2021. Augusztus 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2020. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2021. I. félévi teljesítéséről.
2. - A szociális ellátásokról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - Beszámoló a jégpálya működéséről, ingatlanhasználatáról.
4. - A Lóránt Gyula utcai új köztemetővel kapcsolatos rendezési terv módosítás.
5. - A „Jó tanuló -jó sportoló” elismerő rendszerről szóló 89/2020. (IX. 2.) képviselő-testületi határozat felülvizsgálata.
6. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról szóló szabályzat módosítása.
7. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás.
8. - A Kőszegi Testvérvárosi Egyesülettel kötendő feladatátvállalási szerződés jóváhagyása.
9. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal többletfinanszírozási igénye.
10. - Kőszeg Város Önkormányzata előirányzat átcsoportosítása.
11. - A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. részére a működési keretösszeg megemelése.
12. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
13. - A Kőszeg, 6896 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
14. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének a jóváhagyása.
15. - A Kőszeg, Rákóczi F. u. 10. alatti társasház közös helyiségének megszüntetésével kapcsolatos döntések.
16. - A Kőszeg, Erdő utcai ingatlan vízellátásával kapcsolatos döntések meghozatala.
17. - A Szombathelyi Egyházmegye síráthelyezési kérelme.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Egy mappában a 2021. augusztus 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
20. - Rendkívüli előterjesztés: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház előirányzat átcsoportosítási kérelme.
21. - Rendkívüli előterjesztés: "Lomi lottó" elnevezésű nyereményjáték bevezetése.
3. napirendi pont:
Beszámoló a jégpálya működéséről, ingatlanhasználatáról.

Beszámoló a jégpálya működéséről, ingatlanhasználatáról
A Kőszegi Jégpálya működése


Tisztelt Képviselő-testület!

A pálya 2017 év végén készült el és nyitott meg. Az első szezonban nagy hangsúlyt fektettünk a pálya reklámozására és a további fejlesztések kitűzésére.
Az első feladatunk a környezetünk igényeit és a hosszú távú terveinket figyelembe véve meghatározni a 3 területet, ami megalapozza a pálya fenntarthatóságát. Első a közönség korcsolya, második a korcsolya oktatás a környezetünkben található oktatási intézményekben, harmadik pedig a Vasi Jégkorongért Alapítvány keretein belül a Kőszegi Farkasok Jégkorong szakosztály létrehozása.
2017-ben - az újdonság miatt feltételezhetően - nagyon sikeresen zártuk a szezont. Minden alkalommal sokan voltak a nyilvános korcsolyázáson, közel 70 gyermeknek biztosítottunk sportolási lehetőséget az Alapítvány keretein belül és 8 óvoda és 3 iskola csatlakozott a korcsolya oktatási programunkhoz. A pálya fenntartásának költségeit ezekből fedeztük nagyrészt, a fennmaradó részt pedig az UNICUM Kft támogatásából finanszíroztuk.
2018-ban a szakmai stábunk létszáma ugyan lecsökkent, de tovább folytattuk az elindított programjainkat. A gyermekek egy része abbahagyta a rendszeres sportolást, de az iskolai/óvodai programokat bővíteni tudtuk. Sajnos a közönségkorcsolya után is kevesebb lett az érdeklődés. A pálya építése is folytatódott. Rendeztük a parkolási lehetőséget, elkészült a kerítés és térburkolás is. A szezonban egyre több programot szerveztünk elsősorban a jégkorong körül. Voltak több napos záró tornák, ahova az ország több pontjáról érkeztek hozzánk. Ezzel talán hozzájárultunk Kőszeg hírnevének megerősítéséhez. A pálya 8 hónapig működött!
2019-ben folytattuk tovább a pálya fejlesztését, amihez már TAO támogatást is kaptunk. A jégkorongban elindítottuk az első nagypályás csapatunkat és egyre több eredményt értünk el a gyermekekkel. A korcsolyaoktatáson egyre több gyermek jutott el hozzánk, bár voltak olyan intézmények, akik elsősorban személyi feltételek hiányára hivatkozva nem folytatták a programot. A közönség részére megtartott nyitvatartási időben egyre kevesebb ember érkezett hozzánk. Viszont egyre több vendég érkezett vidékről. A hozzánk járó szülők is egyre nagyobb figyelmet fordítottak a jégkorong iránt és elindítottuk az amatőr felnőtt csapatunkat. Az évzáró programjaink megint sikeresek voltak. Közel 100 vendég érkezett hozzánk! A 2019/2020-as szezonban érkezett hozzánk egy cseh edző akivel megpróbáltuk a jégkorongos eredményeinket még tovább emelni.
2019 év végétől a pandémiának köszönhetően jelentősen megváltoztak a feltételek. Megszűntek a korcsolyaoktatások, a közönség korcsolya és csak az amatőr/profi sportot űzők vehették igénybe szolgáltatásainkat. Sajnos ez rengeteg anyagi és egyéb nehézséget okozott nekünk. Viszont elindítottuk a női U25B felnőtt csapatunkat a Jégkorong Szövetség által indított bajnokságban. A 9 csapatos bajnokságban végül 8 helyen zártunk. Az év végén ismét rendeztünk egy olyan tornát, ahol 8 csapat 2 napon keresztül versenyzett nálunk.
A terveink szerint szeretnénk folytatni minden programunkat és már augusztus végén kinyitni a pályát. Megrendezzük a hónap végén az edzőtáborunkat és megkezdjük az intézményekkel való egyeztetéseket a korcsolyaoktatások ügyében. Számítunk arra, hogy továbbra is élvezzük a közösség támogatását és igényét a pályára. Terveink szerint novembertől biztosítunk lehetőséget a korcsolyázásra. A jégkorongos programunk már összeállt a szezonra, ami sok elvárást támaszt felénk. Folytatjuk a gyermekek toborzását, a programok szervezését és próbálunk lehetőséget biztosítani minden érdeklődő számára. Szeretnénk hosszútávon a pálya sátras borításának cseréjét megoldani (valószínű 2022 nyarán), ezzel javítva a fenntartási költségeinket. Ha lesz rá lehetőségünk, akkor a pálya gépészetét is átalakítanánk a kedvezőbb fenntarthatóság érdekében.

Kérem a Tisztelt Képviselő Testületet, hogy a beszámolót fogadja el.

Kőszeg, 2021. augusztus 10.



Tisztelettel:
Soós Attila s. k.
UNICUM Kft. ügyvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az UNICUM Kft. jégpálya működéséről, ingatlan-használatáról szóló beszámolóját elfogadja.