Kőszegi Advent

2019. December 1. - 2019. December 22. Ingyenes!
Kőszegi Advent
December 1-22.
Idén is különlegesen gazdag lesz az Advent Kőszeg-hegyalján.
Kőszegen, friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással megszépült téren fogadjuk a középkori város Adventjére érkező vendégeket. Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren. Hétről-hétre különlegességekkel találkozhatunk: december 7-8-án lesz a Natúrparki Mesterek Adventje, 14-15-én a Kőszegi Forralt-boros Advent hívogat, míg várhatóan december 21-én a Kőszegi Jégkarácsony fogad mindenkit a Kőszegiek téli kedvenc helyén, a fedett Jégpályán!

Az adventi ünnepi gyertyagyújtásra mind a négy héten vasárnap este fél 6 órakor kerül sor.

November 22-től egészen december 23-ig, minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is, napról napra válogathatunk.

Az idei Kőszegi Advent kulturális programjait, december 1-e délután, az Evangélikus templomban tartott KALÁKA-KONCERT NYITJA!


Az adventet Kőszegen mindig meghitt karácsonyi zenei élményekkel ünnepeljük: a 160 éves Concordia-Barátság Énekegyesület karácsonyi koncertje és Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara játéka mellett, a Kőszegfalvi Német Nemzetiségi Énekkar Adventsklang-ja is várja a hallgatókat. Kőszegi Vonósok koncertje, és Hajnalcsillag-karácsony jön és karácsonyi énektanulás a Jurisics téren, ahol szabadtéri fellépések és ARTrakció koncert is várja a vendégeket. December 21-én pedig Cirákulum koncert cirógat a várban…

A karácsonyi ünnepkör kiemelkedő zenei csemegéje lesz a Kőszegi fúvósok Bécsi újévi koncertje (január 2.), valamint a Kőszegi vonósok Kőszegi újévi koncertje.

Számos kőszegi iskola, közösség és egyház is karácsonyváró adventi ünnepet és vásárt tart.

A Jurisics várban szombatonként kinyit a Karácsonyi bütykölde. Jól esik értő segítséggel, közösen készülni a díszítésre, az ajándékozásra!

A Kőszegre látogatók igazi alpesi adventi életbe cseppenek, hiszen Kőszeg az ausztriai Várvidék kapuja is!

Az első adventi hétvége Kőszeg-Fraknói Advent élményt ígér, hiszen november 29. és december 1. között kerül sor a legszebb ausztriai karácsonyi vásárnak választott, mesés Fraknói Karácsonyi Vásárra is (50 km)!

A második adventi hétvége a Kőszeg-Kirchschlag-i Advent élmény lehetőségét hordozza, hiszen ekkor (december 6-8 között) tartják Kirchschlag gyönyörű romvárában a romantikus Kirchschlag-i Karácsonyi Vásárt (30 km).

A harmadik adventi hétvége Kőszeg-Rohonc-Lékai Adventi élménnyel csábít, hiszen ezen a hétvégén (december 14-15-én) az Írottkő alatti ausztriai Rohonc (Rechnitz) kisváros is barátságos Adventi Vásárt tart a Kastélyparkjában (20 km)! Ráadásul, december 15-én, a közeli Léka (Lockenhaus) vára is Karácsonyi vásárral hívogat (9 km)!

A kőszegi vendégfogadók Téli feltöltődés különleges kínálatukkal várják mindazokat, akik mélyet akarnak szippantani a fűszerillatú alpokaljai karácsonyi készülődésből.

A www.koszeg.hu és www.naturpark.hu minderről többet is elárul!

Ízelítő a Kőszegi Advent gazdag programkínálatából

Állandó programjaink

December 1, 7-8., 14-15., 21-22. 14.00-19.00

A középkori város adventje a Jurisics téren – ajándékokkal, fellépőkkel, étel-itallal és baráti beszélgetésekkel.
December 1.: Középkori város adventje a Jurisics téren
• December 7-8.: Natúrparki Mesterek Adventje a Jurisics téren
• December 14-15.: Forralt boros Advent a Jurisics téren
• December 21.: Kőszegi Jégkarácsony a fedett Jégcsarnokban


November 22-december 23. minden nap 10.00-18.00
Advent a Natúrparkban… ahogy mi szeretjük – 27. kiállítás és vásár a Virágudvarban (Táblaház u. 11.)

December 1., 8., 15., 22. 17.30 órakor
Adventi Ünnepi gyertyagyújtás a Jurisics téren

Részletek és további programok:
www.koszeg.hu
www.naturpark.hu