már sokkal bátrabban bokszolt, igyekezett több pontos találatot bevinni, de sajnos ez sem bizonyult elégnek, egyhangú pontozással a másik ökölvívó nyert.

Buza Rafael a verseny első napján az ukrán Daniel Maliar ellen mutathatta meg tudását. Rafi folyamatosan haladt előre mindhárom menetben, esélyt sem hagyva ellenfelének. Ennek eredményeként egyhangú pontozással nyert.
A második napon, a svéd Alexander Frediksson-al nézett farkasszemet. Rafi rendkívül nagy csatát vívott vetélytársával. Egy percig sem hagyta el ereje, minden lehetőséget igyekezett kihasználni. A pontozóbírók azonban a másik versenyzőt találták jobbnak, megosztott pontozással ugyan, de Rafi sajnos vereséget szenvedett, így végül ezüstéremmel zárta a versenyt.

Szoták Titusz az első napon a svéd Ibrahim Nebil ellen lépett szorítóba. Titusz minden tőle telhetőt megtett a mérkőzés folyamán a győzelemért, de sajnos a másik ökölvívó bizonyult jobbnak. Titusz egyhangú pontozással vereséget szenvedett.
A verseny második napján a bronzérem elnyerése volt a tét számára. Ellenfele a horvát, Ivan Uratric volt. Ökölvívónk bravúros bunyót produkált. Mindvégig kemény és pontos ütéseket vitt be. Ezzel sikerült fogást találnia a horvát versenyzőn. Titusz egyhangú pontozással győztesként hagyta el a ringet és zárta a megmérettetést.

Büszkék vagyunk ökölvívóinkra ! Nagy csatákat vívtak! Nincs okuk a szomorkodásra!! Szép eredményekkel térhettek haza!!

Varsányi Áron