2017. Január 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek IV. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.
2. - Az Abért tó tulajdonba vételével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.
3. - Együttműködési megállapodás a BE-JÓ Táncegyesületért Egyesülettel.
4. - A „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat beadása.
5. - A Kőszeg, 6666 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
6. - A képviselő-testület 2017. évi munkatervének jóváhagyása.
7.a - A polgármester és az alpolgármester illetményének megállapítása.
7.b - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatásának megállapítása.
7.c - A polgármester 2017. évi szabadság tervének jóváhagyása.
8. - Tulajdonosi hozzájárulás a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium felújításához (rendkívüli előterjesztés).
9.a - Vagyonügy: Sikertelenül értékesített ingatlan (2903/9 hrsz.) további hasznosítása.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. - Egy mappában a 2017. január 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
2. napirendi pont:
Az Abért tó tulajdonba vételével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata korábban kezdeményezte a Kőszeg, 0164/34 hrsz-ú „kivett anyagnyerőhely” megnevezésű 42 ha 7485 m2 nagyságú Magyar Állam tulajdonát képező és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (továbbiakban: Igazgatóság) vagyonkezelésében lévő ingatlan (az „Abért-tavak”) ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését.

Az Igazgatóság hozzájárulását adta az ingatlan térítésmentes tulajdonba adásához, amelyhez szükség volt még a felettes szerve, a Belügyminisztérium egyetértő nyilatkozatára is. A tulajdonba kerülés kezdeményezése a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint tulajdonosi joggyakorló részére kerül megküldésre, azonban azt megelőzően szükség van az ingatlan további használatát szabályozó megállapodás megkötésére, amelynek tervezetét az Igazgatóság megküldte részünkre.

2016 tavaszán helyszíni bejárás során felmerült mindkét tó egyes partszakaszának bevédése, helyreállítása, amit az Igazgatóság legutóbbi levelében leírtak szerint 2017. április 30. napjáig vállal.

Az ingatlan tulajdonba kerülése esetén számolni kell azzal, hogy a terület az NYDOP-4.2.1/A-2008-0001 azonosító számú „Lukácsházi tározó” elnevezésű kiemelt projekt kapcsán került a Magyar Állam tulajdonába és az Igazgatóság vagyonkezelésébe, így a projekt fenntartási kötelezettség - amely magában foglalja a terület kaszálását, vízszintszabályozó műtárgyak karbantartását, parkoló terület karbantartását, permetezést, fák gondozását, hulladékgyűjtést és annak elszállítását - is az önkormányzatot terhelné 2026. december 26-ig.
Korábban már tájékoztatást kértünk az Igazgatóságtól arra vonatkozóan, hogy a kötelezettségek között szereplő feladatokról, költségek nagyságáról nyilatkozzanak, az erre vonatkozó tájékoztatásuk az előterjesztés mellékletét képezi.

Az előterjesztéshez csatolt Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség állásfoglalásában a fenntartási kötelezettségen túl szerepel az „ökológiai célú vizes élőhelyet nem sértő ökoturisztikai tevékenység”. A mellékelt prezentáció tartalmazza az Abért tavakra vonatkozó, a Képviselő-testület által jóváhagyott fejlesztési elképzelést, amely az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósággal, mint az e kérdésben illetékes hatósággal együttműködve került kidolgozásra, így az ökoturisztikai érdeket nem sért.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntést képviselő-testületi határozattal megerősíteni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta.
A határozati javaslatot mindkét bizottság elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2017. január 19.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
Városüzemeltetési mb. osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Kőszeg Város Önkormányzata közötti Kőszeg, 0164/34 hrsz-ú „kivett anyagnyerőhely” megnevezésű, 42 ha 7485 területű ingatlan használatáról szóló megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)