Jegyzőkönyv: 2017. Október 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala. (rendkívüli előterjesztés).
2. - A 2018. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
3. - A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.
4. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
5.a - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.b - Belterületi vonási kérelmek: a 6648/5 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.c - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/3 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.d - Belterületbe vonási kérelmek: a 0205/44 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
6.a - Vagyonügyek: a Kőszeg, Rákóczi u. 1. alatti üzlethelyiségre érkezett vételi szándék.
6.b - Vagyonügyek: a Kőszeg, 0186/184 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
6.c - Vagyonügyek: a Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú ingatlan felajánlása.
7. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
8. - Egy mappában a 2017. október 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
527-12/2017. szám.


J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. október 26-án, 9 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármes-ter,
Kapy Ferenc, Kiss Péter, Kiss Zoltán, Plechl Tibor, Rá-ba Kálmán, Sas Norbert, Terplán Zoltán és Tóth Gábor képviselő (10 fő).

Tanácskozási joggal van jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, dr. nagy Edina aljegyző,
Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, Cserkutiné Stipsics Edina pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető, Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztály vezető, Bertók Sándor főépítész, Pócza Zoltán a művelődési központ, Lajos Tiborné a városi könyvtár valamint Révész József a városi múzeum igazgatója. Az ülésen jelen van még Kovács István a Kőszegi Város-üzemeltetési Nonprofit Kft. igazgatója.

Huber László polgármester üdvözöli a képviselő-testületi ülés résztvevőit. Keszei Balázs képviselő jelezte, hogy késni fog. Az ülés a megjelent 10 fővel határozat-képes.
A napirenddel kapcsolatban két rendkívüli előterjesz-tésnek a napirendre való felvételét javasolja. A Cothec Kft. hőtávvezeték építéséhez tulajdonosi hozzájárulás kérését, amelyet 16. napirendi pontként kérnek megtár-gyalni.

Ezzel és a meghívón felsorolt napirenddel kapcsolat-ban sem kérdés, sem hozzászólás vagy más javaslat nem hangzik el. A Cothec Kft. ismét megkereste a várost és kérte, hogy a közte és az önkormányzat között köten-dő közszolgáltatási szerződést a képviselő-testület hagyja jóvá (az ülés előtt a képviselők számára kioszt-va). Erre a szolgáltatónak a 400 millió Ft-os fejlesztés megcélzó pályázatának a beadása miatt van szükség, amelynek határideje: október 30. Mivel ez a dokumen-tum a későbbiekben nem hiánypótolható, kéri a képvise-lőket, hogy fogadják el.
Ugyancsak kiosztásra került a „Kőszeg Város Önkor-mányzata és intézményei villamos energia beszerzése” tárgyú közbeszerzési eljárás eredményhirdetése.
Kéri, hogy a két rendkívüli előterjesztést a „Vagyon-ügyek” előtt tárgyalja meg a képviselő-testület. Ezt azonnal szavazásra is bocsátja, a képviselők pedig 10-10 igen szavazattal elfogadják a két előterjesztés napirendre való kerülést.

Ezután a képviselők 10 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadják el:

N A P I R E N D:

1. A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módo-sításával kapcsolatos javaslatok, vélemények el-fogadásáról szóló döntés meghozatala.
Előterjesztő a polgármester nevében: Bertók Sán-dor főépítész.
2. A 2018. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
Előterjesztő: Dr. Zalán Gábor jegyző.
3. A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
4. Jelentés a város környezeti állapotáról.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető.
5. Belterületbe vonási kérelmek:
a) A 6648/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
b) A 6648/5 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
c) A 6648/3 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
d) A 0205/44 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető.
6. „Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei villamos energia beszerzése” tárgyú közbeszerzési eljárás eredményhirdetése.
Elterjesztő: Németh Ildikó az előkészítő munkacso-port vezetője.
7. Cothec Kft.-vel kötendő közszolgáltatási szerződés-jóváhagyása.
Előterjesztő: Huber László polgármester.
8. Vagyonügyek:
a) A Kőszeg, Rákóczi u. 1. alatti üzlethelyiségre érkezett vételi szándék.
b) A Kőszeg, 0186/184 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
c) A Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú ingatlan felajánlása.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető

