2023. November 16., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. alapító okiratára vonatkozó 158/2023. (IX. 26.) képviselő-testületi határozat módosítása.
1. napirendi pont:
A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. alapító okiratára vonatkozó 158/2023. (IX. 26.) képviselő-testületi határozat módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Alapító Okiratának módosítását a Képviselő-testület a 2023. szeptember 26-i ülésen hagyta jóvá.
A módosítás kiterjedt a könyvvizsgáló megválasztására, a Városüzemeltető Kft. telephelyének címrendezésére, a főtevékenység megváltoztatására, továbbá a társaság képviseletre jogosultjai tekintetében történt változás.
A Városüzemeltető Kft. jogi képviselője a döntést követően valamennyi a módosításhoz szükséges dokumentumot összekészített, majd jelezte, hogy a korábban meghozott testületi határozat kiegészítésre szorul. A jelenlegi előterjesztés részeként a korábbi határozati javaslat visszavonását kezdeményezzük, egyúttal a kiegészített és pontosított határozati javaslat elfogadását kérjük a Képviselő-testülettől annak érdekében, hogy az átvezetés végrehajtható legyen.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. november 15.

Eső Attila s.k.
ügyvezető




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 158/2023. (IX.26.) sz. képviselő-testületi határozatát visszavonja.
Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2023. 2024., és 2025. december 31. napjával végződő üzleti évek könyvvizsgálatára vonatkozó, a CONSULTATIO Gazdasági és Adóügyi Tanácsadó Kft.-vel kötendő könyvvizsgálati szerződést 2023. november 1.napjával az 1. melléklet szerint tartalommal jóváhagyja és egyben felhatalmazza a Kft. ügyvezetőjét a szerződés aláírására.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. telephelyének címváltozását jóváhagyja, így a Társaság telephelyének címe Kőszeg, Alsó krt. 22/B. számra módosul.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. főtevékenységének változásához hozzájárul, azt elfogadja, ezzel a Társaság főtevékenysége 6832’08 Ingatlankezelés-re módosul.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. képviseleti jogára Kovács-Horváth Zita mellett Esső Zoltánt jogosítja fel, mely jogosultság 2023. november 1. napjától öt éves időtartamra áll fenn.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. alapító okiratának változásokkal egységes szerkezetbe foglalt hatályosított szövegét 2023. november 1. napjától a testületi határozat szerinti tartalommal elfogadja, egyben felhatalmazza a Kft. képviselőjét, hogy az alapító okirat változásainak cégjegyzékben történő átvezetése érdekében a szükséges cégeljárás lefolytatását haladéktalanul kezdeményezze.

Felelős: Eső Attila ügyvezető igazgató
Határidő: értelemszerű

1. melléklet Könyvvizsgálói szerződés tervezet
2. melléklet Alapítói Okirat tervezet