2021. Január 29., Péntek, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A képviselő-testület gazdasági programjának jóváhagyása (később küldjük).
2. - A hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól, valamint a fizetendő díj mértékéről szóló 11/2017. (V. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A V001 Szombathely-Kőszeg ivóvízellátási rendszeren, valamint az S001 Szombathely-Kőszeg szennyvízelvezetési és tisztítási rendszeren történő vagyonértékelésről szóló döntés.
4. - Önkormányzat tulajdonú ingatlanok rekreációs célra történő kijelölése.
4. - Egy mappában a 2020. december 10-i polgármesteri döntések tervezete.
5. - A Kőszeg, 1329 hrsz-ú ingatlanra érkezett vételi ajánlat.
6. - A Kőszeg, Rákóczi F. u. 78. 1. emelet 32. sz. alatti lakásra érkezett vételi szándék.
7. - A kőszegi 3584 hrsz-ú ingatlanrész vételi szándéka.
8. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021. évi munkaterve.
9. - A képviselő-testület 2021. évi munkaterve.
10. - A 2021. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
7. napirendi pont:
A kőszegi 3584 hrsz-ú ingatlanrész vételi szándéka.

INDOKLÁS
Kőszeg, 3584 hrsz-ú ingatlanrész vételi szándékával
kapcsolatos döntés meghozatalához


A Kőszeg, 3585 hrsz-ú ingatlan tulajdonosa fordult az önkormányzathoz az alábbi kéréssel:

Kérelmező vételi szándékot nyújtott be a tulajdonát képező 3585 hrsz-ú ingatlan szomszédságában elhelyezkedő 3584 hrsz-ú (Bechtold István u.) út egy szakaszának megvásárlására.
Az előzetes mérések szerint ez a ca. 1021,3 m2 nagyságú területrész a hatályos Helyi Építési Szabályzat szerint kertvárosias lakóövezetbe van sorolva (Lke-A1/3).
A tulajdonos 2016 évben a tárgyi ingatlant érintően szolgalmi jog bejegyzésre vonatkozó kérelmet nyújtott be, mivel a Bersek József utcai szennyvízelvezető csatornára szeretett volna csatlakozni. Akkor a Képviselő-testület hozzájárult a szándékához azzal, hogy a telek szolgalmi jog alapításának ellenértéke mellett valamennyi tervezéssel, engedélyezéssel, ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel kapcsolatos költségek őt terhelik.
A döntést követően a kérelmező nem hajtotta végre a határozatban foglaltakat.

Tekintettel arra, hogy a 3584 hrsz-ú közút ingatlan Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.1.) önkormányzati rendelete szerint forgalomképtelen vagyonelem, így a tárgyi szakasz értékesítéséhez szükséges a vagyonrendelet módosítása és az ingatlan üzleti vagyoni körbe történő átsorolása.

Az értékbecslési szakvélemény szerint a terület fajlagos m2 ára 1.200,- Ft (az előzetesen mért 1021,3 m2 nagyságú területre vetítve ez 1.225.560,-Ft összeget jelent.)

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény szerint út megszüntetése engedélyhez kötött, így az útszakasz értékesítését megelőzően - a telekalakítási eljárás lefolytatása mellett - a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály – Közlekedési és Útügyi Osztálya felé kell a szükséges iratanyagokat benyújtani, ami igazgatási szolgáltatási díjfizetési kötelezettséggel is jár.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

Kőszeg, 2021. január 22.

A polgármester nevében:
Németh Ildikó s. k.
Városüzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 194/2016. (IX.29.) képviselő-testületi határozatát visszavonja.

2. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényben meghatározottak szerint elrendeli a Kőszeg, 3584 hrsz-ú ingatlan Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X.3.) önkormányzati rendeletében lakóövezetbe sorolt, a mellékelt térképen jelölt mintegy 1022 m2 nagyságú útszakaszának megszüntetésre vonatkozó eljárás megindítását.

3. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján elrendeli a Kőszeg, 3584 hrsz-ú ingatlan Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X.3.) önkormányzati rendeletének 1. mellékletét képező Szabályozási Tervlap szerinti telekalakítását.

4. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a 2-3. pont teljesülését követően elrendeli Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelet módosítást oly módon, hogy a 3584 hrsz-ú közútnak a Helyi Építési Szabályzatban lakóövezetbe sorolt, mintegy 1022 m2 nagyságú területrésze a forgalomképtelen vagyoni körből kerüljön átemelésre az üzleti vagyoni körbe.

5. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelete szerint a 4. pont teljesülését követően elrendeli a Kőszeg, 3584 hrsz-ú ingatlanból leválasztott mintegy 1022 m2 területrész 1.200,-Ft/m2 áron való értékesítését a Kőszeg, 3585 hrsz-ú ingatlan tulajdonosa részére azzal, hogy a telekalakítással, átminősítéssel kapcsolatban felmerült valamennyi költség a kérelmezőt terheli.

6. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződést aláírja.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: 1. pont: azonnal
2-3. pont: folyamatos
4. pont 2-3. pont teljesülését követően
5-6. pont értelemszerű


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)