A napirend megtárgyalása előtt a polgármester az elő-ző ülés óta történt fontosabb eseményekről az alábbiak szerint számol be:
• A Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete szeptember 28-án a Bechtold István Természet-védelmi Látogatóközpontban nyitotta meg a VAD VILÁ-GUNK című fotókiállítását.
• Szeretettel várták az érdeklődőket a Chernel Kál-mán Városi Könyvtárba egy horvát nyelvű mon-dókás könyv bemutatójára szeptember 28-án. A könyvet összeállította Kovács Tamásné Pántos Krisztina.
• A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház Keleti Éva munkáiból nyitott „A fotográfia bűvö-letében” címmel kiállítást a Jurisics várban szept-ember 29-én.
• A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szervezésé-ben szeptember 29-én volt a Kutatók Éjszakája a Zwingerben és az Európa Házban.
• A kőszegi Csók István Művészkör Egyesület szeptember 30-án a Hotel Írottkő-ben nyitotta meg Tölgyesi Ildikó „Korszakaim” című tárlatát.
• AJÁNDÉKMŰSOR volt A ZENE ÉS AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL október 1-jén a Jurisics vár lovagtermében. Felléptek az Ope-RETtRO Társulat. Kőszeg Város Önkormányzata képviselői-testületének tagjai, akik anyagilag tá-mogatták a rendezvényt: Huber László, Básthy Béla, Kiss Péter, Sas Norbert, Plechl Tibor, Rába Kálmán, Terplán Zoltán, Kapy Ferenc, Kiss Zol-tán, Keszei Balázs. A BÜFÉ támogatói: Soproni Pékség – Soproni Zoltán, Stefanich Pincészet, Láng Pincészet, Tóth Pincészet, Alasz László, Frank Pince, Huber László, Jagodics Pince, Mándli Tibor. A rendezvény szervezője és támogatója: a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház volt.
• Október 1-jén az Árpád-házi Szt. Margit Általános Iskola dísztermében adtak hangversenyt a Kősze-gi Vonósok.
• Október 2-án az Európa Házban évnyitót tartott a Pannon Egyetem Kőszegi Kampusza.
• Az Országos Könyvtári Napok keretében a Cher-nel Kálmán Városi Könyvtár-ban október 3-tól 8-ig tartó programsorozat került lebonyolításra. Elő-adások, foglalkozások, kiállítás megnyitó és Arany megemlékezés is színesítette az ese-ményeket.
• Október 4-én a Rendőrség munkatársa előadást tartott a könyvtárban, a sértet-té/áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről, erőszakos és vagyon elleni bűn-cselekmények megelőzéséről.
• Az ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÉRE tartott ün-nepségre október 5-én került sor a Kőszegi Teme-tőben. Beszédet mondott Földesi János a Balogh Iskola igazgatója, közreműködtek az Iskola diák-jai. Felkészítő tanár: Virág Zsuzsanna
• Október 6-án mutatkozott be Kőszeg Debrecen-ben, ahol a Városok Falvak szö-vetsége és Halász János elnök úr meghívásának tettünk eleget. A te-lepülést a Kőszegi Iparosok, Borbarát Hölgyek, a Tourinform Iroda, a Művelődési Köz-pont és pol-gármesteri hivatal is képviselték.
• Október 7-én a „BÚCSÚZNAK A MADARAK!” program volt az Abért-tónál, majd a Chernel-kertben a gondozott nappali és éjszakai ragadozó madarak be-mutatására került sor az Őrségi Nem-zeti Park munkatársaival.
• Szintén ezen a napon „Bécsi klasszikusok” cím-mel került megrendezésre a IV. Gyertyafényes Kamarazenei Koncert az evangélikus templom-ban.
• Sárkányeregetés volt az Alsó-réten október 8-án a Sárkányinfo közösség és az Írottkő Natúrpark szervezésében!
• Október 8-án Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Szabó Tibor színművész köz-reműködésével Arany János-emlékest volt a Chernel Kálmán Vá-rosi Könyvtár-ban.
• A KŐSZEGI MŰVÉSZETI EGYESÜLET közgyű-lése volt október 10-én a Csi-kar Csárdában.
• Október 11-én lakossági fórum volt a KÖSZ-házban a rendezési terv módosítása és a TAK-témában.
• „Én a szabadságot választottam” címmel a Ma-ladype Színház és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete bemutatta Viktor Kravcsenko, az egykori magas beosztású szovjet hivatalnok önéletrajzi műve alapján készült monodrámát október 13-án a Zwingerben.
• Október 13-án részt vettem a Városok Falvak Szövetsége munkaértekezletén Tihanyban.
• OKTÓBER 14-én az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégi-umban ARANY-200-KONFERENCIA volt.
• Október 14-én volt Szombathelyen a Vas Megyei PRIMA Gála a Weöres Sándor Színházban a Mű-velődési Központ aktív segítségével. PRIMA díjat nyert el Erdélyi János kőszegi filmrendező. Gratu-lálunk!
• Október 15-én a Jurisics vár KIKÖT-Ő-ben „Pók és rovar” kiállítás várta az érdeklődőket.
• A „Helyi Értékék Hete” keretében október 17-én a KÖSZHÁZ-ban Ilon Gábor: „A Kőszeghegyalja régészeti öröksége és viszonya a Helyi Értéktárak-hoz” című előadását tekinthették meg az érdeklő-dők.
• Október 20-án Író-olvasó találkozó volt Fábián Janka írónővel a Chernel Kálmán Városi Könyv-tárban.
• Október 20-án „Kőszeg kiemelt értékei” címmel kiállítás nyílt a vár múzeumában. Megnyitotta Tausz István MÉB elnöke.
• Október 21-én Reformációi séta – 1517 méter - volt Kőszegen a reformáció emlékei nyomában.
• Október 21-22-én került megrendezésre az „Orso-lya-napi Vásár, a Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál” Kőszeg történelmi belvárosában. Szom-baton és vasárnap összesen 25 csapat részvételé-vel zajlott a Civil Főzőverseny a Diáksétányon. Vendégünk volt Szenc, Mikepércs, Baja, Tihany, Hajdúnánás település delegációja és főző csapata-ik. A díjátadást megtisztelte Ágh Péter országgyű-lési képviselő. Ízek az Alpokaljáról címmel a KÖSZHÁZban volt sütemény, lekvár, aszalék, gyógybor, stb. vetélkedő. Köszönjük a szervező Művelődési Központ munkáját.
• Kőszeg Város Önkormányzata az 1956-os Forra-dalom és Szabadságharc 61. és a Magyar Köztár-saság kikiáltásának 28. évfordulója alkalmából október 23-án: Tornay Endre András ’56-os Em-lékszobránál volt koszorúzás, majd a Jurisics vár lovagtermében volt ünnepi megemlékezés. Beszé-det mondott dr. prof. Miszlivetz Ferenc a Felsőbb-fokú Tanulmányok Intézet főigazgatója. Az ün-nepi mű-sorban közreműködtek: Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, Dance Jam Táncegyüttes, Kő-szegi Vonósok, Mizsei Zoltán, Nyul Dorina, Hor-váth Anikó, Zsigmond Barbara. Köszönet nekik és a szervezőknek a színvonalas műsorért.
• Október 24-én részt a polgármester részt vett Szencen a Szenc és Vidéke Társulás ünnepségén, melyen a magyar tanítási nyelvű alapiskolák első-seit és szüleit köszöntötték és átadásra került szá-mukra a Rákóczi Szövetség beiskolázási támoga-tása. Kőszeg Város Önkormányzata 100 E forint-tal támogatta a Szövetséget.
• Október 25-én az Árpád-házi iskola új tornacsar-nokának alapkőletételének ünnepsége volt.


