Népszámlálás 2022

Hírek


Ezúton felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy népszámlálás tekintetében a pótösszeírásra az alábbi módon kerül sor:Helyszín: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

Időpontok:
November 21-24. között: 8:00-15:30
November 25.: 8:00-13:00
November 26-27.: az alábbi telefonos elérhetőségen (20/410-24-39) történő egyeztetés szerint, mely telefonszámot az alábbi időben lehet hívni: délelőtt 9:00-11:00; délután 13:00-16:00
November 28.: 8:00-15:30

A pótösszeírásban azoknak kell részt venniük, akik a népszámlálási kérdőívet sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki.

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.A népszámlálásban a részvétel a 2018. évi CI. tv. alapján kötelező.

Felhívás a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztos jelentkezéséreA Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal a 2022. október 1- november 28. között zajló országos népszámlálás lebonyolításához való közreműködéshez számlálóbiztosok jelentkezését várja.

Jelentkezés feltétele:

- nagykorú, cselekvőképes személy
- saját eszköz és internetelérés a kötelező tananyag elsajátításához szükséges felkészüléshez. (laptop, tablet stb.) A résztvevők oktatása e-learning képzés keretében valósul meg, mely szeptember hónapban vizsgával zárul. A vizsga teljesítése alapfeltétele a számlálóbiztosi munkavégzésnek.
- elektronikus és telefonos elérhetőség (a folyamatos kapcsolattartás érdekében rendelkezik saját mobiltelefonnal, e-mail címmel)

Jelentkezésnél előnyt jelent:

- legalább középfokú végzettség
- helyismeret, tájékozódási, térképkezelési készség
- korábban már részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban vagy más KSH-s lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként
- számítógépes ismeret
- fizikai erőnlét, terhelhetőség
- tanulási készség
- motiváltság
- jó fellépés, beszédkészség
- jó kapcsolatteremtő és jó kommunikációs készség, nyelvtudás
- empátia
- lelkiismeretesség, precizitás
- konfliktuskezelő készség
- titoktartás
- rugalmas időbeosztással és állandó elérhetőséggel rendelkezik
- nemzetiségi területen az adott nemzetiség nyelvének ismerete
- kizárólagosság vállalásáról szóló nyilatkozat megtétele

A számlálóbiztosok alapvető feladatai:

- a szükséges alapismeretek, segédanyagok elsajátítása és elektronikus vizsga elvégzése otthoni felkészülés keretében
- az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges, a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele
- a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése
- folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban
- folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval, rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról
- megatagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak
- az adatfelvétel befejezését követően az összeírásra használt elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, címjegyzék, egyéb nyomtatvány, illetve papíralapú jegyzet leadása

A számlálóbiztosok díjazása:

Az elvégzett munka díjazása a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglaltak szerint történik. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 300 Ft/cím, lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet összeírása: 300 Ft/cím, személyek összeírása: 620 Ft/személy, egyéb szervezés: 770 Ft/cím, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

Amennyiben úgy érzi a feltételeknek megfelel és a feladatokat képes ellátni, jelentkezését az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével a következő címek valamelyikére várjuk:

- Email: nepszamlalas@koszeg.hu
- Személyesen vagy postai úton: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

Jelentkezési határidő:
2022. augusztus 12.

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző