Római Katolikus Plébánia

A Kőszegi Kőszegi Plébánia Hivatal információ.

Kőszegi Plébánia HivatalPlébános: Dr. Perger Gyula

Hivatal: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 12.
Telefonszám: +36 94 563 397
Mobil: +36 30 337 0797
E-mail: koszeg@martinus.hu

Hivatali órák rendje:

Hétfő: ----
Kedd: ----
Szerda: 16-18 óra
Csütörtök: 8-11 óra
Péntek: 16-18 óra

A szentmisék rendje Kőszegen

Vasárnap
8:00
Jézus Szíve templom
német nyelvű - deutschsprachig
9:30
Jézus Szíve templom
11:00
Jézus Szíve templom
családi szentmise szeptember 1 – május 31.
16:30
Zárda templom
horvát nyelvű (2. és 4. vasárnap) - hrvatske
18:00
Zárda templom
Hétfő
7:00
Zárda templom
Kedd - Szombat
7:00
Zárda templom
19:00
Jézus Szíve templom

OLASZORSZÁGI KÖRUTAZÁS ÉS ZARÁNDOKLATLelki vezetéssel, szentmisékkel és idegenvezetéssel

Az utazás leírásának letöltése

Nagyböjt 5. vasárnapja - 2023. március 26.1) Ferenc pápa szándéka szerint perselyadományunkat a mai vasárnap a szentföldi szenthelyek javára adtuk.

2) A Szent Korona nyomában program délután 2-kor kezdődik egy helytörténeti sétával a Hunyadi parkból (Mátyás szobortól), 15 órától pedig megnyílik a koronaőrző bunker a látogatók előtt. 18 órától az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Szent Tamás termében előadást tartanak a koronaőrök, valamint bemutatásra kerül a "Mi megvédjük a koronát, a korona megvéd minket" című könyv is.

3) A horvát közösség ma délután 3 órakor keresztutat vezet a Kálváriára. Találkozójuk az első stációnál lesz. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a közös imádságra.

4) Ma és jövő vasárnap délután fél 5-kor a Jézus Szíve templomban az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása lesz. Imádkozzunk a jegyespárokért!

5) Csütörtökön délután 5 órakor az idei évben első szentáldozásra készülő gyerekek szüleinek, szülői értekezlete lesz a Jézus Szíve templomban.

6) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

7) Nagyböjt péntekjein a Jézus Szíve templomlomban ¼ 6-tól keresztutat végzünk, Kőszegfalván pedig vasárnap 3 órakor. S ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

8) Jövő szombaton reggel 8 órától a Jézus Szíve templomot szeretnénk előkészíteni a húsvéti ünnepekre, ezért templom takarításra hívunk és várunk Benneteket!

9) Jövő vasárnap virágvasárnap a szentmiséken passiót énekelnek, valamint a fél 10-kor kezdődő szentmisében ünnepélyes barka szentelést végzünk!

10) A húsvéti oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk!

11) Akik nagyszombaton a szentsír őrzésére vállalkoznának, időpont egyeztetés miatt kérem iratkozzanak fel a sekrestyében.

12) Mivel pénteken Plébániánk területén három temetés is lesz, ezért a házaknál lévő betegeket a szerdai napon március 29-én látogatjuk meg húsvéti gyóntatás céljából, kérem, hogy akik szeretnének élni a lehetőséggel, azok a mai szentmisék előtt és után jelezzék szándékukat a sekrestyében.

13) Szentgyónásra lehetőséget a nagyhéten már nem tudunk biztosítani, ezért kérjük, hogy akik még nem végezték el a húsvéti szentgyónásukat és szeretnének élni a szentgyónás lehetőségével azok számára, pénteken délután 5 és 6 óra között lehetőséget biztosítunk erre a Jézus Szíve templomban.

14) A Pápa látogatásra a jövő héten még lehet jelentkezni a fogadóóra keretében.

15) Jócselekedet gyakorlat a jövő hétre: senkiről nem mondok semmi rosszat!

Nagyböjt 4. Vasárnapja - 2023. március 19.1) Csütörtökön délelőtt a nyugdíjas klub tagjai Zalaegerszegre indulnak a Mindszentyneumba. Találkozójuk reggel 7.30-kor lesz a Liszt Ferenc utcában.

2) Csütörtökön délután 5 órakor a Bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

3) Csütörtökön este 6 órakor felnőtt hittan lesz a nővérek rendházában.

4) Jövő szombaton délután fél 5-kor ovis mise lesz a Zárda templomban.

5) Az előző évek gyakorlatát követve Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, szombaton lelkiadoptálásra lesz lehetőség a 18 órakor kezdődő előesti szentmise keretében. Akik ezt a szándékot szívükön viselik, és vállalni tudják, hogy egy megfogant életért, amelyet az abortusz veszélye fenyeget, kilenc hónapon keresztül imádkoznak, azokat kérjük, hogy iratkozzanak fel a sekrestyében a mai szentmisék után. Szombaton az ünnepélyes fogadalmukat le tudják tenni az esti szentmise keretében.

6) Jövő szombaton az esti szentmise után megáldjuk a plébániaház udvarán adományból elhelyezett feszületet. A szentmise után mindenkit szeretettel várunk erre a megáldásra.

7) Jövő vasárnap délután fél 5-kor a Jézus Szíve templomban az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása lesz. Imádkozzunk a jegyespárokért!

8) Már előre hirdetjük, hogy március 31-én, pénteken délelőtt a házaknál lévő betegeket látogatjuk meg húsvéti gyóntatás céljából, kérem, hogy akik szeretnének élni a lehetőséggel, azok jelezzék szándékukat a sekrestyében a szentmisék előtt és után.

9) Nagyböjt péntekjein a Jézus Szíve templomlomban ¼ 6-tól keresztutat végzünk, Kőszegfalván pedig minden vasárnap 3 órakor. S ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

10) Jövő vasárnap Ferenc pápa szándéka szerint a Szentföldi szent helyek javára adjuk a perselyadományunkat.

11) A húsvéti oltárok díszítésre adományokat köszönettel elfogadunk.

12) Plébániánk területén szolgálatot teljesítő Brenner József nagyprépost, illetve Hurgoi Sándor atya a napokban ünneplik névnapjukat! Isten áldása kísérje mindennapjaikat, imádságainkban emlékezzünk meg róluk.

13) Jócselekedet gyakorlat a hétre: valamelyik munkatársunk vagy családtagunk irányába egy jócselekedetet végzünk.

Nagyböjt 2. Vasárnapja - 2023. március 5.1) A katolikus Iskolák javára Kőszegen 195.535 ft, Kőszegfalván 32.940 ft jött össze, amely összeget továbbítottunk a Püspöki Hivatalnak, az Ő nevükben is köszönjük. A törökországi földrengés túlélőinek 350.495 ft és 110 euró adomány gyűlt össze, amelyet továbbítottunk a Katolikus Karitász adományvonalán keresztül. Február hónapban a Jézus Szíve templom javára 12.500 ft adomány, a Kőszegfalvi templom javára 10.000 ft adomány gyűlt össze. Minden felajánlást hálásan köszönünk.

2) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

3) Csütörtökön délután 5 órakor a Bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

4) Csütörtökön este 6 órakor felnőtt hittan lesz a nővérek rendházában.

5) Nagyböjt péntekjein a Jézus Szíve templomlomban ¼ 6-tól keresztutat végzünk, Kőszegfalván pedig minden vasárnap 3 órakor. S ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

6) A betegek kenetét közösségi formában szolgáltatjuk ki jövő vasárnap a fél 10 kor kezdődő szentmise keretében, Kőszegfalván pedig március 19-én a 11 órai szentmise keretében. A szentkenet szentségét minden évben fel lehet venni. Felvehetik mindazok, akik elmúltak 60 évesek, vagy még nem 60 évesek, de betegség miatt ennek szükségét érzik. Akik a szentkenetet szeretnék felvenni iratkozzanak fel a sekrestyében.

7) Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek. Kérjük, hogy jövő héten hétfőtől szombatig délelőtt 8 és 10 óra között, valamint szerda délután 3 és 5 óra között a felajánlásokat hozzátok el a Brenner János közösségi házba. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Isten áldja meg segítőkész családjainkat! Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát.

8) A ministránsok februári pontversenyében Vajai Mira (63), Lakner Dávid (61), Lakner Máté (48), Idaházi Anna (47) és Petősi Ádám (21) pontot értek el. Köszönjük a ministránsok szolgálatát, köszönjük a hétköznapi ministráns szolgálatot is. Várunk újabb ministránsokat az oltár köré.

9) Boldog Brenner János vártanú papunkról 8 részes film készült. Hétfőnként fél 6-kor vetítik a filmet a Savária Moziban Szombathelyen. Az első 3 rész vetítése, március 6-án hétfőn fél 6-kor kezdődik. Jegyfoglalás a Mozi honlapján lehetséges.

10) Jócselekedet gyakorlat a hétre: Tudatosan odafigyelek az apró örömökre, amelyeket a nap során érnek, a nap végére 5 apró örömet kell összegyűjteni, amely a nap során ért, s azokat este ajándékként köszönjük meg az Úrnak.

Nagyböjt 1. Vasárnapja - 2023. február 26.1) A szentmisék végén elvégezzük a hamvazás szertartását mindazoknál, akik hamvazószerdán nem részesültek ebben a szentelményben.

2) A mai vasárnapon a perselyadományt a katolikus oktatási intézmények javára adtuk.

3) A bérmálkozók oktatása csütörtökön fél 5-kor kezdődik az Árpádházi Iskolában.

