2017. Május 18., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Veloregio pályázat ismételt benyújtása.
2. - Egy mappában a 2017. május 18-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
A Veloregio pályázat ismételt benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A projektben résztvevő osztrák partnerek 2016. nyarán megkeresték az Önkormányzatot és a korábbi magyarországi partnereiket ( Vas Megyei Önkormányzati Hivatal és Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-t) és kezdeményezték az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program keretében pályázat összeállítását és benyújtását VELOREGIO rövid cím alatt (Projektazonosító: ATHU64).
A benyújtott pályázatot az elbíráló Monitoring Bizottság 2016.12.15-i ülésén hozott döntése alapján a jelenlegi formájában nem részesítette támogatásban, halasztásra javasolta. Indoklásában a Monitoring Bizottság kifejtette, hogy meg van győződve a pályázat régiót érintő jelentőségéről, és álláspontja szerint a projekt halasztása annak jobb kidolgozása és a költségvetés racionalizásása/csökkentése érdekében történik.
A pályázat tevékenységeinek átdolgozása és a költségvetés csökkentése megtörtént, az eredetileg megvalósítani tervezett 3 kerékpáros pihenő és információs pont változatlanul a projekt részét képezi, a 400 méter hosszú Abért-tó menti kavicsos kerékpárúttal együtt.
Kőszeg Város Önkormányzatának saját pályázati költségvetése 149.410,- Euro. A pályázati önrész mértéke 5%, azaz 7.470,50,- Euro. A pályázat 10% automatikus kormányzati társfinanszírozást (előleget) biztosít. A beruházások részére forrást a 2018-2020. évi költségvetésekben kell előreláthatólag biztosítani, tekintettel a projekt utófinanszírozására. A pontos pénzügyi ütemezés a támogatási szerződés aláírását követően kerül kidolgozásra, azonban a beruházások jelentős része 2018. évben valósul meg.
Vezető Partner: Regions Entwicklungs- und Management Oststeiermark GmbH
A projekt tervezett benyújtása: 2017 május.
Kőszeg Város Önkormányzata, mint projektpartner projekt-költségvetését a melléklet tartalmaza.
Kérem az előterjesztés megtárgyalását és a határozati javaslat elfogadását.


Kőszeg, 2017. május 15.


Básthy Béla s.k.
alpolgármester




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzata visszavonja 180/2016. (IX. 15.) határozatát.

2. Kőszeg Város Önkormányzata az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program keretében a Regions Entwicklungs- und Management Oststeiermark GmbH, mint vezető partnerrel együttműködve VELOREGIO (ATHU64) rövid címen pályázatot nyújt be. Kőszeg Város Önkormányzatára vonatkozó projektösszeg: 149.410. euro.

3. Kőszeg Város Önkormányzata nyertes pályázat esetén az önkormányzatra eső rész 5%-os önrész összegét – azaz 7.470,50,- Eurot – a 2018. évi költségvetésében biztosítja.

4. Kőszeg Város Önkormányzata nyertes pályázat esetén a 126/2016. (VI. 7.) Korm. rendelet alapján kérvényezi az előfinanszírozás megelőlegezését.

5. Kőszeg Város Önkormányzata nyertes pályázat esetén elrendeli 1 fő foglalkoztatását – a projekt időtartamáig – a pályázatból elszámolható személyi kifizetések terhére.


Felelős : Huber László polgármester.
Határidő: Folyamatos

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)