Hozzászólás a beszámolóhoz:

Básthy Béla a két ülés között történt eseményekhez az alábbi kiegészítést teszi:
Az Országos Könyvtári Napok keretében sok szép rendezvény volt a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban.

A beszámolóval kapcsolatban sem észrevétel, sem kérdés sem további hozzászólás nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bocsátja a két ülés között történt fontosabb eseményekről szóló beszámolót, amit a képviselők 10 igen szavazattal elfogadnak.

Básthy Béla kiegészíti a lejárt határidejű jelentéseket azzal, hogy a múlt héten küldtek értesítést a beadott Veloregio projektről, amely támogatásban részesült, így a tervezett elemek megvalósulhatnak.

A lejárt határidejű határozatokról szóló jelentéseket valamint az átruházott jogkörben hozott döntésekről szóló beszámolóval kapcsolatban sem kérdés, sem hozzászólás nem hangzik el. A képviselők mindkét dokumentumot 10-10 igen szavazattal fogadják el.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:


A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módosítá-sával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntéssel kapcsolatos előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Bertók Sándor főépítész szóbeli kiegészítésében el-mondja, hogy a képviselő-testület 2017. augusztusi ülésén kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a „Kő-szeg déli Városrész Közlekedésfejlesztése” című TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 számú projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás környezetét abból a célból, hogy a támogatást nyert pályázat sikeres és költséghatékony megvalósítása érdekében a település-rendezési eszköz szükséges módosítása elvégzésre kerülhessen.
Ennek végrehajtása céljából az önkormányzat 2017 szeptemberében a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készíti a terveket.
A vonatkozó kormányrendelet valamint a képviselő- testület 110/2017. (VI. 29.) képviselő-testületi határoza-tával elfogadott, a településfejlesztéssel, településrende-zéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő Partner-ségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, a település-rendezési eszköz módosításának tárgyában 2017. október 11-én Jurisics-vár KÖSZ házban lakossági fórum megtartására került sor, ahol a jelenlévőknek bemutatás-ra kerültek az elkészült terveket, amelyhez a megjelentek részéről észrevétel nem volt. A Partnerségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, illetve a Korm. rendelet 29/A.§ (4) bekezdés ba) pontja alapján a partnerek a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásban is tehetnek észrevételeket.
A lakossági fórumtól számított 8 napon belül, 2017.11.19-ig írásbeli észrevétel a megadott címre nem érkezett, így kéri, hogy a képviselő-testület hozza meg a döntését.
Tájékoztatja még a képviselő-testületet, hogy a másik két rendezési terv módosítás tárgyában november 8-án lesz lakossági fórum, ahol 87-es főút Rattersdorf felé tartó szakaszára vonatkozó és a tervezett napelempark-kal kapcsolatos rendezési terv módosítás kerül ismerte-tésre.

Hozzászólás:

Kiss Péter jelzi, hogy a városfejlesztési bizottság rend-kívüli ülésen tárgyalta meg az előterjesztést. Mivel módosító javaslat a tárgyhoz nem érkezett, a bizottság a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Ezután a képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:

185/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a település-rendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során a „Kőszeg Déli Városrész Közlekedésfejlesztése” című
TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 számú projekt részét képező, a Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás környezete vonatkozásában készített településrendezési eszköz módosításának tervezete lakossági fórumon ismertetésre került, észrevétel a tervezettel kapcsolatban nem érkezett.
A képviselő-testület egyúttal felkéri a polgármestert, hogy a fenti Korm. rendelet 42§. (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezze az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál és az elkészült településren-dezési eszközt elfogadásra terjessze a képviselő-testület elé.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2017. november 30.


A 2. napirendi pont tárgyalása:

A 2018. évi ellenőrzési terv jóváhagyásáról szóló elő-terjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Dr. Zalán Gábor jegyző szóbeli kiegészítést tesz.

A képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


186/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. évi ellenőrzési tervet jelen határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja.

Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: folyamatos


A 3. napirendi pont tárgyalása:

A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás tervezete csatolva a jegyző-könyvhöz.

Huber László polgármester szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy előnyös megkeresés érkezett a Szombat-helyi TV-től és ezzel hiánypótlásra lenne lehetőség a médiában. Régóta nem készülnek ugyanis műsorok a kőszegi rendezvényekről.

Hozzászólások:

Sas Norbert szerint a pénzügyi bizottság is ugyanezt gondolta, mert az előterjesztést elfogadásra ajánlotta.

KIss Péter elmonda, hogy 1,5-2 éve ő kezdeményezte, hogy a helyi kábeltévé műsorába a Szombathelyi TV is bekerüljön ami sikerült is. Ez volt ugyanis ahhoz szüksé-ges, hogy a kőszegi lakosság is láthassa a Szombathelyi TV adását. A városfejlesztési bizottság is elfogadásra ajánlja az előterjesztést.

Plechl Tibor nem tudja elfogadni, hogy a szerződés 1.7. pontjában "televíziós médiakampány" szerepel. Ez politikai tartalmat sugall.

Básthy Béla egyetért Plechl Tiborral, mert ez a szó valóban félreérthető. Senki nem gondolt erre a tartalmá-ra, ezért – módosító indítványként – javasolja, hogy az 1.7. pontban "média szolgáltatás" megnevezés szerepel-jen.
Bár a szerződés-tervezetben ő szerepel kapcsolattartó-ként, már a humánbizottság ülésén is kihangsúlyozta, hogy Győrffy Gábor turisztikai menedzser fogja inkább ezt a feladatot ellátni és segít a műsorok készítésében. Inkább ő lesz a napi kapcsolattartó.

További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester lezárja a vitát és szavazásra bocsátja a módosító indít-ványt, amit a képviselők 10 igen szavazattal elfogadnak.

Ezután 10 igen szavazattal az alábbi határozat szüle-tik:


187/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Szombathelyi Médiaköz-pont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal (9700 Szombathely, Géfin Gyula utca 22., adó-szám: 18886607-2-18, képviseli: Lovass Tibor ügyvezető) kötendő szerződést, és felhatalmazza Huber László polgármestert a melléklet szerinti szerződés aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1. pont szerinti szerződés 2017. évi fe-dezetét a költségvetés tartalék előirányzatból bizto-sítja és egyúttal elrendeli a szolgáltatás fennmara-dó összegének a 2018. évi költségvetésbe történő beépítését.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


[Keszei Balázs megérkezett az ülésterembe, így a kép-viselő-testület létszáma teljes, 11 fő van jelen.]


A 4. napirendi pont tárgyalása:

A város környezeti állapotáról szóló jelentés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető szóbeli kiegészítést tesz.

Huber László úgy gondolja, hogy ez az anyag egy részletes helyzetjelentés ugyan, de egyes területeken konkrét cselekvési tervet kellene készíteni. A hulladékke-zelés problémájára a decemberi ülésre már egy konkrét javaslatot kellene előterjeszteni, mielőtt az egész rendszer bedől. Az STKH Kft.-vel – aki az elsődleges partner – nincs nagyon együttműködés.

Dr. Zalán Gábor szerint a decemberi ülésen már késő lesz döntést hozni ebben. Meglátása szerint figyelmeztet-ni kell a szolgáltatót arra, hogy a szerződés december 31-el lejár és a jelenlegi feltételekkel és fizetéssel nem fogja az önkormányzat a saját cégét arra kötelezni, hogy alválalkozóként ebben részt vegyen.

[A vita közben Rába Kálmán végleg elhagyta az ülés-teremet, így a képviselő-testület létszáma ismét 10 fő lett.]

Az elhangzott javaslatot a polgármester határozati javaslatba foglalja, majd szavazásra is bocsátja, amit a képviselők 10 igen szavazattal el is fogadnak.