4) Csütörtökön fél 5-től gyóntatás és szentóra lesz a kőszegfalvi templomban, majd 5 órakor szentmise a Rózsafüzér Társulat szándéka szerint, kérjük, hogy akik március 19-én Kőszegfalván szeretnék a betegek szentségét felvenni, elsőcsütörtökön végezzék el a szentgyónásukat.

5) Pénteken elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatjuk meg az elsőpéntekes betegeket, valamint a szociális otthonok lakóit.

6) Elsőpénteken ¼ 6-tól gyóntatás lesz a Jézus Szíve templomban, a szentmise után pedig szentségimádás városunkért, családjainkért!

7) Nagyböjt péntekjein a Jézus Szíve templomlomban ¼ 6-tól keresztutat végzünk, Kőszegfalván pedig minden vasárnap 3 órakor.

8) Szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

9) Szombaton délután fél 5-kor ovis mise lesz a Zárda templomban.

10) Jövő vasárnap a bérmálkozók befogadási szertartása lesz a fél 10-kor kezdődő szentmise keretében.

11) Már előre hirdetjük, hogy a betegek kenetét közösségi formában szolgáltatjuk ki március 12-án, vasárnap a fél 10 kor kezdődő szentmise keretében a Jézus Szíve templomban, Kőszegfalván pedig március 19-én a 11 órai szentmise keretében. A betegek kenet minden évben fel lehet venni. Felvehetik mindazok, akik elmúltak 60 évesek, vagy még nem 60 évesek, de betegség miatt ennek szükségét érzik. Akik a betegek kenetét szeretnék felvenni iratkozzanak fel a sekrestyében. Ne feledjük, hogy a betegek kenete felvételének feltétele a szentgyónás elvégzése, erre lesz még lehetőség elsőpénteken ¼ 6-tól a Jézus Szíve templomban.

12) Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

13) Március 3-án, pénteken délután 5 órakor Ökumenikus Világimanapot tartanak az Evangélikus Gyülekezeti Házban.

14) Köszönjük mindazok segítségét, akik Kőszegfalván a pénteki és a szombati napon a társadalmi munkában és a templom takarításában részt vettek.

15) Köszönjük a kálvária stációinak takarítását Molnárné Polgár Katalinnak, férjének Molnár Tibornak valamint Horváthné Marhold Katalinnak.

16) Köszönjük a lelkigyakorlaton való szép számú részvételt mind a három napon.

17) Jócselekedet gyakorlat a hétre: tudatosan figyeljünk oda, hogy senkiről ne mondjunk semmi rosszat.

Évközi 7. Vasárnap - 2023. február 19.1) A nagyböjti lelkigyakorlatunkat Dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek, egykori kőszegi káplán vezeti, amely február 22-én hamvazószerdán veszi a kezdetét. Kérem, hogy tegyük szabaddá a lelkigyakorlatos estéket, szerdát, csütörtököt és pénteket s vegyünk részt a lelkigyakorlaton, s ezzel kezdjük meg együtt a nagyböjti időszakunkat! Mindhárom nap délután 5 órától érsek atya, valamint Brenner József nagyprépost ny. püspöki helynök is a gyónók rendelkezésére áll, éljünk a lehetőséggel. A lelkigyakorlatos szentmisék este 6 órakor kezdődnek.

2) A lelkigyakorlatos szentmisén, valamint nagyböjt első vasárnapján és az előesti szentmisén is elvégezzük a hamvazás szertartását.

3) Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok. Ezeken a napokon az, aki betöltötte a 18. életévét és még nem kezdte meg a 60. évét, csak 3-szor étkezhet 1-szeri jóllakással. Húst ezeken a napokon, valamint nagyböjt péntekjein 14. életévünktől halálunkig nem fogyaszthatunk. Amilyen a nagyböjtünk, olyan a húsvétunk. Nagyböjtben tegyünk jó elhatározásokat: jöjjünk el a vasárnapi szentmise mellett egy hétköznapi misére is, jobban figyeljünk családtagjainkra, kevesebbet nézzünk TV-t, kevesebbet használjuk az okos telefont, illetve az internetet.

4) Nagyböjt péntekjein a Jézus Szíve templomlomban ¼ 6-tól keresztutat végzünk, Kőszegfalván pedig minden vasárnap 3 órakor.

5) A kálvária templomban a megkezdett felújítási munkálatok miatt a nagyböjti időszakban az idei évben sem tudunk szentmisét bemutatni.

6) Már előre hirdetjük, hogy a betegek kenetét közösségi formában szolgáltatjuk ki március 12-én, vasárnap a fél 10 kor kezdődő szentmise keretében, Kőszegfalván pedig március 19-én. A szentkenet szentségét minden évben fel lehet venni. Felvehetik mindazok, akik elmúltak 60 évesek, vagy még nem 60 évesek, de betegség miatt ennek szükségét érzik. Akik a szentkenetet szeretnék felvenni iratkozzanak fel a sekrestyében, mivel a szentkenet felvételének feltétele a szentgyónás elvégzése, kérjük, hogy akik szeretnék ezt a szentséget felvenni a lelkigyakorlat alatt végezzék el a szentgyónásukat.

7) Hétfőn délután fél 5-kor a Szeretláng imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

8) Hétfő este fél 7-kor Tazie imaóra lesz a Zárda templomban.

9) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

10) Csütörtökön délután 5 órakor a Bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

11) Jövő vasárnap perselyadományunkat jó szívvel adjuk a katolikus iskolák javára.

12) Köszönjük a földrengés túlélőinek szánt tárgyi adományokat, pénzbeli felajánlást jövő vasárnappal bezárólag lehet tenni a Jézus Szíve templomban a kihelyezett perselybe.

13) Köszönjük a szombati társadalmi munkában nyújtott sok-sok segítséget!

14) Kőszegfalván február 24-én pénteken, és február 25-én szombaton társadalmi munka keretében előkészülünk a templom felújítás következő szakaszához. Akik ebben a munkában segítségünkre tudnak lenni, azokat kérjük, hogy egyeztessenek az egyházközségi tagokkal, hogy a munkafolyamatokat össze tudjuk hangolni.

Évközi 6. vasárnap - 2023. február 12.1) Hétfőn fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás fél 6-kor kezdődik, 6 órakor pedig a szentmise, amelynek főcelebránsa Szakál Szilárd egykori kőszegi káplán, répcelaki plébános úr lesz, aki fél 6-tól a gyónók rendelkezésére áll. Az imaszándák kéréseket ne felejtsük erre az estére! Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar Hazánkért, annak lelki megújulásáért, városunkért, családjainkért, valamint saját bűneink engeszteléséért!

2) Jim Blount atya, a Szeretetláng mozgalom nemzetközileg ismert misszionáriusa kedden délután 5 órakor a szombathelyi székesegyházban tart előadást. 18 órakor szentmisét mutat be Dr. Székely János megyéspüspök. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

4) Csütörtökön délután fél 5-kor a bérmálkozók felkészítése is elkezdődik, amelynek helyszíne szintén az Árpádházi Iskola lesz.

5) Szombaton délután fél 5-kor ovis mise lesz a Zárda templomban.

6) Az elmúlt napok olyan súlyos katasztrófa helyzetről tanúskodnak, amely komoly és célzott összefogást kíván! Láthattuk a képernyőn keresztül, és az írott sajtóban megjelent fotókról, hogy milyen nagy bajban van most Törökország és Szíria! A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász éppen ezért azonnali gyűjtést hirdet az Ő megsegítésükre! Elsősorban: meleg kabát, esőkabát, sapka, sál, kesztyű, meleg zokni, meleg takaró, hálózsák, tisztálkodási szerek, babaruhák, pelenka, tápszer, termosz, elemlámpa és ruhaneműkre lenne szükség. Mindezeket a szerdai napon lehet a Brenner János közösségi házba elhozni reggel 8 és délután 5 óra között. Valamint pénzbeli adománnyal is segíthetjük a rászorulókat, amelyet a templomban, erre a célra kijelölt perselybe lehet elhelyezni.

7) A karácsonyi oltár elbontása, szombaton reggel 8 órától történik, majd ezt követően 10 órától a templom takarítása, akik bármilyen formában a segítségünkre tudnak lenni, azokat várjuk a szombati napon a Jézus Szíve templomban.

8) Kőszegfalván február 24-én pénteken, és február 25-én szombaton társadalmi munka keretében előkészülünk a templom felújítás következő szakaszához. Akik ebben a munkában segítségünkre tudnak lenni, azokat kérjük, hogy egyeztessenek az egyházközségi tagokkal, hogy a munkafolyamatokat össze tudjuk hangolni.

Évközi 5. vasárnap - 2023. február 5.1) Ma minden szentmise után Balázs áldásban részesítjük a kedves testvéreket, kérve Szent Balázs püspök közbenjárását, hogy szabadítson meg minket a torokbetegségtől és minden más bajtól.

2) Hétfőn délután fél 5-kor a Szeretláng imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

3) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

4) Csütörtökön délután 5 órakor a Bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

5) Csütörtökön este 6 órakor a felnőtt hittan lesz a nővérek rendházában.

6) Szerda este 7 órakor a Plébánia házban a Kőszegfalvi Egyházközségi Képviselőtestület tagjai találkoznak.

7) Csütörtökön este 8 órakor a Gazdasági Bizottság tagjai találkoznak a Plébánia házban.

8) Pénteken este 7 órakor a Kőszegi és Kőszegfalvi Egyházközség tagjai találkoznak a Plébánia házban, ahol egyházközségi gyűlés keretében elfogadásra kerül a zárszámadás a 2022-es esztendőről, valamint a 2023-as esztendő költségvetése.

9) Március 18-án, szombaton délelőtt Bodajkra a Mária kegyhelyre és délután Budapestre az Operettszínházba szeretnénk kirándulást szervezni, ahol a Mária Főhadnagy operettet tekintenénk meg. Jelentkezni a szerdai fogadóóra kezdetétől, délután 4 órától lehet, a részvétel költségének befizetésével. Az autóbusz díja 8.000 ft, a színházjegy 6.900 ft, a vezetés díja Bodajkon 500 ft. Így összesen 15.400 ft befizetést szeretnénk kérni a jelentkezőktől.

Évközi 4. vasárnap - 2023. január 29.1) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

2) Csütörtökön fél 5-től gyónási lehetőség és imaóra lesz a Kőszegfalvi templomban, 5 órakor pedig szentmise.

3) Csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén az esti 6 órai szentmisében elvégezzük a gyertya szentelés szertartását. A szertartáson az otthonról elhozott gyertyákat is megszenteljük.

4) Pénteken elsőpénteken délelőtt a szociális otthonok lakóit látogatjuk meg, este fél 6-tól gyóntatás lesz a Jézus Szíve templomban. A szentmisét követően elsőként Balázs áldást adunk, majd szentségimádás lesz városunkért, családjainkért!

5) Elsőpénteken, Szent Balázs püspök ünnepén az esti szentmisét követően, valamint a szombat előesti és a jövő vasárnapi szentmisék után elvégezzük a Balázs áldás szertartását.

6) Szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

7) A Kőszegi Egyházközség alakuló ülésén megválasztásra került az új egyházközségi elnök Molnárné Polgár Katalin személyében, munkáját Isten áldása kísérje és segítse. Az új képviselőtestületet tagjait Dr. Székely János megyéspüspök tisztségükben megerősítette a 80/2023 leiratával. A Képviselőtestület megbízatása 2028. január 22-ig szól.

Évközi 3. vasárnap - 2023. január 22.1) Az Ökumenikus imahét keretében az ukrajnai menekültek javára 102.885 ft adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus segélyszervezetnek továbbítunk. A felajánlott adományt hálásan köszönjük.

2) Hétfőn délután fél 5-kor a Szeretláng imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

3) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

4) Csütörtökön délután 5 órakor a Bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

5) Csütörtökön este 6 órakor a felnőtt hittan lesz a nővérek rendházában.

6) A leendő bérmálkozók szüleinek szülői értekezlete csütörtökön délután fél 5-kor lesz a Jézus Szíve templomban, mind a szülőket, mind a leendő bérmálkozókat szeretettel hívjuk erre az alkalomra.

7) Az olaszországi zarándokútra január 25-től, szerdától lehet jelentkezni 100.000 ft előleg befizetésével a plébániai fogadóórák keretében. A jelentkezésnél a személyigazolvány szám bediktálására is szükség lesz. A zarándokút programja olvasható plébániánk honlapján, valamint facebook oldalán is, valamint hátul a kiadványoknál is helyeztünk el nyomtatott példányokat!

8) Az új Egyházközségi Képviselőtestület tagjaival csütörtökön este 7 órakor alakulóülést tartunk a Plébánia épületében, amely ülésen megválasztásra kerül az új egyházközségi elnök. A tagokat szeretettel hívom és várom az ülésre.

9) Az idei évben is az egyházközségi hozzájárulás befizethető csekken és banki átutalással, valamint a plébániai fogadóórákban is. Az adminisztráció megkönnyítése érdekében kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a pontos címet, mind a csekkes befizetésnél, mind az átutalásnál. Az egyházközségeknek nyújtott kedvezőbb banki költségek miatt a CIB banknál is nyitottunk számlát mind a kőszegi mind a kőszegfalvi egyházközségnek, így kérjük, hogy az újonnan nyomtatott csekken adják fel az egyházközségi hozzájárulást, vagy az új bankszámlaszámra utalják a befizetést. Az új csekkeket elhelyeztük a templomban hátul a kiadványoknál.

Évközi 2. vasárnap - 2023. január 15.1) Ma este 6 órakor a Jézus Szíve templomban kezdetét veszi az Ökumenikus imahét, amelyen igét hirdet Baranyay Csaba evangélikus lelkész. Várjuk a kedves testvéreket, hogy közösen imádkozzunk a keresztények egységéért!

2) Az Ökumenikus imahét keretében hétfő este 6 órakor Tazie imaóra lesz a Zárda templomban, csütörtökön este 6 órakor ökumenikus istentisztelet a Jézus Szíve templomban, amelyen igét hirdet Dr. Lőrincz Zoltán református lelkész, pénteken este 6 órakor az evangélikus templomban lesz a záró alkalom, amelyen igét hirdet Hurgoi Sándor atya. Az ökumenikus alkalmak miatt a Jézus Szíve templomban csütörtökön és pénteken este nem lesz szentmise.

3) Valamint szerda este sem lesz szentmise a Jézus Szíve templomban, mert szerdán délelőtt 9 órakor tartjuk a szentmisét Árpádházi Szent Margit tiszteletére, amelyet Dr. Székely János megyéspüspök celebrál templomunkban. Bátorítjuk a kedves Testvéreket, hogy jöjjenek el a szerdai napon délelőtt a püspöki szentmisére!

4) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

5) Jövő szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

6) Jövő vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmisén a Deutschkreutzi kórus énekel Szilágyi Miklós karnagy vezényletével.

7) A római zarándokútra január 25-től lehet jelentkezni a plébániai fogadóórák keretében.

8) Az Új Ember éves előfizetési díja 18.720 ft, az Adorémus kiadvány éves előfizetési díja 14.280 ft, a Martinus újságé 3.600 ft. Befizethető a sekrestyében a szentmisék előtt vagy után, illetve a fogadóórák keretében a Plébánia Hivatalban is.

9) Az új Egyházközségi Képviselőtestület tagjai jövő vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmisében teszik majd le az esküjüket. Alakuló ülést, január 26-án, csütörtökön este 7 órakor tartunk a Plébánia épületében, amely ülésen megválasztásra kerül az új egyházközségi elnök.

10) Az idei évben is az egyházközségi hozzájárulás befizethető csekken és banki átutalással, valamint a plébániai fogadóórákban is. Az adminisztráció megkönnyítése érdekében kérjük, hogy minden esetben tüntessék fel a pontos címet, mind a csekkes befizetésnél, mind az átutalásnál. Az egyházközségeknek nyújtott kedvezőbb banki költségek miatt a CIB banknál is nyitottunk számlát mind a kőszegi mind a kőszegfalvi egyházközségnek, így kérjük, hogy az újonnan nyomtatott csekken adják fel az egyházközségi hozzájárulást, vagy az új bankszámlaszámra utalják a befizetést. Az új csekkeket elhelyeztük a templomban hátul a kiadványoknál.

11) Az egyházközség keretein belül szervezett szombati dísznóvágáson Dr. Kovács István doktor úr kezdeményezéshez, még 11 ember társult anyagi felajánlással, ezen kívül pedig 12 ember a kétkezi munkájával. Felajánlásuknak és munkájuknak köszönhetően több, mint 100 rászoruló családnak tudtunk segíteni az idei évben is.

Karácsony vasárnapja - 2022. december 25.1) Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldást ad, amely áldást a Duna TV élő egyes adásban közvetít, akik elvégezték karácsonyra a szentgyónásukat, karácsony napján megáldoznak és bekapcsolódnak a Televízió segítségével a közvetítésbe teljes búcsúban részesülhetnek.

2) Karácsony másnapján a Jézus Szíve templomban, reggel 8 órakor és fél 10-kor lesz szentmise. Az előző évek gyakorlatát követve ezen a napon 11 órai szentmisét nem tartunk Kőszegen a Jézus Szíve templomban, csak Kőszegfalván.

3) Kedden Szent János ünnepén az este 6 órakor kezdődő szentmise keretében a Jézus Szíve templomban bor szentelést tartunk.

4) Szombaton az esztendő utolsó napján az év végi hálaadás délután 4 órakor kezdődik a Jézus Szíve templomban. Minél többen vegyünk részt az év végi hálaadáson, hiszen van miért hálát adnunk egyéni és közösségi életünkben egyaránt.

5) Január 1-én, vasárnap az új esztendő első napján, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén plébániánk területén a Jézus Szíve templomban reggel 8 órakor, délelőtt fél 10-kor és 11 órakor lesz szentmise, Kőszegfalván pedig délelőtt 11 órakor.

6) Az adventi első két koncerten az előadók díjának kifizetése után 180.000 ft maradt a Jézus Szíve templom javára. A karitász javára a tartós élelmiszer felajánláson kívül 12.000 ft, a templom karácsonyi díszítésre Kőszegen 99.500 ft, Kőszegfalván pedig 34.000 ft jött össze, tartós élelmiszer falajánlással 145 családnak segítettünk. A pénzbeli adományokat is és a tartós élelmiszer falajánlásokat is, mindenkinek hálásan köszönjük.

7) Köszönjük mindazok önzetlen munkáját, akik Kőszegen a Jézus Szíve templom és a Kőszegfalvi templom karácsonyi díszítésében segítségünkre voltak, köszönjük a nagy karácsonyfák felajánlását Kőszegen Alasz Lászlónak és a kőszegi Önkormányzatnak valamint Magyar Péternek aki a többi karácsonyfát Felsőmarácról szállította ide Kőszegre.

8) A plébánia udvarán kialakított Betlehem február 2-val bezárólag a két ünnep között is a plébániai fogadóórák keretében látogatható.

9) Isten áldásában és kegyelmében gazdag szent karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Advent 3. vasárnapja - 2022. december 11.1) Hétfőn este fél 6-kor az Evangélikus Gyülekezeti házban Tazie imaóra lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

2) A rorate szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6 órakor kezdődnek a Jézus Szíve templomban, azonban a jövő héten kedden reggel nem lesz hajnali szentmise, mivel a fatimai engesztelő napunkat tartjuk! Délután 5 órától 6 óráig gyónási lehetőséget biztosítunk, majd 6 órakor szentmise lesz, amelynek főcelebránsa Kovács Richárd egykori kőszegi káplán, majd iskola lelkész, jelenlegi kenyeri plébános úr lesz. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért, annak lelki megújulásáért, városunkért, családjainkért és saját bűneink engeszteléséért!

3) Csütörtökön 17.15-kor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában, a felnőtt hittan a nővérek rendházában este 6 órakor kezdődik.

4) Pénteken délután 5 és 7 óra között szintén a gyónók rendelkezésre állunk. Bátorítjuk a kedves testvéreket, hogy a kijelölt időpontokban kedden és pénteken minél többen végezzék el a karácsonyi szentgyónásukat!

5) Jövő szombaton reggel 8 órától társadalmi munka keretében karácsony előtti takarításra hívjuk és kérjük a testvéreket a Jézus Szíve templomba.

6) Jövő szombaton az esti szentmise után a kőszegi vonósok adventi karácsonyi koncertje lesz templomunkban, az Árpádházi Iskola növendékeinek közreműködésével, vasárnap este 6 órakor pedig a Concordia- Barátság énekegyesület ünnepi hangversenye lesz templomunkban. Mindkét eseményre a belépés ingyenes.

7) Akik jelentkeztek a december 20-i budapesti Angelica leánykar hangversenyére, azok az utazás költségét 8.000 ft, valamint a Zeneakadémia épületében való vezetés díját, amely nyugdíjasok esetében 1.250 ft, felnőttjegy 2.500 forint a fogadóórában tudják befizetni a jövő héten, s egyben átadjuk az ajándék belépőjegyet az esti hangversenyre. Az indulás december 20-án, kedden délelőtt 11 órakor a volt Kulacs étterem elől lesz.

8) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk!

Advent 2. vasárnapja - 2022. december 4.1) A rorate szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6 órakor kezdődnek a Jézus Szíve templomban!

2) Az új képviselőtestületbe a mai nappal bezárólag lehet tagokat jelölni.

3) A Szeretetláng imaközösség tagjai hétfőn délután fél 5-kor találkoznak a Jézus Szíve templomban.

4) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

5) Csütörtökön 17.15-kor az Árpádházi Iskolában találkoznak a Szent Ambrus bibliakör, valamint az egyházi énekkar tagjai.

6) Csütörtökön Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a Jurisics téren található Mária szobornál tartunk Mária köszöntő imádságot. Az imádságot követően a plébánia udvarán megáldjuk a kialakított Betlehemet. Bátorítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyenek részt ezen az imádságon este 6 órakor, amelyet városunkért ajánlunk fel az ősi Szűzanya szobornál. A plébánia ház udvarán kialakított Betlehem a későbbiekben a fogadóórák alatt is bárki számára látogatható lesz.

7) Szombaton délelőtt 10 órakor a Székesegyházban Brenner János vértanú papunk tiszteletére lesz szentmise halálának évfordulóján, a szentmise szónoka Dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek lesz. Mindenkit szeretettel várnak.

8) Szombaton délután fél 5-kor Pitti Katalin művésznő és Pálmai Árpád orgonista lesznek a vendégeink. Ezen rendezvényünk is 2.000 ft adomány felajánláshoz kötött lesz, amelyet majd a templom bejáratánál a perselybe lehet elhelyezni, ebből a felajánlásból fizetjük a fellépők díját, a fennmaradó rész pedig a Jézus Szíve templom javára fordítódik.

9) Akik számára könnyebbséget jelent a templomot megközelíteni a sekrestye felől, bátran használják a sekrestye felőli bejáratot erre a célra.

10) A ministránsok novemberi pontversenyén Nemes Roland 78 pontot, Vajai Mira 72 pontot, Lackner Dávid és Máté 55 pontot, Idaházi Anna 39 pontot, Csordás Fanni és Regina 35 pontot szereztek. Köszönjük a ministránsok szolgálatát, köszönjük, hogy hétköznapi miséken is vállalnak szolgálatot. A pontversenyt annak idején Dr. Seregély István vezette be a Szombathelyen a Székesegyházban, illetve itt Kőszegen is. Ezt a jól bevált módszert vettük át mi is Sándor atyával.

11) A Mikulás ajándékát a gyerekek a szentmise után a sekrestyénél vehetik át.

Advent 1. vasárnapja - 2022. november 27.1) Az elmúlt vasárnap perselyadományunkat a Karitász javára adtuk, amelynek összege Kőszegen 239.445 ft és Kőszegfalván 30.220 ft volt, az összeget továbbítottam a Püspöki Hivatalnak, valamint a helyi Karitásznak, az ő nevükben is köszönöm!

2) Az előző évek hagyományait követve rászoruló testvéreink javára tartós élelmiszer felajánlást is lehet tenni, s ezen élelmiszereket a Brenner János közösségi házba lehet elhozni keddtől szombatig reggel 8 és 9 óra között, valamint szerdán délután 4 és 5 óra között december 17-vel bezárólag.

3) A rorate szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6 órakor kezdődnek a Jézus Szíve templomban!

4) Csütörtökön 17.15-kor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában.

5) Elsőcsütörtökön délután 4 órától rózsafüzért imádkozunk Kőszegfalván, fél 5-kor szentségimádás és gyóntatás lesz, majd 5 órakor szentmise.

6) Elsőpénteken délután 5 órától gyóntatás lesz a Jézus Szíve templomban, majd 6 órakor szentségimádást tartunk! Már az adventi szent idő kezdetén igyekezzünk elvégezni a karácsonyi szentgyónásunkat!

7) Szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás a Jézus Szíve templomban, délután 5 órakor pedig ovis mise lesz a Zárda templomban.

8) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik az elsőpéntekes betegeken kívül szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelezzék a sekrestyében. December 2-án, elsőpénteken délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. Pontos név és cím bediktálást szeretnénk kérni a fogadóórában vagy a szentmisék előtt és után a sekrestyében.

9) Az idei esztendőben is szervezünk adventi-karácsonyi hangversenyeket templomunkban, ennek első alkalma jövő szombaton december 3-án, délután fél 5-kor lesz a Jézus Szíve templomban. Első meghívottunk László Attila erdélyi magyar énekes, a csillag születik harmadik szériájának nyertese lesz. Ez a rendezvény 2.000 ft adomány felajánláshoz kötött, amelyet majd a templom bejáratánál a perselybe lehet elhelyezni, ebből a felajánlásból fizetjük a fellépő díját, a fennmaradó rész pedig a Jézus Szíve templom javára fordítódik.

10) December 10-én, szombaton délután fél 5-kor pedig Pitti Katalin művésznő és Pálmai Árpád orgonista lesznek a vendégeink. Ezen rendezvényünk is 2.000 ft adomány felajánláshoz kötött lesz.

11) A jelenlegi Kőszegi Egyházközségi Képviselőtestület ötéves mandátuma már két éve lejárt, ezért a kánonjog szerint előírás az új egyházközségi képviselőtestület felállítása. Az új képviselőtestületbe régi-új tagokat lehet jelölni jövő vasárnappal bezárólag. Jogosult jelölni és jelölhető minden olyan 18 éven felüli krisztushívő, aki a plébánia területén lakik, vagy legalább egy éve tevékenyen részt vesz az egyházközség életében, volt elsőáldozó és bérmálkozó. Ha házasságban él, érvényes szentségi házassága van. Választható minden 18 és 75 év közötti személy, akire az előbb felsorolt feltételek igazak. Minden hívő három személyt jelölhet, akiknél kérem, hogy a telefonszámot is írják oda, hiszen a jelöltet meg kell kérdeznem, hogy elfogadja-e a jelölést. Természetesen fontos, hogy a jelölt a mindenkori plébánossal tudjon és akarjon is együttműködni. A lapot, amelyre otthon, a három jelölt nevét felírjuk, jövő vasárnapig az erre kijelölt helyen lehet a templomban elhelyezni. Ezt követően összeállítjuk a jelöltek listáját, amelyet kifüggesztünk a templom hirdető táblájára. Január 14-én szombaton az előesti szentmise után és 15-én vasárnap pedig minden szentmisét követően lesz az új képviselőtestületi választás. Az új képviselőtestület az esküjét január 22-én vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmisében teszi majd le.

12) Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik szívükön viselték a püspöki vizitáció ügyét, s eljöttek a szerdai napon délelőtt a Jézus Szíve templomba a Püspök atyával való találkozóra. Köszönöm a Béri Balogh Iskola igazgatójának, a felkészítő tanároknak valamint a diákoknak az igényes műsort, amellyel megajándékoztak minket. Köszönöm, hogy két családi otthonban személyes látogatást is tehettünk.

13) Sok lehetőségünk van a szeretetteli tevékenykedésre advent idején, de figyeljünk arra, hogy ne tévesszük szem elől a célt: Jézus találkozni szeretne velünk karácsony ünnepén, és nem megfáradt, kiégett, hanem felkészült lelkünkre vágyik. Tegyünk jót, de annyit és úgy, hogy közben és általa díszbe öltözhessen a szívünk, mert a mi Urunk biztosan megérkezik!

