2009. November 19., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A "Kőszeg történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" c. projekt jóváhagyása.
2. - A "Kőszeg történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" c. projekt kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás szempontrendszerének előzetes meghatározása.
3. - 2009. november 19-i képviselő-testületi ülés anyagai, egy mappában letölthető formátumban.
2. napirendi pont:
A "Kőszeg történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" c. projekt kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás szempontrendszerének előzetes meghatározása.

Tisztelt Képviselő-testület!
A "Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" című projekt II. fordulóra történő benyújtásának feltétele az építéshez kapcsolódó kivitelezési munkák feltételes közbeszerzési eljárásának elindítása, a hirdetmény megjelentetése.
A közbeszerzési eljárás kiírását, lefolytatását a budapesti székhelyű PRO VITAL 2000 Kft. , mint közbeszerzési tanácsadó cég végzi. A cég ajánlatkérés során nyerte el a megbízást.
Annak érdekében, hogy az önkormányzat szempontjai a kiírás során megfelelően érvényesüljenek, szükségesnek látjuk, hogy a testület a törvényben rögzítettek mellett megfogalmazza azokat a speciális szempontokat, melyek a kiírás feltételrendszerében szeretne beépíteni. A közbeszerzési kiírás elfogadására 2009. november 26-i képviselő-testületi ülésen kerülne sor.
Előzetesen az alábbi szempontrendszer elfogadását javasoljuk:
Javaslatok a közbeszerzési kiíráshoz
1. Egy közbeszerzési eljárást javaslunk, de úgy, hogy a külön pályázható legyen:
• Közterület
• Épületek ( Jurisics tér 6-8; Chernel u. 6.)
2. A közterületi kiírásban a műalkotás, és a térfigyelő rendszer kivételével szerepeljen minden munka.
3. Az ár tartalmazza a régészeti szakfelügyelet költségét is!
4. A vállalási ár legyen maximálva a pályázati költségvetés összegében (felette kizárás)
Írjuk elő:
• Műemléki környezetben végzett legalább 30 mió HUF értékű kivitelezési referencia
• Késedelmi kötbér mértékét (Napi 1%)
5. Pontozási szempontok:
• Ár
• Garancia ideje ( minimum 5 év, max. 10 év)
6. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy :
• Az építési terület megközelítése korlátozott (szűk utcák, súlykorlátozás)
• Több beruházás egyidejű kivitelezése (Jurisics vár, egyéb épületek)
• A köz és lakóépületek megközelíthetőségét a beruházás során biztosítani kell
7. A tervezett szerződésben (és a kiírásban szerepeljenek a következő pontok:
• Feladatmeghatározáshoz:
Vállalkozó feladata a NyDOP-3.1.1/A- 2008-0013 sz. pályázat építészeti részének megvalósítása a szerződésben rögzített helyszíneken. Amennyiben Vállalkozónak felróható bármely okból Megrendelő a fenti pályázat keretében a pályázati forrástól elesik, Vállalkozó díjazásra nem tarthat igényt az addig kifizetett díjazást pedig köteles a Ptk. szerinti késedelmi kamattal illetve az összeg érvényesítésével kapcsolatos költségekkel együtt visszafizetni Megrendelő részére. Tekintettel arra, hogy a jelen Szerződés alapján Vállalkozó kötelezettséget vállalt a Szerződés tárgyaként megvalósuló beruházás eszközrendszerének teljes mennyiségért és hiánytalanságért, ezért a vállalkozói díj magában foglal minden, esetlegesen a költségvetési kiírásban nem, de a tervdokumentációban szereplő tételt is. E rendelkezés körében a tervdokumentáció részének kell tekinteni a szabványok, hatósági előírások, jogszabályok által kötelezően előírt műszaki megoldásokat. A vállalkozói díj, mint a Szerződés ellenértéke magában foglalja azon tételeket is, amelyek nincsenek előírva a tervdokumentációban, viszont a létesítmény rendeltetésszerű használatához, üzemeltetéséhez műszakilag szükségesek, és a szakmai szokások szerint hozzátartoznak a Szerződés tárgyának kifogástalan, teljes körű kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez. Vállalkozó kijelenti, hogy az átalánydíjat a feladat és a helyszín ismeretében adta meg. Vállalkozó a szerződés keretében egyéb költségek, pótmunkák érvényesítésére nem jogosult.
• Vállalási összeghez:
Vállalkozó kijelenti, hogy az átalánydíjat a feladat a helyszín és a megvalósítandó feladat ismeretében adta meg, a díjat az esetleg előre nem látható munkákra, ráfordításokra és körülményekre, illetve az esetleges műszaki és igényszintbeli bizonytalanságokra tekintettel határozta meg.
• Kártérítéshez:
Vállalkozó teljes körű kártérítési felelősséggel tartozik mindennemű szerződésszegéssel összefüggő kár tekintetében, mely az ő ill. alvállalkozójának felróható magatartásából és munkavégzéséből keletkezik, különös tekintettel a pályázati forrás elvesztéséből /fel nem használható támogatás/ vagy visszafizetési kötelezettségéből származó károkra. Amennyiben Vállalkozónak felróható bármely okból Megrendelő a NyDOP-3.1.1/A- 2008-0013 sz. pályázat keretében a pályázati forrástól elesik, Vállalkozó díjazásra nem tarthat igényt az addig kifizetett díjazást pedig köteles a Ptk. szerinti késedelmi kamattal illetve az összeg érvényesítésével kapcsolatos költségekkel együtt visszafizetni Megrendelő részére.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni szíveskedjék.

Kőszeg, 2009. november 16.
Ujvári Csaba s. k.
az előkészítő munkacsoport vezetője

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a "Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" című projekt kivitelezési munkáinak közbeszerzési kiírásához az alábbi szempontok figyelembe vételét tartja szükségesnek.
Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba előkészítési munkacsoport vezető
Határidő: azonnal