2021. December 16., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2022. évi illetmény-alapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása
2. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közművelődésről szóló 2/2020. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A horvátzsidányi bölcsődével, óvodai és szociális ellátásokkal kapcsolatos döntések meghozatala.
5. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2020. évi szakmai munkájáról.
7. - Döntés a TOP Plusz pályázatok benyújtásáról.
8. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményvezetői pályázati felhívásának jóváhagyása.
9. - A 2022. évi rendezvénynaptár.
10. - Kőszeg Város Önkormányzata létszám emelése. (rendkívüli előterjesztés)
11. - A Kőszegi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága tagjainak megválasztása.
12. - A "Lomi lottó" elnevezésű nyereményjáték meghosszabbítása. (rendkívüli előterjesztés)
13. - A 2021. évi közbeszerzési terv módosítása.
14.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, 0141/3 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó elővásárlási jog.
14.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, Kórház u. 7. I. em. 6. sz. alatti lakásra érkezett vételi szándék.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
7. napirendi pont:
Döntés a TOP Plusz pályázatok benyújtásáról.

Tisztelt Képviselő-testület!

2021 novemberében megjelentek a Széchenyi Terv Plusz (2021-2027) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében az új pályázati kiírások, melyekre Kőszeg Város Önkormányzata is jogosult pályázat benyújtására:

I/1-2. TOP Plusz-1.1.1-21- Élhető települések
(kettő pályázat nyújtható be)
II. TOP PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
III. TOP PLUSZ-3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése

I/1. A TOP Plusz-1.1.1-21 Élhető települések pályázati felhívás keretében az első benyújtandó pályázat keretében Önkormányzatunk két alprogramban kíván újabb fontos fejlesztéseket megvalósítani:
A. Belterület védelmét szolgáló csapadékvíz-elvezetési fejlesztések megvalósítása
A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban jelentkező intenzív csapadékhullással járó időjárási helyzetek rávilágítottak arra, hogy elsősorban a hegyvidékkel határos területek csapadékvíz-elvezetési rendszerét tovább kell fejleszteni, illetve ki kell alakítani.
Eszerint a jelenleg is zajló – közbeszerzés előtt álló – azonos témájú fejlesztéseken túl a csatolt áttekintő térkép szerinti helyeken tervezünk új beavatkozásokat. A beruházások tervezési-engedélyeztetési feladatait Vas Megye Önkormányzata pályázati forrás bevonásával várhatóan 2022 nyarára elvégzi.

B. Kiss János lakótelep járda- és zöldfelület felújítása
A Kiss János lakótelepen a 2,8 milliárd forintos kormányzati támogatás által biztosított közlekedésfejlesztési program keretében számos út- és parkoló-felújítás/építés valósul meg. Az „Élhető lakótelep” keretében a fenti fejlesztésekkel összhangban jelentős járdafelújítási programot kívánunk megvalósítani, amely magában foglalja a társasházakhoz kapcsolódó szemétgyűjtő szigetek egységes megközelítésének kialakítását is. A Sigray és a Faludi Ferenc utcában lévő játszóterek felújítása, valamint a Posztó utca és az U alakú épület (Űrhajósok utcája 19. és 21.) melletti közterületek rekonstrukciója is a fejlesztési terv részét képezi. A rendőrséggel egyeztetve a lakótelep egyes pontjain térfigyelő kamerákat helyezünk el.

I/2. Szabó-hegy és Poncichter út (Királyvölgy) csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése
A TOP Plusz-1.1.1-21 Élhető települések konstrukcióra benyújtandó másik pályázat esetében egy régóta fennálló problémát kívánunk orvosolni a Szabóhegyi üdülőterületen (Napsugár u. – Tölgyes u. – Ciklámen tér) vízelvezetési rendszer kiépítésével, illetve a Poncichter út felső szakaszán kialakítandó vápás-szikkasztásos vízkormányzás megvalósításával a Királyvölgybe és ezáltal a városi zárt rendszerbe érkező csapadék-mennyiségét lehet csökkenteni, s egyúttal az ott található szőlőterületek vízháztartásának javítását is elérni.

II. Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázati felhívás keretében Önkormányzatunk a Béri Balog Ádám Általános Iskola, valamint a Bersek József Általános Iskola egyes épületeinek energetikai korszerűsítését kívánja elvégezni. Az intézmények tornacsarnokai, valamint a Balog iskola központi épülete energetikai besorolása jelenleg átlagos (FF). A pályázat keretében lehetőség nyílik az épületek energiahatékonyság-központú fejlesztésére külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által, továbbá a hőtermelő berendezések korszerűsítésére, cseréjére. Így az érintett ingatlanok energetikai besorolása a közel nulla energiaigényűre (BB) változik, mely az ingatlanok fenntartási költségeit jelentősen csökkenti.

III. A TOP Plusz -3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése pályázati felhívás keretében a Kőszegi Meseváros Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjével való előzetes egyeztetést követően a Központi és az Újvárosi tagintézmények alábbi fejlesztéseit tartalmazó pályázatot kívánunk benyújtani:
Központi Óvoda:
- homlokzati nyílászárók cseréje
- padlásszigetelés és hőszigetelt padlásajtó beépítése
- étellift telepítése
- radiátorszelepek telepítése a meglévő hőleadókra
Újvárosi Óvoda:
- lapostető csapadékvíz-elvezetésének felújítása
- homlokzatfestés
- villámvédelem
- radiátorok cseréje
- utcafronti kerítés cseréje
Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A Bizottság a határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.
Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta 5 igen és 1 nem szavazattal elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.


Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fent felvázolt fejlesztési javaslatokat és az ezirányú pályázatok benyújtását támogatni szíveskedjen!

Kőszeg, 2021. december 10.

A polgármester nevében:


Fekete Balázs s.k.
Fejlesztési iroda vezetője





I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a TOP Plusz-1.1.1-21 Élhető települések című felhívás keretében az alábbi két projekt megvalósítására pályázat benyújtását és felhatalmazza a Polgármestert a pályázati kérelem aláírására:
I/1. pályázat A. Belterület védelmét szolgáló csapadékvíz-elvezetési fejlesztések megvalósítása
B. Kiss János lakótelep járda- és zöldfelület felújítása
I/2. pályázat Szabó-hegy csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a TOP Plusz-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívás keretében A Béri Balog Ádám Általános Iskola, valamint a Bersek József Általános Iskola egyes épületeinek energetikai korszerűsítése megvalósítására pályázat benyújtását és felhatalmazza a Polgármestert a pályázati kérelem aláírására:

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a TOP Plusz-3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívás keretében A Kőszegi Meseváros Óvoda és Bölcsőde Központi Óvoda és Újvárosi Óvoda tagintézményeinek fejlesztése tárgyában pályázat benyújtását és felhatalmazza a Polgármestert a pályázati kérelem aláírására:

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)