Évközi 34. Krisztus Király vasárnap - 2022. november 20.1) A mai vasárnap az ország valamennyi templomában perselyadományunkat a Karitász javára adjuk. S az előző évek hagyományait követve rászoruló testvéreink javára tartós élelmiszer felajánlást is lehet tenni, s ezen élelmiszereket a Brenner János közösségi házba lehet elhozni keddtől szombatig reggel 8 és 9 óra között, valamint szerda délután 4 és 5 óra között december 17-ig bezárólag.

2) A Szeretetláng imaközösség tagjai hétfőn délután fél 5-kor találkoznak a Jézus Szíve templomban.

3) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Köszházban.

4) Csütörtökön 17.15-kor az Árpádházi Iskolában találkoznak a Szent Ambrus bibliakör, valamint az egyházi énekkar tagjai.

5) Pénteken este 18.30-kor ifjúsági hittan lesz a Zárda templomban.

6) Az esztendő végéhez közeledünk, ezért tisztelettel kérjük, hogy akik egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével még nem tettek eleget, ha lehetőségeik engedik tegyenek eleget ennek a Szent István király kora óta tartó kötelezettségnek.

7) Jövő esztendőre miseszándékokat lehet íratni a fogadóórákban. A szentmisék ára a Püspöki Kar rendelete alapján 3.000 ft, amelyet a szentmise íratásakor kell befizetni. A szentmisét írathatjuk élő és meghalt szeretteinkért, s ne feledjük, hogy a halottakért felajánlott szentmise a legtöbb, amelyet szeretteinkért még megtehetünk haláluk után, hogy ilyen formában is imádkozunk Értük.

8) Ma Krisztus Király vasárnapja van, s jövő vasárnap már advent 1. vasárnapja lesz, jövő hétvégén a szombat előesti szentmise keretében az otthonról elhozott adventi koszorúkat megszenteljük a szentmise kezdetén.

9) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik az elsőpéntekes betegeken kívül szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a sekrestyében. December 2-án, elsőpénteken délelőtt és délután fogjuk meglátogatni őket otthonukban. Kérjük, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. Pontos név és cím bediktálást szeretnénk kérni a szentmisék előtt és után a sekrestyében.

10) A jelenlegi Kőszegi Egyházközségi Képviselőtestület ötéves mandátuma már két éve lejárt, ezért a kánonjog szerint előírás az új egyházközségi képviselőtestület felállítása. Az új képviselőtestületbe régi-új tagokat lehet jelölni december 4-ig, ádvent 2. vasárnapjáig. Jogosult jelölni és jelölhető minden olyan 18 éven felüli krisztushívő, aki a plébánia területén lakik, vagy legalább egy éve tevékenyen részt vesz az egyházközség életében, volt elsőáldozó és bérmálkozó. Ha házasságban él, érvényes szentségi házassága van. Választható minden 18 és 75 év közötti személy, akire az előbb felsorolt feltételek igazak. Minden hívő három személyt jelölhet, akiknél kérem, hogy a telefonszámot is írják oda, hiszen a jelöltet meg kell kérdeznem, hogy elfogadja-e a jelölést. Természetesen fontos, hogy a jelölt a mindenkori plébánossal tudjon és akarjon is együttműködni. A lapot, amelyre otthon, a három jelölt nevét felírjuk, jövő vasárnaptól az erre kijelölt helyen lehet majd a templomban elhelyezni. Ezt követően összeállítjuk a jelöltek listáját, amelyet kifüggesztünk a templom hirdető táblájára. Január 14-én szombaton az előesti szentmise után és 15-én vasárnap pedig minden szentmisét követően lesz az új képviselőtestületi választás. Az új képviselőtestület az esküjét január 22-én vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmisében teszi majd le.

11) A mindenkori szombathelyi megyéspüspök öt évenként végig látogatja az Egyházmegye valamennyi plébániáját. Ez a látogatás a kőszegi plébánián november 23-án, szerdán délelőtt lesz. 1/2 9-kor a Püspök atya itt a Jézus Szíve templomban kötetlen beszélgetés keretében szeretne találkozni a hívekkel, ezért kérem, hogy akinek lehetősége van és a délelőtti órákban itthon tartózkodik, jöjjön el erre a beszélgetésre, találkozóra.

Évközi 33. vasárnap - 2022. november 13.1) Ma este 6 órakor fatimai engesztelésünk lesz, fél 6-tól a gyónók rendelkezésére állunk, majd 6 órakor szentmise, ezt követően a körmenet, minél többen vegyünk részt az engesztelésen, amelyet magyar hazánkért, varosunkért és saját bűneink engeszteléséért ajánlunk fel. A fatimai est szónoka Mikolás Attila egykori kőszegi káplán, salomvári plébános úr lesz.

2) Hétfő este fél 7-kor Tazie imaóra lesz a Zárda templomban, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

3) Csütörtökön délután ¼ 6-kor a Szent Mónika imaközösség és az énekkar tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában az összejövetelekre kijelölt tantermekben.

4) Csütörtökön este 6 órakor felnőtt hittan lesz a nővérek rendházában.

5) Pénteken este fél 7-kor középiskolás hittanosaink találkoznak a Zárda templomban.

6) Szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

7) Szombaton délután 5 órakor ovis mise lesz a Zárda templomban.

8) Naptárak, a kalendárium, valamint Rita nővér könyve megérkezett, átvehetők a sekrestyében a szentmisék előtt és után.

9) Jövő esztendőre miseszándékokat a plébániai fogadóórák keretében lehet íratni. A miseszándék ára a MKPK rendelkezése szerint 3.000 ft, amelyet a szentmise felíratásakor kell befizetni.

10) December 20-án, kedden este 6 órakor a Zeneakadémia nagytermében az Angelika lánykar karácsonyi hangversenye lesz a Béke karácsonya címmel Gráf Zsuzsanna vezényletével. A hangversenyre 49 db ajándék jegyet kaptunk Gráf Zsuzsannától, illetve a leánykartól, ezért a bekerülési költség az autóbusz díja, valamint 4 órától egy vezetés lenne a Zeneakadémián, amelynek költségét fizetnünk kell. A hangversenyre még 5 hely maradt, jelentkezni a fogadóórák keretében lehet.

11) Jövő vasárnap a MKPK rendelkezése szerint perselyadományunkat a Karitász javára adjuk.

12) Jövő vasárnap az egyházi év vége, Krisztus Király vasárnapja lesz, ezért ha tehetjük egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget.

13) A jelenlegi Kőszegi Egyházközségi Képviselőtestület ötéves mandátuma már két éve lejárt, ezért a kánonjog szerint előírás az új egyházközségi képviselőtestület felállítása. Az új képviselőtestületbe régi-új tagokat lehet jelölni december 4-ig vasárnapig. Jogosult jelölni és jelölhető minden olyan 18 éven felüli krisztushívő, aki a plébánia területén lakik, vagy legalább egy éve tevékenyen részt vesz az egyházközség életében, volt elsőáldozó és bérmálkozó. Ha házasságban él, érvényes szentségi házassága van. Választható minden 18 és 75 év közötti személy, akire az előbb felsorolt feltételek igazak. Minden hívő három személyt jelölhet, akiknél kérem, hogy a telefonszámot is írják oda, hiszen a jelöltet meg kell kérdeznem, hogy elfogadja-e a jelölést. Természetesen fontos, hogy a jelölt a mindenkori plébánossal tudjon és akarjon is együttműködni. A lapot, amelyre otthon, a három jelölt nevét felírjuk, jövő vasárnaptól az erre kijelölt helyen lehet majd a templomban elhelyezni. Ezt követően összeállítjuk a jelöltek listáját, amelyet kifüggesztünk a templom hirdető táblájára. Január 14-én szombaton az előesti szentmise után és 15-én vasárnap pedig minden szentmisét követően lesz az új képviselőtestületi választás. Az új képviselőtestület az esküjét január 22-én vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmisében teszi majd le.

14) Jövő esztendőben egy olaszországi zarándokútat szervezünk előreláthatólag május vagy június hónapban Siena, Róma, Castel-Gandolfo, Pompeji, Capri szigete, Assisi és Loretto érintésével. Részletes programot januárban tudunk az érdeklődők rendelkezésére bocsátani.

15) A királyi városi napon, egyházközségünkben feladatokat ellátó személyek is díjazottak lettek, így Kelemen Józsefné Kőszeg város Önkormányzatának kitüntető oklevelét kapta karitatív tevékenységéért, Kakucs Adél Petra nővér oktató-nevelő tevékenységéért Pro Communitate, Bazsó Cecília a város egyházi és civil zenei életért végzett munkásságáért posztumusz Pro Communitate díjat kapott. A kitüntetésükhöz, illetve a város valamennyi kitüntetjének őszinte szívből gratulálunk.

16) A mindenkori szombathelyi megyéspüspök öt évenként végig látogatja az Egyházmegye valamennyi plébániáját. Ez a látogatás a kőszegi plébánián november 23-án, szerdán délelőtt lesz. 1/2 9-kor a püspök atya itt a Jézus Szíve templomban kötetlen beszélgetés keretében szeretne találkozni a hívekkel, ezért kérem, hogy akinek lehetősége van és a délelőtti órákban itthon tartózkodik, jöjjön el erre a beszélgetésre, találkozóra.

17) Sándor atya ma ünnepli a születésnapját, jó Isten áldása, segítsége kísérje és oltalmazza mindenkor életútján.