188/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Huber László polgármes-tert, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás-ban kialakult súlyos likviditási és működési prob-lémák megoldását haladéktalanul kezdeményezze a közszolgáltató, azaz a Sopron és Térsége Környe-zetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felé, mivel azokat a közszolgáltatási szerződés le-járta előtt, megnyugtató módon le kell rendezni.
2. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat és az STKH Kft. között lévő, jelenleg hatályos hulladék-gazdálkodási közszolgáltatási szerződés 2017. dec-ember 31. napjával lejár, a képviselő-testület felkéri Kovács István igazgatót, hogy a novemberi ülésre készítsen előterjesztést a közszolgáltatás ellátásá-nak jövőbeni, lehetséges alternatíváiról.
Felelős:
1. pontra vonatkozóan: Huber László polgár-mester.
2. pontra vonatkozóan: Kovács István igazgató.
Határidő:
1. pontra vonatkozóan: azonnal.
2. pontra vonatkozóan: értelemszerűen.

Ezután a képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


189/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a „Jelentés a város környezeti állapotáról- 2017” című beszámolót és elrendeli annak közzétételét a város lakosainak és szervezeteinek tájékoztatása céljá-ból.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


Az 5/a-5/d. napirendi pont tárgyalása:

A 6648/4 hrsz-ú, a 6648/5 hrsz-ú, a 6648/3 hrsz-ú, valamint a 0205/44 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonásá-ról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.
Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető szóbeli kiegészítést tesz.

Tóth Gábor a 6648/3 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan érintettséget jelent be, de a szomszédos hrsz-ú ingatlanok esetében sem fog szavazni.

A polgármester szavazásra is bocsátja a képviselő bejelentését, amelyet a képviselők 10 igen szavazattal el is fogadnak.


190/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ”A 6648/5, a 6648/4 és 6648/3 hrsz-ú ingatlanok belte-rületbe vonása” c. előterjesztésekre vonatkozóan Tóth Gábor képviselő érintettség miatt tett bejelentését tudo-másul veszi és úgy határoz, hogy a képviselőt a döntés-hozatalból kizárja.

Ezután a képviselő-testület 9-9-9 igen szavazattal az alábbi 3 határozatot hozza:


191/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 6648/4 hrsz-ú zártkerti művelés alól kivett terület és gazdasági épület belterületbe vonását kezde-ményezi azzal, hogy a belterületbe vonással kapcsolat-ban felmerülő költségeket a tulajdonosok vállalják.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.


192/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 6648/5 hrsz-ú zártkerti művelés alól kivett terület és gazdasági épület, út belterületbe vonását kezdeményezi azzal, hogy a belterületbe vonással kapcsolatban felmerülő költségeket a tulajdonos vállal-ja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.


193/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 6648/3 hrsz-ú zártkerti művelés alól kivett terület és út belterületbe vonását kezdeményezi azzal, hogy a belterületbe vonással kapcsolatban felmerülő költségeket a tulajdonos vállalja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

Végül 10 igen szavazattal az alábbi határozat születik:


194/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 0205/44 hrsz-ú gyümölcsös és gazdasági épület megnevezésű ingatlan belterületbe vonását kez-deményezi azt követően, ha az ingatlant érintő, hatályos rendezési tervnek megfelelő telekalakítás megtörténik.
A képviselő-testület a lakóterület céljára történő belte-rületbe vonás esetén kijelenti, hogy a kérelmezett terület-felhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét a tulajdonos által megvalósítja, amennyiben a tulajdonos a belterületbe vonással kapcsolatban felmerülő költsége-ket vállalja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

[A szavazás után Sas Norbert képviselő elhagyta az üléstermet, így a képviselő-testület létszáma 9 főre csökkent.]


A 6. napirendi pont tárgyalása:

A „Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei vil-lamos energia beszerzése” tárgyú közbeszerzési eljárás eredményhirdetéséről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó az előkészítő munkacsoport vezetője szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy a „Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei villamos energia beszer-zése” tárgyú közbeszerzési eljárást lefolytatta. A meg-adott határidőig mindkettő részajánlat esetében négy-négy-négy ajánlattevő tette meg ajánlatát.
A Bíráló Bizottság a mai napon, reggel tartott ülést és a két határozati javaslatot elfogadásra ajánlotta.

Dr. Zalán Gábor jelzi, hogy a közbeszerzési törvény értelmében névszerinti szavazással kell dönteni az eredményhirdetésről.
Így a polgármester szavazásra bocsátja az I. határoza-ti javaslatot, amelyről a képviselők az alábbiak szerint szavaznak:

Huber László: igen,
Básthy Béla: igen,
Kapy Ferenc: igen,
Keszei Balázs: igen,
Kiss Péter: igen,
Kiss Zoltán: igen,
Plechl Tibor: igen,
Terplán Zoltán: igen,
Tóth Gábor: igen.

A szavazás után a polgármester kihirdeti a határoza-tot: 9 igen szavazattal az alábbi határozat született:


195/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Kőszeg Város Önkormányzata és in-tézményei villamos energia beszerzése” tárgyá-ban kiírt közbeszerzési eljárás 1. közbeszerzési rész (Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei villamos energia igényének biztosítása) nyertesé-nek kihirdeti:

Ajánlattevő neve: JAS Budapest Zrt.
Ajánlattevő székhelye/címe: 1141 Budapest, Mo-gyoródi út 168.
nettó ajánlati ár (átalányár): 15,95 ,- Ft/kWh

2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a „Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei villamos energia igényének biztosítása” tárgyában a vállalkozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

Ezután a polgármester szavazásra bocsátja az II. ha-tározati javaslatot is, amelyről a képviselők az alábbiak szerint szavaznak:

Huber László: igen,
Básthy Béla: igen,
Kapy Ferenc: igen,
Keszei Balázs: igen,
Kiss Péter: igen,
Kiss Zoltán: igen,
Plechl Tibor: igen,
Terplán Zoltán: igen,
Tóth Gábor: igen.

A szavazás után a polgármester kihirdeti a határoza-tot: 9 igen szavazattal az alábbi határozat született:


196/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Kőszeg Város Önkormányzata és in-tézményei villamos energia beszerzése” tárgyá-ban kiírt közbeszerzési eljárás 2. közbeszerzési rész (Kőszeg Város közigazgatási területén a közvilá-gítási rendszer villamos energia igényének bizto-sítása) nyertesének kihirdeti:

Ajánlattevő neve: ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakeres-kedő Kft.
Ajánlattevő székhelye/címe: 1132 Budapest, Váci út 72-74.
nettó ajánlati ár (átalányár): 13,26 ,- Ft/kWh

2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a „Kőszeg Város közigazgatási területén a közvilágítási rendszer villamos energia igényének biztosítása” tárgyá-ban a vállalkozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.


A 7. napirendi pont tárgyalása:

A Cothec Kft.-vel kötendő közszolgáltatási szerződés-jóváhagyásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyző-könyvhöz.

Huber László polgármester helyett dr. Zalán Gábor jegyző tesz szóbeli előterjesztést. A távhőszolgáltatást végző cég, a Cothec Kft. ügyvezetője a tegnapi napon, az esti órákban kereste meg az önkormányzatot és kérte, hogy a pályázatuk benyújtásához nélkülözhetetlen közszolgálati szerződést a képviselő-testület hagyja jóvá.
Mivel ezt tartalmi szempontból, felelősséggel átnézni senkinek sem volt lehetősége a hivatalban, javasolja, hogy a képviselő-testület a kiosztott formában hagyja jóvá a közszolgálati szerződést, majd egyúttal (egy következő határozattal] rendelje is el annak felülvizsgá-latát és a decemberi ülésre való előterjesztését.
Ezzel nem lesz akadálya a szolgáltató pályázata be-nyújtásának, ha pedig szükség lesz rá, decemberben a közszolgáltatási szerződést módosítani lehet.

A polgármester azonnal szavazásra is bocsátja a jegy-ző úr által elmondottakat. A képviselők 9-9 igen szava-zattal az alábbi 2 határozatot hozzák:

197/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Cothec Energetikai Üzemeltető Kft.-vel (képviseli Bercsi Gábor és dr. Czipf Csongor PhD. ügyvezetők) kötendő közszolgáltatási szerződést jelen határozat mellékeltében foglaltak szerint jóváhagyja és annak aláírására a polgármestert felhatalmazza.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


198/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a 197/2017. (X. 26.) határozattal jóváhagyott, a Cothec Energetikai Üzemeltető Kft.-vel kötött közszol-gáltatási szerződést felülvizsgálatát és annak a képvise-lő-testület elé történő terjesztését.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: a képviselő-testület 2017. decemberi ülése.

[Sas Norbert képviselő visszatért az ülésterembe, így a képviselő-testület létszáma ismét 10 fő lett.

A Vagyonügyek 8/a. napirendi pont tárgyalása:

A Kőszeg, Rákóczi u. 1. alatti üzlethelyiségre érkezett vételi szándékról készült előterjesztés csatolva a jegyző-könyvhöz.

A képviselő-testület 9 igen, 1 nem szavazattal az aláb-bi határozatot hozza:

199/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Rákóczi F. u. 1. föld-szint 1. szám (hrsz: 2250/A/1) alatti 133 m2 terüle-tű üzlethelyiség liciteljárás útján történő értékesíté-sét az értékbecslésben szereplő 35.200.000,-Ft indu-ló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtaná-csos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: folyamatos.


A Vagyonügyek 8/b. napirendi pont tárgyalása:

A Kőszeg, 0186/184 hrsz-ú ingatlan ingyenes felaján-lásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

A képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:

200/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 0186/184 hrsz-ú, közforgalom elől el nem zárt magánút megnevezésű, 90 m2 területű in-gatlan ingyenes felajánlását elfogadja.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ajándé-kozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

A Vagyonügyek 8/c. napirendi pont tárgyalása:

A Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú ingatlan felajánlásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.
A képviselő-testület 10 igen szavazattal az alábbi hatá-rozatot hozzák:

201/2017. (X. 26.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a telekalakítás során kialakuló Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú kivett közút megnevezésű tehermen-tes ingatlan ingyenes felajánlását elfogadja azzal, hogy a telekalakítási engedélyezési eljárás során felmerült költségek a kérelmezőket terheli.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ajándé-kozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

Képviselői közérdekű kérdések, felvetések:

Keszei Balázs felveti, hogy hamarosan ünnepi ülés keretében átadásra kerülnek a Királynapon az idei hagyományos önkormányzati kitüntetések. Kérdezi, hogy az érintettek erről megkapták-e már az értesítést? Ugyanezen a napon lesznek átadva a „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetések is. Erről is ki kell értesíteni az iskolákat is, mert félő, hogy az őszi szünet miatt csak késve érkeznek meg a levelek az iskolákba.

Huber László tudomása szerint az értesítések már kimentek, bár a képviselők még nem kapták meg a november 6-ára szóló meghívókat. Egyúttal tájékoztatja a képviselőket a tervezett programokról: a temetői koszorúzásról, az ünnepi ülésről stb.

Tóth Gábor örömmel vette észre, hogy a város lakói + 6-8 új parkolóval gazdagodtak, mivel a Kulacs előtti és a Temető utcai volt buszmegállók fel lettek számolva.
Kérdezi még: a városgondokság telephelye mellett működik-e még az a kis gázolaj töltőállomás?

Kiss Péter szerint igen, az Info-Vonal Kft. működteti. A városüzemeltető kft. olcsóbban kapja ezen az állomáson a gázolajat.
Tájékoztatja még a képviselő-testületet, hogy megér-kezett Kőszegfalvára a temető mellett létesített nyilvá-nos WC, hamarosan be is lesz kötve és használható lesz.

Mivel további észrevétel nem hangzik el, a polgármes-ter 11.25 órakor bezárja a képviselő-testület mai ülését.

Kelt, mint az első oldalon.

Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester