2019. Március 7., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.
2.a - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2018. évi munkájáról, tájékoztató 2019. évi munkatervéről.
2.b - Beszámoló a Térségi TDM Szervezet és a Tourinform Iroda 2018. évi tevékenységéről, a 2019. évi marketing intézkedési terv bemutatása.
3. - A belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2019. évi intézményi térítési díjainak megállapítása.
5. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A bölcsőde 2019. évre javasolt intézményi térítési díjának megállapítása.
7. - Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.
8. - A Kőszeg, Munkácsy M. u. 19. ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
10. - Egy mappában a 2019. március 7-i képviselő-testületi ülés anyagai.
7. napirendi pont:
Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. november 29-i ülésén arról határozott, hogy a Pénzügyminisztérium által meghirdetett Bölcsődei fejlesztési program felhívásra pályázatot nyújt be.
A Pályázati felhívás 7.2 pontja rendelkezik a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumokról. A Kötelező mellékletek 5. pontja alapján szükséges az Ávr. 75. § (4) bekezdés a) pontja szerinti – saját forrás biztosítására vonatkozó - a pályázat benyújtását megelőző 30 napnál nem régebbi képviselőtestületi határozat hiteles másolata – megjelölve a beruházással érintett ingatlan címét, helyrajzi számát - a biztosítandó saját forrás összegszerű megjelölésével.
Fentiek alapján Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megerősíti, hogy a pályázat keretében az alábbi, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztése valósulhat meg: 1384/1 hrsz. - Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje - 9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25. Jelen pályázat keretében 96 millió Ft, vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Kőszeg Város Önkormányzata az egy lakosra jutó adóerő-képessége alapján eléri a támogatási intenzitás maximális mértékét, azaz a 95%-ot; míg a saját forrás mértéke 5%, mely összeget szükséges, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a 2019. évi költségvetésének terhére biztosítsa.
A 2018. november 29-i testületi ülés óta elkészült a pályázat megvalósításához és a finanszírozásához kapcsolódó tervezett időbeni ütemezés is, melyet A Pályázati felhívás 7.2 pont, Kötelező mellékletek 10. pontja alapján szükséges, hogy a képviselő-testület határozatban elfogadjon.
A pályázat benyújtási határideje: 2019. március 18.
Az előterjesztést megtárgyalta a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport, a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti bizottság megtárgyalta, mindhárom bizottság a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. március 1.

A polgármester nevében:


Fekete Balázs s.k.
a Fejlesztési iroda vezetője





I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 208/2018. (XI. 29.) számú határozatát visszavonja.



II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a Pénzügyminisztérium Bölcsődei fejlesztési program tárgyban meghirdetett pályázati felhívására. A pályázat keretében, a Pályázati felhívás 7.2 pont, Kötelező mellékletek 5. pontja alapján az alábbi, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztését kívánja megvalósítani: 1384/1 hrsz. - Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje - 9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25. Egyúttal a projekt sikeres megvalósításához 5.024.000,- Ft saját erőt biztosít az Önkormányzat a 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019 (II.15.) önkormányzati rendelet 5. melléklet, I. Beruházások, 5. sora terhére.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bölcsődei fejlesztési program tárgyban meghirdetett Pályázati felhívás 7.2 pont, Kötelező mellékletek 10. pontjában szereplő, pályázathoz benyújtandó ütemezéseket a melléklet szerinti tartalommal elfogadja és felhatalmazza a Polgármestert a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok elkészítésére és benyújtására.



Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. március 18.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)