Évközi 32. vasárnap - 2022. november 5.1) A Szeretetláng imaközösség tagjai hétfőn délután fél 5-kor találkoznak a Jézus Szíve templom Lourdes-i kápolnájában.

2) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Közházban.

3) Csütörtökön délután negyed 6-kor a Szent Ambrus bibliakör tagjai találkoznak az Árpádházi Iskolában a kijelölt tanteremben.

4) Jövő szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

5) Jövő vasárnap este 6 órakor fatimai engesztelésünk lesz a Jézus Szíve templomban, ezért a Zárda templomban jövő vasárnap este 6 órakor nem lesz szentmise. Fél 6-tól a gyónók rendelkezésére állunk, majd 6 órakor szentmise, ezt követően körmenet. A szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános úr, egykori kőszegi káplán lesz. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért, városunkért valamint saját bűneink engeszteléséért, s ne feledjük az imaszándék kéréseket sem.

6) A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium regisztrációhoz kötött nyílt napot tart november 10-én, csütörtökön délelőtt 9 órától. Regisztrálni az iskola honlapján, a gimnáziumi aloldalon, a felvételi menüpontra kattintva lehet. Szeretettel várják az érdeklődő diákokat és szüleiket!

7) A kőszegi esperesi kerület papjainak őszi korona gyűlése csütörtökön délelőtt fél 11-kor lesz a kőszegi Plébánia épületében.

8) Jövő szombaton délelőtt 10 órakor egyházmegyénk szülöttjének és védőszentjének Szent Márton az ünnepét tartjuk a Székesegyházban, amelynek szónoka és főcelebránsa Josef Halkó pozsonyi segédpüspök lesz. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a szentmisére!

9) Jövő esztendőre miseszándékokat a jövő héttől a plébániai fogadóórák keretében lehet íratni. A miseszándék ára a MKPK rendelkezése szerint 3.000 ft, amelyet a szentmise felíratásakor kell befizetni.

10) A ministránsok októberi pontversenyében az első helyezett Lackner Dávid (67), második helyezett Lackner Máté (64), harmadik helyezett Nemes Roland (59), negyedik helyezett Vajai Mira és ötödik helyen Andorka Csenge és Andorka Luca(20). Köszönöm a ministránsoknak, hogy nemcsak vasárnap, hanem hétköznap is vállalnak szolgálatot. Köszönöm Sándor atyának a ministráns foglalkozásokat, köszönöm a szülőknek is, hogy bátorítják gyermekeiket az oltár szolgálatra.

Évközi 30. vasárnap - 2022. október 23.1) A Szeretetláng imaközösség tagjai hétfőn délután fél 5-kor találkoznak a Jézus Szíve templom Lourdes-i kápolnájában.

2) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

3) Csütörtökön délután fél 6-kor a Szent Ambrus bibliakör tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

4) Jövő szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

5) 2023-as esztendőre egylapos falinaptár 50 ft, forgatható színes falinaptár 650 ft és kalendárium 750 ft-os áron előjegyeztethető a sekrestyében a jövő vasárnappal bezárólag a szentmisék előtt és után.

6) Tisztelettel kérjük, hogy akik jövő esztendőben is szeretnék a Martinus újság, Új Ember, Adorémust megrendelni, vagy eddig még nem rendelték és a jövő évtől szeretnék azok jövő vasárnappal bezárólag jelezzék szándékukat a sekrestyében. Az újságot és az Adorémus kiadvány árát egy részletben januárban kell majd minden előfizetőnek befizetni.

7) Dr. Székely János megyéspüspök Szombathelyen megalapította a Salkaházi technikumot, ahol oktatási és szociális ágazaton indítottak szakokat. Mindkét ágazaton olyan szakembereket képeznek, akik hivatásukkal embertársaikat szolgálják a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. Az idei tanévben az alábbi szakokat hirdetik meg 5 éves - érettségit és szakmát adó- képzésben: oktatási szakasszisztens, kisgyermekgondozó, -és nevelő, szociális és gyermekvédelmi szakasszisztens, szociális és rehabilitációs szakgondozó. 3 éves, érettségit nem, csak szakmát adó képzésben: szociális ápoló,-és gondozó; gyermek,-és ifjúsági felügyelő. Az intézményben nyílt napot tartanak jövő héten, október 27 és 28-án, csütörtökön és pénteken délelőtt 9 órától.

8) Dr. Székely János püspök atya egy imádságot írt egyházmegyénkért, amelyet kiosztottunk és a padokon megtalálható, vigyük haza az imalapot és egyénileg és közösségeinkben is imádkozzuk.

9) Örömmel hirdetjük, hogy a plébánia szervezésében, november 5-én szombaton este 6 órakor, a Jézus Szíve templomban Mozart Requiem-je csendül fel a Mindenszentek és Halottak napi ünnepkörben a Vox Savariae vegyeskar és a Güssingi városi kórus közreműködésével. A belépőjegy ára 4.000 ft, amely megvásárolható a Plébánia Hivatalban a fogadóórák keretében.

10) Szintén örömmel hirdetjük, hogy Rita nővérnek egy igényes stílusú és szép kivételű könyve jelent meg. Címe a Rózsafüzérről mindenkinek. A rózsafüzér imádságot sokan ismerik és kedvelik, de vajon mit tud a rózsafüzér, mire jó és hogyan használhatjuk. Ezekre a kérdésekre válaszol Rita nővér könyve, amely megrendelhető a sekrestyében 1990 forintos áron november 6-ig, vasárnapig a szentmisék előtt és után.

Évközi 28. vasárnap - 2022. október 9.1) A Szeretetláng imaközösség tagjai hétfőn délután 4 órakor találkoznak a Jézus Szíve templom Lourdes-i kápolnájában.

2) Hétfő este fél 7-kor Taize imaóra lesz az evangélikus gyülekezeti házban. Mindenkit szeretettel várnak!

3) Csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

4) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Ambrus bibliakör tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

5) Csütörtökön, fatimai engesztelő napunkon a rózsafüzér fél 6-kor kezdődik, majd 6 órakor a szentmise, amely a horvát nyelvű közösség szentmiséje lesz. A szentmisét Anton Kolic és Dumovits István atyák mutatják be. A szentmise után körmenetet a templomban tartjuk. Minél többen jöjjünk el imádkozni a világ békéjéért, városunkért, családjainkért, valamint saját bűneink engeszteléséért!

6) Pénteken este fél 7-kor középiskolás hittanosaink találkoznak a Zárda templomban.

7) Október a Szűzanya hónapja az esti szentmisék előtt fél 6-tól Rózsafűzért imádkozunk.

8) Kőszegfalván hétfőtől szombatig minden este 6 órakor szintén rózsafüzért imádkozunk vasárnap pedig délután 3 órakor.

9) A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium regisztrációhoz kötött nyílt napot tart holnap, hétfőn délelőtt 9 órától. Regisztrálni az iskola honlapján, a gimnáziumi aloldalon, a felvételi menüpontra kattintva lehet. Szeretettel várják az érdeklődő diákokat és szüleiket!

10) Örömmel hirdetem, hogy a plébánia szervezésében, november 5-én szombaton este 6 órakor, a Jézus Szíve templomban Mozart Requiem-je csendül fel a Mindenszentek és Halottak napi ünnepkörben a Vox Savariae vegyeskar és a Güssingi városi kórus közreműködésével. A belépőjegy ára 4.000 ft, amely megvásárolható a Plébánia Hivatalban a fogadóórák keretében.

11) 2023-as esztendőre egylapos falinaptár 50 ft, forgatható színes falinaptár 650 ft és kalendárium 750 ft-os áron előjegyeztethető a sekrestyében október 30-ig a szentmisék előtt és után.

12) Tisztelettel kérjük, hogy akik jövő esztendőben is szeretnék a Martinus újság, Új Ember, Adorémust megrendelni, vagy eddig még nem rendelték és a jövő évtől szeretnék azok október 30-i vasárnappal bezárólag jelezzék szándékukat a sekrestyében. Az újságot és az Adorémus kiadvány árát egy részletben januárban kell majd minden előfizetőnek befizetni.

13) Már előre hirdetjük, hogy október 20-án, csütörtökön a Jurisics Gimnázium dísztermében délután 3 órától megemlékező előadások lesznek A KŐSZEGI GIMNÁZIUM A KOMMUNISTA ÁLLAMBIZTONSÁG CÉLKERESZTJÉBEN Sólymos Szilveszter bencés atya és diákjainak pere címmel. Este 6 órakor Dr. Várszegi Asztrik ny. pannonhalmi főapát tart megemlékező szentmisét a Jézus Szíve templomban. Mind az előadásokra, mind a szentmisére mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

14) Jövő szombaton október 15-én, reggel 8 órától őszi nagytakarítást szeretnénk tartani a Jézus Szíve templomban, amelyre hívjuk és várjuk a segíteni tudó embereket.

Évközi 27. vasárnap - 2022. október 2.1) Elsőcsütörtökön délután 4 órától imaóra lesz Kőszegfalván, fél 5-től gyónási lehetőséggel, majd 5 órakor szentmise.

2) Pénteken Rózsafüzér Királynőjének ünnepén a Zárda templom búcsúnapja lesz, az ünnepi búcsúi szentmisét a reggel 7 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

3) Pénteken elsőpéntek délelőtt a házaknál lévő betegeket látogatjuk meg, valamint a szociális otthonok lakóit.

4) Elsőpénteken este fél 6-tól gyóntatás lesz a Jézus a Jézus Szíve templomban, majd 6 órakor szentmise, ezt követően szentségimádás tartunk városunkért, valamint a világ békéjéért. Bátorítjuk plébániánk közösségeit, hogy vegyenek részt az elsőpénteki szentségimádáson.

5) Elsőszombaton október 8-án, a Zárda templom szentségimádási napja van, szentségkitétel a 9 órakor kezdődő szentmise keretében lesz, szentségeltétel este fél 6-kor. Napközben is minél többen térjünk be a Zárda templomba a Szentségi Jézushoz.

6) Csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

7) Csütörtökön délután 6 órakor felnőtt hittan lesz a Brenner János közösségi házban. Mindkét alkalomra szeretettel várjuk a családjukért közösségben imádkozni akarókat, illetve azokat, akik hitükben még inkább szeretnének elmélyülni.

8) Pénteken este fél 7-kor középiskolás hittanosaink találkoznak a Zárda templomban.

9) Szombaton délelőtt 10 órakor ministráns foglalkozás lesz a Jézus Szíve templomban.

10) Október a Szűzanya hónapja az esti szentmisék előtt fél 6-tól Rózsafűzért imádkozunk. Az előző évek gyakorlatát követve kedden a Balogh iskola, szerdán a Bersek iskola, csütörtökön az Árpádházi Szent Margit iskola hittanosai, pénteken a Rózsafűzér Társulat tagjai, szombaton pedig az előesti szentmise előtt a Cursillo csoport tagjai imádkozzák a rózsafűzért a Jézus Szíve templomban.

11) Kőszegfalván hétfőtől szombatig minden este 5 órakor szintén rózsafüzért imádkozunk vasárnap pedig délután 3 órakor.

12) A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium regisztrációhoz kötött nyílt napot tart 2022. október 10-én, hétfőn délelőtt 9 órától. Regisztrálni az iskola honlapján, a gimnáziumi aloldalon, a felvételi menüpontra kattintva lehet. Szeretettel várják az érdeklődő diákokat és szüleiket!

13) Október 1. és november 28-a között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus valláshoz tartozását!

14) Örömmel hirdetem, hogy a plébánia szervezésében, november 5-én szombaton este 6 órakor, a Jézus Szíve templomban Mozart Requiem-je csendül fel a Mindenszentek és Halottak napi ünnepkörben a Vox Savariae vegyeskar és a Güssingi városi kórus közreműködésével. A belépőjegy ára 4.000 ft, amely megvásárolható a Plébánia Hivatalban a fogadóórák keretében.

15) Szeptember hónapban a Jézus Szíve templom javára 330.000 ft adomány befizetés történt a kőszegfalvi templom felújítására pedig 145.000 ft adományoztak. Isten fizesse meg az adományozók áldozatkészségét!

16) Ministránsok szeptemberi pontversenyében Lakner Máté és Lakner Dávid lettek az első helyezettek, köszönjük szorgalmukat. Bátorítjuk a fiatalokat, hogy vállaljanak ministráns szolgálatot.

17) Csütörtökön este 7 órakor Egyházközségi gyűlést tartunk a Brenner János közösségi házban, amelyre a kőszegi és kőszegfalvi egyházközségi tagokat szeretettel hívjuk és várjuk.

Évközi 23. vasárnap - 2022. szeptember 4.1) A mai napon Rómában Ferenc pápa boldoggá avatja I. János Pál pápát, aki rövid 33 napig szolgálta az Anyaszentegyházat 1978-ban pápaként.
2) Jövő héttől a hétköznapi szentmisék, valamint a szombat előesti szentmisék is este 6 órakor kezdődnek plébániánk területén.
3) A hittanra járó diákok a szentmise naplót az iskolában kapják meg. A mai vasárnaptól, hasonlóan a tavalyi évhez a szentmise után egy matricát kapnak, amelyet kérünk, hogy a szentmise naplóba ragasszanak be.
4) Új ministránsokat várunk, a már szolgálatot teljesítők mellé. Ministránsokat szombaton 12 órakor várom a plébániára egy közös pizzázásra.
5) Augusztus hónapban a Jézus Szíve templom javára 103.000 ft adomány befizetés történt, a Kőszegfalvi templom felújításának céljára augusztus hónapban 805.000 ft befizetés történt, amely magába foglalja Sulyok Józsefné temetési koszorúira szánt felajánlásokat is. Isten fizesse vissza mindenki áldozatkészségét.
6) Petra nővér főnöknői szolgálatát Isten áldása kísérje és segítse, köszönjük városunkért, közösségeinkért végzett szolgálatát, munkáját!
7) Köszönöm Brenner József nagyprépost, ny. püspöki helynök úrnak, valamint Rácz Ágoston újmisés atyának, hogy szabadságom idején a lelkipásztori szolgálatot ellátták a plébánia területén. 8) Ugyancsak szeretnék köszönetet mondani Németh Norbert kispapunknak, hogy tavaly augusztustól segítségemre volt mind a plébániaház felújítása során, mind az irodai munkában, mind a templomi liturgikus cselekmények végzésénél. Köszönöm figyelmességét, áldozatkészségét, tapintatosságát valamint rátermettségét, amellyel minden feladatát intézte, végezte.

Plébániánk területén mindig szívesen látjuk és várjuk!

Évközi 13. vasárnap, 2022. június 26.1) A Szeretetláng imaközösség tagjai kedden este fél 6-kor találkoznak a Jézus Szíve templom lourdes-i kápolnájában.

2) Pénteken elsőpéntek, délelőtt a házaknál látogatjuk meg az elsőpéntekes betegeket, valamint a szociális otthonok lakót. Este fél 7-től gyóntatás lesz a Jézus Szíve templomban, majd a szentmise után szentségimádás, amelyet városunkért, családjainkért ajánlunk fel. Bátorítom a közösségek tagjait is, hogy vegyenek részt a szentségimádáson.

3) Böjte Csaba atya tevékenységének támogatására 258.230 ft jött össze múlt vasárnap, amelyet az Ő nevében is hálásan köszönök.

4) Július 6-án, szerda este fél 8-kor egyházközségi gyűlést tartunk a Brenner János közösségi házban, amelyre a tagokat szeretettel hívom és várom!

5) Július 10-én vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmise keretében Brenner József ny. püspöki helynök, nagyprépost vasmisét mutat be Kőszegen a Jézus Szíve templomban, 17-én vasárnap 11 órakor pedig Kőszegfalván. A szentmise végén vasmisés áldásban részesít minket!

6) Október 1-én szombaton, a Majki kamalduli remeteségbe szeretnénk menni kirándulni, délután pedig az Operettszínházban a Csárdáskirálynő című darabot tekintenénk meg. A kirándulásra jelentkezni a plébániai fogadóóra keretében lehet július 8-val péntekkel bezárólag.

7) Július 2-án, jövő szombaton 12 órakor a ministránsokat várom a plébániára pizzázásra.

Szentháromság vasárnapja - 2022. június 12.1) Örömmel hirdetem, hogy a plébánia ház külső és belső felújítása befejeződött. A plébánia ház megáldása ünnepi szentmise keretében történik holnap, június 13-án, hétfőn este 6 órakor a fatimai szentmise keretében, amelyet Dr. Székely János püspök atya celebrál. Ebben a szentmisében egy másik örömteli eseményre is sor kerül Németh Norbert papnövendék, aki az idei évben a plébániánkon teljesített szolgálatot, magára ölti a reverendát, amely a papság felé vezető út fontos állomása. Mindkét ünnepi eseményre szeretettel hívunk és várunk Benneteket! Püspök atya délután 5 órától a gyónók rendelkezésre áll a Jézus Szíve templomban.

2) Akik süteménnyel hozzá tudnak járulni a plébánia ház megáldást követő fogadáshoz, azok a süteményeket hétfő délután 3 és 5 óra között tudják elhozni a plébánia épületébe. Mindenkit, aki részt tud venni a hétfői ünnepségen azokat szeretettel várjuk a szentmise után az agapéra is. Köszönjük, hogy a pénteki napig több, mint ötvenen jelezték, hogy süteménnyel hozzájárulnak a közös ünnephez!

3) Jövő héten szerda délután fél 6-kor a Szent Ambrus bibliakör tagjai, csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban, valamint csütörtökön este 6 órakor a felnőtt hittan is megtartásra kerül.

4) Jövő szombaton az előesti szentmise este 6 órakor kezdődik a Jézus Szíve templomban, amely egyben az Árpádházi Iskola Tanévzáró szentmiséje is lesz.

5) A vasárnapi úrnapi körmenet miatt Kőszegfalván is előesti szentmise lesz szombaton este 6 órakor.

6) Jövő vasárnap Úrnapja lesz. A hagyományoknak megfelelően az úrnapi körmenetet a fél 10-kor kezdődő szentmise után tartjuk meg. Kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokat gyertyával és virággal díszítsük. A fél 10-kor kezdődő úrnapi szentmisén a szentbeszédet Böjte Csaba atya tartja. Külön perselyt helyezünk el a templomban, amelybe az Ő munkásságát segítő adományokat helyezhetjük el.

7) Az úrnapi szentmise egyben az állami iskolába járó hittanosaink Te Deuma is lesz.

8) Már előre hirdetjük, hogy Jézus Szíve ünnepén június 24-én, pénteken az ünnepi szentmisét Dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek, egykori kőszegi káplán celebrálja.

9) Szintén örömmel hirdetjük, hogy plébániánk területén szolgálatot teljesítő Brenner József nagyprépost, ny. püspöki helynök idén ünnepli pappá szentelésének 65. évfordulóját. A jubileumi szentmisét, vasmiséjét jövő vasárnap délután 5 órakor mutatja be a Szombathelyi Székesegyházban. Az ünnepi szentmisére szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

10) A verbita közösségben pedig Szabó Alajos atya ünnepli a vasmiséjét, amelyet jövő szombaton délelőtt fél 11 órakor mutat be a kőszegszerdahelyi templomban.

Pünkösd vasárnapja, 2022. június 5.1) A mai vasárnappal zárul a húsvéti időszak.

2) Pünkösdhétfő nem egyházi ünnep, de a Jézus Szíve templomban este 7 órakor ezen a napon tartunk szentmisét.

3) Jövő héten kedden délután fél 6-kor a Szeretláng imaközösség tagjai, csütörtökön délután 5 órakor a Szent Mónika imaközösség tagjai találkoznak.

4) A nyári időszakban vasárnaponként a 11 órai szentmise elmarad a Jézus Szíve templomban. Köszönöm a tanév során a 11 órai szentmisén való zenei szolgálatot, Benkő Balázs kántor úrnak, Márta nővérnek, az Egyházi Iskola énekkarának, valamint a Mécses zenekarnak és a peresznyei kórusnak. Szeptember 4-től az új tanév kezdetétől tartjuk meg újra a 11 órai szentmisét.

5) Örömmel hirdetem, hogy a plébánia ház külső és belső felújítása befejeződött. A plébánia ház megáldása ünnepi szentmise keretében történik majd, június 13-án, hétfőn este 6 órakor a fatimai szentmise keretében, amelyet Dr. Székely János püspök atya celebrál. Ebben a szentmisében másik örömteli eseményre is sor kerül Németh Norbert papnövendék, aki az idei évben a plébániánkon teljesített szolgálatot, magára ölti a reverendát, amely a papság felé vezető út fontos állomása. Mindkét ünnepi eseményre szeretettel hívunk és várunk Benneteket! Akik a fatimai szentmise után tartandó agapéra, amelyet a plébánia udvarán tartunk meg, süteménnyel hozzá tudnak járulni, azokat kérjük, hogy szándékukat jelezzék a sekrestyében a szentmisék előtt és után vagy a plébániai fogadóóra keretében a pénteki nappal bezárólag.

6) Szintén örömmel hirdetjük, hogy plébániánk területén szolgálatot teljesítő Brenner József nagyprépost, ny. püspöki helynök idén ünnepli pappá szentelésének 65. évfordulóját. A jubileumi szentmisét, vasmiséjét június 19-én vasárnap délután 5 órakor mutatja be a Szombathelyi Székesegyházban. Az ünnepi szentmisére szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

7) Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja lesz.

Húsvét 7. vasárnapja - 2022. május 29.
Urunk Mennybemenetelének ünnepe1) Kedden, 31-én az utolsó lorettói litániát a Jurisics téren található Mária szobornál imádkozzuk el az esti szentmise után ¾ 8-kor. Ehhez az imádsághoz csatlakoznak a német zarándok testvéreink, akik a Szent Márton útvonalat járják végig, s ezt a napot Kőszegen töltik. Ezen az utolsó májusi esten köszöntsük együtt minél többen a Szűzanyát!

2) Jövő héten szerdán este fél 6-kor a Bibliakör tagjai, csütörtökön délelőtt 10 órakor a nyugdíjas klub tagjai találkoznak a Brenner János közösségi házban.

3) Elsőcsütörtökön este 6 órakor Kőszegfalván is lesz szentmise, előtte fél 6-tól gyóntatás és Szentségimádás lesz.

4) Pénteken, elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatjuk meg az elsőpéntekes betegeket valamint a szociális otthonok lakót. Este fél 7-től gyóntatás lesz a Jézus Szíve templomban, majd szentmise, ezt követően pedig szentségimádás lesz templomunkban.

5) A Zárda templomban Szentlélekváró kilencedet tartanak minden este 6 órakor.

6) Jövő vasárnap Pünkösdvasárnap ezzel a vasárnappal zárul a húsvéti időszak.

Húsvét 5. vasárnapja - 2022. május 15.1) Május a Szűzanya hónapja, hétköznap az esti szentmisék után Lorettói litániát imád-kozunk. Kőszegfalván a lorettói litániát minden este fél 6-kor imádkozzuk.

2) Jövő héten szerda este fél 6-kor a Szent Ambrus Bibliakör tagjai, csütörtökön dél-előtt 10 órakor a Nyugdíjas klub tagjai találkoznak. Csütörtökön este 6 órakor fel-nőtt hittan is lesz a Brenner János Közösségi házban.

3) Jövő vasárnap délután 5 órakor az Árpádházi Iskolás diákok bérmálása lesz a Jézus Szíve templomban, ezért a Zárda templomban este 6 órakor nem lesz szentmise.

4) Az Egyházmegye szervezésében a Jubiláns Házaspárok Találkozója június 18-án, szombaton 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a Szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve ötévenkénti felosztásban a házassági évfordulóju-kat. Az idei évben az Egyházmegye kialakított egy könnyen használható internetes regisztrációs felületet, ahol minden házaspárnak egyénileg kell regisztrálni. Az idő-sebb házaspárok családjaiban is mindenhol vannak fiatalok, akik a szülők, nagyszü-lők vagy épp dédszülők adatait gépre tudják vinni. Jelentkezni tehát az egyház-megye honlapján (www.martinus.hu) kialakított felületen lehet. Jelentkezési határidő: június 7.
A határidő lejárta után jelentkezést már nem tudnak fogadni.

Húsvét 4. vasárnapja - 2022. május 8.1) Ma délután 5 órakor Bartl Erzsébet orgonaművész koncertje lesz a Jézus Szíve templomban a belépés ingyenes mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

2) Május a Szűzanya hónapja, hétköznap az esti szentmisék után Lorettói litániát imád-kozunk. Kőszegfalván a lorettói litániát minden este fél 6-kor imádkozzuk.

3) Hétfőn este fél 7-kor Tazie imaóra lesz az evangélikus gyülekezeti házban, mindenkit szeretettel várunk!

4) A leendő elsőáldozók oktatása pénteken lesz a Jézus Szíve templomban délután fél 6-tól. Első szentgyónásukat szombaton reggel 8 órától végzik a Jézus Szíve temp-lomban, majd ezt követően lesz a próbájuk. Szombaton reggel az elsőáldozók hoz-zátartozóinak is lehetőségük lesz a szentgyónás elvégzésére. A szentgyónást és a próbát követően az elsőáldozók szülei társadalmi munkában a templomot készítik elő az ünnepre. Az elsőáldozás jövő vasárnap a fél 10-kor kezdődő szentmise keret-ében lesz, ezért jövő vasárnap a 11 órai szentmise elmarad.

5) Jövő héten kedden este fél 6-kor a Szeretetláng imaközösség tagjai találkoznak a Jé-zus Szíve templom Lourdes-i káponájában, a Szent Mónika imaközösség tagjai pedig a csütörtökön délután 5 órakor a Brenner János közösségi házban. Mindenkit szere-tettel hívunk és várunk új csoportjainkba.

6) A kőszegfalviak szokásos zarándoklata jövő vasárnap kerül megrendezésre Stein-bergbe, ahol délután 4 órakor szabadtéri szentmise lesz a kápolnánál. A gyalogos za-rándokok jövő vasárnap Rattersdorfból indulnak 12.30-kor. Akik autóbusszal indul-nak azok, délután 3 órakor a Kőszegfalvi templomnál tudnak felszállni az autóbuszra vagy 15.15-kor Kőszegen a volt Kulacs vendéglőnél.

7) A Kőszegi Egyházközség szervezésében június 22-25 között kerül sor a hagyomá-nyos máriacelli gyalogos zarándoklatra. Jelentkezni május 15-ig a hirdetőtáblán sze-replő elérhetőségen Petkovits Sándornál (360-567, vagy 70/7082291) lehet. A gyalo-gos zarándokok június 25-én 17 órakor érkeznek a kegytemplomhoz, ahol ezt köve-tően magyar nyelvű szentmisén vesznek részt. A csoport a misét követően autó-busszal indul Kőszegre. A buszon lévő szabad helyekre szintén a fenti elérhetőségen lehet jelentkezni. A várható költség 5000.-Ft/fő.

8) Az Egyházmegye szervezésében a Jubiláns Házaspárok Találkozója június 18-án, szombaton 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a Szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulóju-kat. Az idei évben az Egyházmegye kialakított egy könnyen használható internetes regisztrációs felületet, ahol minden házaspárnak egyénileg kell regisztrálni. Az idő-sebb házaspárok családjaiban is mindenhol vannak fiatalok, akik a szülők, nagyszü-lők vagy épp dédszülők adatait gépre tudják vinni. Jelentkezni tehát az egyház-megye honlapján (www.martinus.hu) kialakított felületen lehet. Jelentkezési határidő: június 7.
A határidő lejárta után jelentkezést már nem tudnak fogadni.

9) A május fatimai engesztelésünk a német nemzetiség közreműködésével 13-án, pén-teken lesz. Fél 7-től rózsafüzér, majd 7 órakor a szentmise, amelynek főceleb-ránsa városunk szülötte Wimmer Roland atya, Sárvár plébánosa lesz, akivel fél 7-től a gyónók rendelkezésére állunk. A szentmise után a hagyományoknak megfelelően a körmenet a Jurisics téren található Mária szoborig vezet, ahol elimád-kozzuk a lorettói litániát. Minél többen jöjjünk el közösen engesztelni városunkért, családjainkét valamint saját bűneink engeszteléséért! S ne feledjük az imaszándék ké-réseket sem!